OL-SJANSEN RØK ETTER ELLEVILT DRAMA:

Earps og England vant 6-0 mot Skottland – mistet likevel gruppeseieren og muligheten for OL-spill

Publisert Sist oppdatert

De gjorde jobben og smadret Skottland hele 6-0. Det hjalp lite da Nederland vant 4-0 mot Belgia og dermed vinner gruppe A med ett mål bedre i målforskjell enn England.

Nederlendernes fjerde scoring kom fem minutter på overtid hjemme mot Belgia. Lucy Bronze trodde hun hadde sikret gruppeseieren for England da hun scoret det sjette målet mot Skottland, også det dypt inne i overtiden.

Både England og Nederland ender på 12 poeng, men sistnevnte havner knepent foran med åtte plussmål, mens England stanser på sju.

Vinneren av hver av de fire puljene i A-divisjonen møtes til nasjonsliga-sluttspill neste år. De to finalistene der tar seg til Paris-OL i 2024. Skulle Frankrike være én av de to finalistene, ligger det en OL-billett i potten i kampen om 3.-plassen.

England kom fra en imponerende 3-2-seier hjemme mot Nederland fredag. United-spiller Ella Toone avgjorde kampen som innbytter, men 24-åringen ble benket også mot Skottland. Med en drøy halv omgang igjen kom innpå banen.

Det samme ble Maya Le Tissier, Katie Zelem og Millie Turner. Mary Earps startet som vanlig på keeperplass.

Lisa Naalsund fikk en halvtime som innbytter da Norge tapte 1-2 borte mot Østerrike. Gemma Evans spilte i midtforsvaret til et Wales-lag som tok et sterkt poeng hjemme mot Tyskland, deres eneste i Nations League-puljen. Hayley Ladd satt hele oppgjøret på benken.

Slik var kampene:

Skottland 0-6 England (0-4)

90+4´: Det er slutt! England vinner 6-0!

90+3´: Lucy Bronze scorer 6-0! Det ser ut til at England klarer det likevel! Earps hadde kort tid før en viktig redning.

90+1´: Og så scorer Nederland 3-0. Det betyr trøbbel for England!

90´: Inne i overtiden i begge kamper. Stadig 5-0 til England og 2-0 til Nederland.

68´: Nederland har for øvrig økt til 2-0 mot Nederland, men England er fortsatt knepent foran på flere scorede mål.

65´: Ella Toone og Alessia Russo erstatter Beth Mead og Fran Kirby.

50´: England går opp i 5-0 ved Fran Kirby. Nå har de attpåtil bedre målforskjell enn Nederland, som fortsatt «bare» leder 1-0 mot Belgia. Kan bli spennende utover i andre omgang dette.

PAUSE 0-4.

45 + 1´: Mead setter inn 4-0 for England like før pause. Nå har de like mange poeng og samme målforskjell som Nederland!

39´: Nå renner det inn scoringer. James scorer sitt andre og Englands tredje.

38´: Lauren James dobler ledelsen for England.

18´: England er i skrivende stund leder i gruppe A i A-divisjonen. Det vil i så fall kvalifisere til spill om OL-plass i februar.

13´: Gjestene tar oppskriftsmessig ledelsen. Tidligere United-spiller Alex Greenwood sender England i føringen. Beth Mead var nest siste spiller på ballen.

4´: England har mye ball i innledningen, men Skottland forsvarer seg godt.

Nederland 0-0 Belgia (1-0)

90+6´: Det er slutt. Nederland vinner 4-0 og tar gruppeseieren i pulje A. De snyter England for en mulighet til å spille om OL-billett neste år.

90+5´: Damaris Egurrola scorer 4-0! Du store all verden for en dramatikk. De får målet de trenger.

90+3´: England scorer 6-0. Da må Nederland ha ett til.

90+1´: 3-0! De får den viktige tredje scoringen. Dette blir dramatiske overtidsminutter.

66´: Miedema kommer inn for Nederland, som akkurat nå trenger en scoring til.

55´: Og der scorer Beerensteyn igjen. 2-0! Hun klarte ikke å ødelegge for England fredag, men skal hun gjøre det nå? Lik målforskjell mellom Nederland og England nå.

54´: I skrivende stund må faktisk Nederland ha mer enn det ene målet de har nå. Hvis ikke glipper muligheten til å spille om OL-billett.

PAUSE 1-0.

34´: Lineth Beerensteyn, som gjorde to mål mot England fredag kveld, scorer 1-0 for Nederland. Det er dårlig nytt for England, som dermed trenger en liten håndfull scoringer til mot Skottland.

Powered by Labrador CMS