Sir Bobby-mosaikk på Old Trafford.

– Døde etter fallskader

Publisert Sist oppdatert

21. oktober døde Sir Bobby Charlton, og fortsatt hylles han for et utrolig liv, både for United og for England.

Nå har en rettslege sett nærmere på omstendighetene rundt dødsfallet, og det viser seg, ifølge Chesire-rettslege Jacqueline Devonish, at dødsfallet skjedde etter en ulykke.

Det skriver Knutsford Guardian.

Sir Bobby-banner på Stretford End.

Sir Bobby hadde bodd på et sykehjem i Knutsford siden juli, og ifølge de offisielle dokumentene som ble fremlagt i en høring onsdag så skal de ansatte 16. oktober ha hørt at Sir Bobby reiste seg fra stolen sin, men han skal dermed ha mistet balansen, falt og så truffet en vinduskarm og muligens også en radiator i fallet.

De ansatte undersøkte Sir Bobby etter fallet, men fant ingen synlige skader. Mobiliteten hans virker også uforandret. 

Senere skal det imidlertid ha kommet en del hevelse på United-legendens rygg. Dermed ble leger tilkalt, og han ble så bestemt flyttet til sykehus. 

På sykehuset viste det seg at han hadde pådratt seg brist i ribbeina, og var i ferd med å pådra seg lungebetennelse. Det skal da ikke ha vært noen annen mulighet enn å legge alt best mulig til rette for de siste dagene av livet hans.

Det endte altså 21. oktober.

Den offisielle dødsårsaken ble dermed en kombinasjon av ryggskadene, fallet og demens, men at det hele hadde vært en ulykke.

I høringen kom det også frem at Sir Bobby hadde hatt ansatte som fulgte ham opp 24/7 de siste månedene, og at han trengte hjelp til absolutt alt som mulig var.  Sengen var også satt så nær som mulig til gulvet - fordi han kunne bli så rastløs i senga. Han hadde også en omfattende nyere medisinsk historie, og hadde Covid så sent som i september.

Sir Bobby ble 86 år gammel.

MANCHESTER, ENGLAND - OCTOBER 24: Erik ten Hag, Manager of Manchester United, lays a wreath in tribute to former player Sir Bobby Charlton prior to the UEFA Champions League match between Manchester United and F.C. Copenhagen at Old Trafford on October 24, 2023 in Manchester, England. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)
Powered by Labrador CMS