Marc Skinner som ser ut som om han ikke forstår hva som foregår mot Manchester City, 23. mars 2024.

KOMMENTAR:

«En bursdagsgave han definitivt ikke ønsket seg»

Publisert

Lørdag ettermiddag var det siste sjanse for Manchester United-kvinnene.

Alt annet enn en seier på bortebane mot Manchester City ville bety at håpet var over for en topp tre-plassering. Strengt tatt ville det ikke vært rare håpet selv med seier heller.

At kampen ble spilt på bursdagen til hovedtrener Marc Skinner gjorde det i alle fall åpenbart hva han ønsket seg til bursdagen i år: tre poeng.

Manchester Uniteds bortestatistikk mot City tilsa ikke at det var spesielt sannsynlig, og Uniteds prestasjoner mot topplag denne sesongen har vært alt annet enn imponerende, men samtidig var ikke United så langt unna på Etihad Stadium forrige sesong. Kanskje...? Kanskje...?

De jeg snakket med på bortetribunen før kampen, virket likevel ikke å ha veldig stor tro på det, men starten av kampen ga egentlig litt grunn til optimisme likevel. Manchester United var ikke bare på høyde med City, de var faktisk bedre og farligere enn City i den første halvdelen av førsteomgangen.

Kanskje ville da også et tidlig United-mål ført til en helt annen kamp, men uansett tok City mer og mer over, og United slurvet mer og mer, og skapte irritasjon blant fansen. Da Jess Park sendte City i ledelsen i det 37. minutt, så var det definitivt slutt på optimismen starten av kampen hadde skapt. «Here we go again» sa mannen til høyre for meg, og satte seg ned på setet sitt med hodet i hendene. Han hadde sett dette før.

Manchester Citys Jess Park løper med ballen med Manchester Uniteds Katie Zelem hengende på slep, 23. mars 2024.
United startet bra, men ble etter hvert løpende etter Jess Park og Manchester City.

City så ut til å doble rett etterpå, men situasjonen ble avvinket for offside. De lyseblå rakk likevel å score kort tid før pause, og så la de på til 3-0 like etter pause. Da var kampen i praksis død. En bekjent av meg gikk bort til meg for å si «det som skjedde forrige helg gjør at jeg tror alt kan skje. Dette blir 4-3 til United», men han mente det ikke. Det var ingenting som tydet på at United skulle komme tilbake, selv om United reduserte i det 74. minutt da et Hannah Blundell-innlegg ble sendt i eget mål av Citys Kerstin Casparij. Det ble 3-1 til City, som vant mot United for tredje gang denne sesongen.

Det United-fansen fikk servert på Etihad Stadium stod i sterk kontrast til det som ble vist i herrelagets kamp på Old Trafford mot Liverpool. Jeg liker vanligvis ikke å sammenligne de to lagene, men her handler det egentlig om de to managerne, som jo begge må sies å være under press. Erik ten Hag fremstod mot Liverpool som en klassisk United-manager ved å ta modige valg som vippet kampen i Uniteds favør. Marc Skinner så derimot aldri ut til å være i nærheten av å klare å forandre kampbildet skikkelig med byttene sine, og United tok egentlig ikke sjanser.

Ingen forsvarsspillere ble erstattet av mer offensive spillere, for eksempel, og United så ut til å være for redde for å bli kontret på til å angripe med så mange spillere som en ville forventet etter en slik redusering. Det var ingenting modig med grepene som ble tatt. United så ikke ut som et lag som var desperate etter mål – eller desperate etter noe som helst.

Manchester City Women-manager Gareth Taylor smiler og ler på sidelinjen under derbyet mot United, 23. mars 2024.
Det var definitivt City-sjef Gareth Taylor som koste seg mest på sidelinjen under derbyet.

«We want Skinner out» runget det fra bortetribunen en periode, og Marc Skinner har flere enn bare fansen han må overbevise. Han har virkelig en jobb å gjøre med å overbevise INEOS-ledelsen om at han er riktig mann for denne jobben hvis United skulle havne bak Liverpool på tabellen, slik en ligger an til akkurat nå (United ligger på femteplass, og så lavt har ikke United havnet før i WSL).

Det er ni poeng opp til Arsenal, med fem kamper igjen, og med andre ord er det ingen grunn til å tro på noe mirakel der. Det er ingen tvil om hva som må være hovedprioritet nå: FA-cupsemifinalen mot Chelsea midt i april. Skinner har tapt samtlige kamper mot Chelsea, men en seier i den ene kampen vil bety mye. Da vil nemlig United møte Leicester eller Tottenham i FA-cupfinalen, og der skal United i så fall ha svært gode muligheter.

Selv med en tittel bør egentlig uansett United-ledelsen stille seg noen spørsmål: Vil avstanden til de beste bli mindre igjen med Marc Skinner som sjef? Vil Skinner kunne lede United til Champions League-gruppespillet? Hvis svarene er nei, så bør kanskje ikke en triumf i FA-cupen redde ham, men det er samtidig vanskelig å se for seg at det ikke vil gjøre det. Chelsea-kampen 14. april blir utrolig viktig.

City hadde uansett etter hvert skremmende god kontroll i lørdagens kamp, og akkurat det kampbildet var en bursdagspresang Skinner definitivt ikke ønsket seg nå som han er på audition.

En audition som ikke går spesielt bra, selv om City-kampen startet lovende.

En skuffet Mary Earps sitter på huk under kampen mot Manchester City Women, 23. mars 2024.
Skuffede United-spillere har blitt et litt for vanlig syn denne sesongen.