Disse United-spillerne skal til EM 2024

Publisert Sist oppdatert

Høstens landskamppauser har stort sett  gått til EM-kvalifiseringskamper. Til tross for at det fortsatt er flere kvalifiseringskamper igjen, er mange av plassene allerede delt ut. Her er en oversikt over hvilke United-spillere som er klare for EM i Tyskland til sommeren.

Bruno Fernandes og Diogo Dalot

Portugal kvalifiserte seg allerede etter sin syvende kamp. Likevel har ikke portugiserne spart på kruttet av den grunn. De står med 34 scoringer og har kun fått to mål i eget nett. Portugal står dermed foreløpig med flest scoringer i kvalifiseringen, foran Frankrike med 21. I skrivende stund står Bruno Fernandes med flest målgivende pasninger i turneringen, med hele syv assist. 

Scott McTominay

De neste nasjonen som kvalifiserte seg var Skottland. De kvalifiserte seg på bekostning av norsk tap. Sammen med Spania har Skottland kjempet om førsteplassen i gruppa, men etter poengdeling i forrige kamp, leder Spania med to poeng før siste runde. McTominay har vist seg godt fram og står med syv scoringer. Han deler femteplassen for flest scoringer i kvalifiseringen med United-kollega Rasmus Højlund. 

Altay Bayindir

Samtidig som Skottland kvalifiserte seg, kapret også Tyrkia en billett til EM. Tyrkia har byttet på fire keepere i kvalifiseringskampene, men Bayindir har kun fått spille en halv kamp. Han fikk andre omgang i 4-2 tapet mot Japan. Da slapp han inn et straffemål. Lørdag kveld møtte Tyrkia vertsnasjonen Tyskland til vennskapskamp. Bayindir sto målvakt for Tyrkia som vant kampen 3-2.

Marcus Rashford, Luke Shaw og Harry Maguire 

England har gjort det godt i kvalifiseringen til EM med seks av syv mulige seire. United har vært god representert på det engelske landslaget hvor hele tre spillere har vært med på å kapre EM billetten. 

Rasmus Højlund og Christian Eriksen

Etter 22 poeng og 19 scoringer kunne Danmark endelig juble for å ha kapret seg plass i EM 2024. Højlund og Eriksen var ikke med i fredagens seier og blir heller ikke å se i mandagens kamp, men har begge vært delaktige med mål for å sikre EM-plassen. Som nevnt tidligere har Højlund scoret syv mål i kvalifiseringen. Danmark kom seg hele veien til semifinalen i det forrige Europa Mesterskapet og er den eneste nordiske nasjonen som har kvalifisert seg til EM i Tyskland.

Victor Lindelöf og Jonny Evans blir ikke å se i EM 2024 ettersom at Sverige og Nord-Ireland ikke har mulighet til å kvalifisere seg.

Powered by Labrador CMS