Evans, Amrabat, Reguilon, Bayindir

Dette skjedde på Deadline Day!

Publisert Sist oppdatert

Som ventet var det en del aktivitet rundt Manchester United på sommervinduets siste dag.

Tidlig på dagen kom bekreftelsen om at Altay Bayindir hadde fullført overgangen fra Fenerbahce.

Deretter kom nyheten om at Sergio Reguilón er mannen som skal løse Uniteds venstreback-krise, på lån fra Tottenham.

35 år gamle Jonny Evans er offisielt tilbake i United med en ettårskontrakt, og en halvtime før midnatt kom det vi hadde ventet lengst på.

Sofyan Amrabat er hentet på lån fra Fiorentina, med en avtale som United har opsjon på å gjøre permanent.

Ut fra klubben har Mason Greenwood dratt, på utlån til spanske Getafe.

Også Alvaro Fernandez er klar for et utlån til La Liga og Granada, mens Charlie McNeill leies ut til Stevenage i League One.

Marc Jurado er solgt permanent til Espanyol, mens Logan Pye har byttet ut United med Burnley.

Her er alle bekreftede overganger i Premier League!

LIVE:

01.15: Da takker vi av for i kveld og denne dekningen. God natt!

00.35: Da spørs det om det kommer noe mer overgangsnytt i United-land i denne omgang. Enn så lenge har det ikke kommet noe rundt spillere som Donny van de Beek og Eric Bailly, med der kan det fortsatt skje ting da overgangsvinduet i enkelte andre land fortsatt er åpent.

00.30: Der kommer bekreftelsen på Alvaro Fernandez. Venstrebacken lånes ut til Granada for 2023/24-sesongen.

Lykke til, Alvaro!

00.00: Klokken er slagen, som betyr at alle papirer må være sendt inn for at overganger skal bli godkjent, selv om bekreftelsen ikke nødvendigvis er annonsert. I det klokken passerer midnatt blir Mason Greenwoods utlån til Getafe bekreftet. Les mer her.

23.45: United bekrefter Sofyan Amrabat-overgangen! Les mer her.

23.20: Mason Greenwood kommer stadig nærmere et utlån til Getafe, melder The Athletic. Papirarbeidet gjenstår, men klubbene skal altså være optimistiske om å få overgangen i orden.

23.10: Det har ikke vært så mye snakk om han i kveld, men Alvaro Fernandez er altså fortsatt på vei mot et utlån til Granada. Sky Sports meldte tidligere i kveld at papirarbeidet gjenstår, men at overgangen ventes å gå i orden.

23.00: United betaler 10 millioner i lånesum for Sofyan Amrabat, og avtalen inneholder en opsjon som gjør at han kan hentes permanent for 20 millioner, pluss €5 millioner i bonuser. Det skriver The Athletic.

22.50: John Murtough har tatt over ansvaret for forhandlingene om Mason Greenwoods mulige overgang til Getafe, skriver Sami Mokbel i Daily Mail.

Nøkkelpunktet i avtalen skal være lønnen, men det er et håp om at partene kommer til enighet.

22.40: 19-åringen Logan Pye har fullført en permanent overgang fra United til Burnley, og blir en del av U21-laget der.

22.25: Alle dokumenter skal være signert og Fabrizio Romano skriver også at Amrabat nå er United-spiller. En bekreftelse bør ikke være langt unna!

22.10: Sofyan Amrabat signerer kontrakten som gjør ham til Manchester United-spiller akkurat nå, melder Fabrizio Romano.

The Guardian-journalisten Jamie Jackson skriver for øvrig omtrent samtidig at Amrabat fortsatt skal være i Italia, men at han altså ikke trenger å være i Manchester for å signere for United.

22.00: United venter ikke at Donny van de Beek leies ut i løpet av Deadline Day, skriver Manchester Evening News.

21.50: The Athletic og andre medier melder i likhet med The Mirror at Getafe er i samtaler om å hente Mason Greenwood på lån. United skal prøve å legge til rette for overgangen, og akkurat nå er det den knappe tiden som potensielt virker å kunne stoppe den.

21.30: Ifølge John Cross i The Mirror prøver Getafe å få til en låneavtale for Mason Greenwood.

20.20: Sofyan Amrabat har fullført legesjekken i Italia, melder Sky Sports. Dermed er det bare å smøre seg med litt mer tålmodighet før vi får overgangen bekreftet!

21.15: Galatasaray er fortsatt i samtaler med Manchester United om Donny van de Beek etter å ha fått et lånetilbud på £1 million avslått tidligere i dag, skriver Daily Mail.

21.10: Vi tar selvfølgelig med siste om Juan Mata: Fabrizio Romano melder «here we go» på spanjolen til japanske Vissel Kobe.

21.05: Luton ble nevnt som et mulig stoppested for Donny van de Beek tidligere i dag, men Miguel Delaney i Independent skriver at de ikke klarte å lande en avtale.

20.00: Lazio skal ha gitt opp å hente Mason Greenwood da det ikke var nok til å fullføre avtalen, melder Gianluca Di Marzio. Også Fabrizio Romano skriver at det ikke vil bli noe av overgangen. Overgangsvinduet i Italia stengte nå klokken 20.00.

19.55: Simon Jones i Daily Mail skriver at Sofyan Amrabat gjennomgår legesjekken nå for overgangen til Manchester United. Ifølge Jones betaler United £8 millioner i lånesum, og at avtalen vil inneholde en opsjon på å kjøpe midtbanespilleren for £21 millioner etter sesongen.

19.40: Lazio jobber fortsatt med en mulig overgang for Mason Greenwood, melder Gianluca Di Marzio.

19.30: Den 19 år gamle spissen Charlie McNeill lånes ut til League One-klubben Stevenage for 2023/24-sesongen. Lykke til, Charlie!

18.55: Som nevnt like nedenfor, har Joao Palhinhas overgang fra Fulham til Bayern München kollapset.

Det etter at Fulham skal ha gjort et siste forsøk på hente Scott McTominay uten å lykkes. Dermed returnerer Palhinha til Fulham etter at han opprinnelig hadde fullført legesjekken i Bayern og gjort den obligatoriske mediadelen med bilder osv.

18.45: Jonny Evans har signert en ettårskontrakt med United. Les mer her.

18.10: Vår kommende CL-motstander Bayern München har vært på vei til å signere Joao Palhinha fra Fulham, men nå skal overgangen være i ferd med å kollapse melder Fabrizio Romano. Det etter at midtbanespilleren skal ha fullført to runder med legesjekk og i tillegg blitt tatt bilder av i Bayern-trøye.

17.30: Lazio planlegger å komme med et fremstøt på Mason Greenwood, skriver James Ducker i The Telegraph.

Serie A-klubben har vært i kontakt med Greenwoods representanter og skal tro at United er villige til å la 21-åringen komme på en gratis overgang.

17.15: United bekrefter at Sergio Reguilón er hentet på lån fra Tottenham. Les mer her.

16.50: Den 19 år gamle spissen Charlie McNeill gjennomgår nå den medisinske testen for en låneovergang til Stevenage, melder Simon Jones i Daily Mail. Han skriver for øvrig også at Alvaro Fernandez er på vei mot et utlån til Granada, som vi nevnte litt tidligere i dag.

16.45: Flere klubber har trukket sin interesse for Mason Greenwood etter å ha mottatt kritikk fra egne fans som følge av de har blitt koblet til angrepsspilleren, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

Greenwood er fortsatt på vei ut av United, men ifølge Luckhurst ligger det an til at ingenting konkret har skjedd når overgangsvinduet i England stenger ved midnatt. Vinduet i enkelte andre land vil fortsatt være åpent noen dager til, deriblant den tyrkiske som ikke stenger før 15. september.

16.25: Sofyan Amrabat blir etter alle solemerker hentet til United på lån, i en overgang som skal være verdt 10 millioner euro. Ifølge Fabrizio Romano skal marokkaneren allerede ha fullført første del av legesjekken, og han skal nå være på vei til Manchester for å fullføre overgangen.

Denne videoen skal for øvrig vise Amrabat på vei til flyplassen i Firenze:

16.15: Det ble nevnt fra blant andre Sky Sports tidligere, og nå skriver The Athletics Laurie Whitwell at det ikke er noen tvil:

Scott McTominay blir værende. 

Bayern München, Inter, Fuljam skal alle ha forhørt seg om midtbanespilleren, men Ten Hag skal ikke være interessert i å selge ham nå.

I samme sak skrives det at det fortsatt pågår samtaler om en mulig Galatasaray-overgang for Donny van de Beek, etter at den tyrkiske klubben skal ha fått et låntilbud på £1 million avslått.

15.18: The Athletic skriver nå også at Álvaro Fernández ligger an til å gå på et sesonglangt lån til Granada, uten kjøpsopsjon.

20-åringen er fortsatt høyt ansett i United, og vil forhåpentligvis få mye spilletid i La Liga om låneavtalen kommer på plass. Begge klubbene jobber med å fullføre avtalen før deadline.

14.59: Forresten: andre (som Manchester Evening News og The Athletic, f.eks.) har også meldt om Amrabat-enigheten også nå, så det er ikke kun de italienske journalistene som melder om dette.

14.44: Erik ten Hag kunne på sin pressekonferanse røpe at Sergio Reguilón allerede har trent med United, og at både spanjolen og Rasmus Højlund er aktuelle til Arsenal-kampen. Reguilón-overgangen har foreløpig ikke blitt bekreftet av klubben, men avtalen er helt åpenbart i boks.

Les mer i egen pressekonferansesak her.

14.37: Fabrizio Romano følger opp med mer informasjon om Sofyan Amrabat-avtalen: Det skal (som Manchester Evening News meldte tidligere) være snakk om en lånesum på 10 millioner euro – 8,56 millioner pund i nåværende kurs. For å få Amrabat permanent skal det være snakk om en avtale verdt totalt 20 millioner euro (17,1 millioner pund) pluss fem millioner euro i tilleggsopsjoner.

Romano spesifiserer ikke om de ti millionene United betaler for å låne Amrabat vil være en del av den totalpakka.

14.24: Enighet om Amrabat, melder Gianluca Di Marzio og Fabrizio Romano!

14.04: Stevenage-manager Steve Evans ble på fredagens pressekonferanse spurt om rapportene om at Charlie McNeill er på vei til League One-klubben på lån, og han valgte å svare spøkefullt.

– Jeg har sett noen fra Manchester som trasker rundt i bygningen. Den eneste grunnen til at jeg vet det er at han ser ut som om han er fra Manchester, siteres Evans på av lokalavisa The Comet.

14.01: Álvaro de Grado skriver at navnebror Álvaro Fernández som ventet er på vei til Granada på lån. Det skal være snakk om en låneavtale uten kjøpsopsjon.

13.57: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at Fiorentina krever så mye som 10 millioner euro – 8,56 millioner pund i nåværende kurs – noe som kompliserer forsøket på å hente midtbanespilleren.

De fleste rapporter generelt antyder at mye ligger til rette for at han blir United-spiller, men det er foreløpig ikke rapportert om enighet.

13.42: Gianluca Di Marzio skriver at Lazio snakker direkte med Mason Greenwoods representanter. Lazio har blitt informert om at en gratisovergang kan gjennomføres, med en årslønn på 700 000 euro.

13.33: Jonny Evans ser ut til å signere en ettårskontrakt med Manchester United, skriver Laurie Whitwell fra The Athletic.

13.31: Mens klubbene fortsetter å forhandle, så gjennomgår Sofyan Amrabat medisinske undersøkelser (på vegne av United) på San Rossore-klinikken i Pisa, ifølge Gazzetta dello Sport.

13.24: Det er ventet at Scott McTominay blir værende på Old Trafford, meldes det fra flere, inkludert Sky Sports, men det er heller ikke utenkelig at han drar. Han regnes som et av Fulhams alternativ som mulig Palinha-erstatter.

13.19: Mer om Fiorentinas jakt på Sofyan Amrabat-erstatter: Nå er avtalen med Sassuolo om Maxime Lopez på plass, noe Fabrizio Romano beskriver som et avgjørende steg på veien mot en Amrabat-avtale.

12.43: Ifølge Gianluca Di Marzio vil Fiorentina gå for Maxime Lopez om Sofyan Amrabat drar, og ni minutter etterpå skriver Fabrizio Romano at Fiorentina er i ferd med å oppnå enighet med Sassuolo om Lopez, og at det er en forventning om at Amrabat til United-avtalen vil gå i boks nå som Fiorentina har kommet langt i samtalene om å erstatte ham.

12.37: Joe Hugill ligger an til å bli værende i klubben heller enn å dra på lån. Det skal ha vært en del League One-interesse for 19 år gamle spissen (Carlisle skal blant annet ha vært interessert), men Erik ten Hag føler at Hugills utvikling vil ha bedre av å være på Carrington, og at en så heller evaluerer situasjonen på nytt i januar.

En ny kontrakt (frem til 2026 med opsjon på ytterligere ett år) skal også være på gang for Hugill.

12.33: Fabrizio Romano skriver at Fiorentina er åpne for å la Sofyan Amrabat gå på lån, men det er fortsatt forhandlinger om betingelsene for det lånet. Fiorentina ber nå om en høyere lånesum, og at en kjøpsklausul skal være inkludert.

Han går ikke i detalj på om det innebærer et tvungent kjøp eller en kjøpsopsjon, men Sky Sports skrev tidligere i dag at avtalen som diskuteres er et lån med en kjøpsopsjon – og at det kjøpet kan bli obligatorisk om enkelte betingelser møtes (sannsynligvis relatert til antall kamper spilt).

12.22: Shola Shoretire kan forlate United på lån hvis det dukker opp en god mulighet, skriver Manchester Evening News. Det skal være Championship-interesse for 19-åringen.

11.56: Miguel Delaney fra The Independent skriver at Luton vurderer Donny van de Beek, og Samuel Luckhurst skriver også at Bedfordshire-klubben har registrert sin interesse. Så spørs det vel litt om Luton frister Van de Beek.

11.41: Uniteds Matt Hargreaves har fløyet til Italia for å forhandle videre med Fiorentina om Sofyan Amrabat, skriver David Ornstein. Foreløpig er det ikke enighet mellom klubbene.

11.36: James Ducker (Daily Telegraph) skriver at det er interesse for Donny van de Beek (Galatasaray og Lorient nevnes), Eric Bailly (Fulham og Marseille har tidligere sett på ham) og Mason Greenwood, men at ingenting er i boks ennå for noen av de tre.

Han legger til at forhandlingene med Fiorentina om Sofyan Amrabat pågår.

11.32: Fulham skal ifølge Jacob Steinberg (The Guardian) ha lagt inn et bud på Pierre-Emile Højbjerg, som også har blitt koblet til United. Akkurat den koblingen virker noe kald nå – det virker jo som om United prioriterer Sofyan Amrabat.

11.19: Sky Sports skriver at det siden i går har vært fremgang i samtalene mellom United og Fiorentina om Sofyan Amrabat, og avtalen som diskuteres er et lån med en kjøpsopsjon – og at kjøpet kan bli obligatorisk om enkelte betingelser møtes (trolig relatert til antall kamper spilt).

11.18: Apropos spillere som forlater United-akademiet, så tar vi også med oss at Nehemiah Oriola har signert for Brighton. Han har noen få opptredener for Uniteds U18-lag.

Denne overgangen har egentlig vært klar en stund, og Oriola har allerede hatt noen opptredener for Brighton.

11.07: Manchester United har bekreftet en backovergang… men nei, ikke den overgangen. Marc Jurado forlater klubben. Backen, som scoret for United i pre-season, har signert for Espanyol i den nest øverste divisjonen i Spania. Det ble aldri noen førstelagskamper for United, men vi får håpe på en fin karriere i hjemlandet. Lykke til, Marc!

Les Jurados avskjedshilsen her.

11.06: Mer Sofyan Amrabat: Fabrizio Romano skriver at United kommer til å legge inn et bud for marokkaneren, og at Amrabat ikke har noen planer om å gå til Fulham eller noen andre klubber enn United.

10.43: Manchester Evening News skriver at det er booket et privatfly fra Firenze til Manchester i ettermiddag. Mon tro om planen er at Sofyan Amrabat skal være med…? Flyet skal etter planen lande klokka 13.52 skandinavisk tid, og United har ikke avvist at klubben står bak.

10.01: BEKREFTET!

09.47: David Ornstein skriver at Sergio Reguilón har signert United-kontrakten, og at det siste papirarbeidet fullføres før låneavtalen bekreftes.

09.47: Nå har vel denne overgangen vært bortimot i boks i flere dager, så ingen blir vel spesielt overrasket, men Fabrizio Romano har nå kommet med sitt «here we go» for Altay Bayindir, og skriver at Fenerbahce vil motta rundt 6/7 millioner euro (5/6 millioner pund).

09.37: Ikke en overgang, men en endring: Det er nå ganske konkrete spekulasjoner om at Alejandro Garnacho endrer draktnummer, og fra nå av skal spille med nummer 17 på ryggen. Broren Robert la dette ut på Twitter i går kveld:

09.22: Gazzetta dello Sport skriver at Inter er ute etter en midtbanespiller, og at det å låne Donny van de Beek er et alternativ, men nå skriver Fabrizio Romano at Davy Klaassen (av Gazzetta omtalt som førstevalget foran Van de Beek) kommer til å signere for klubben, så da er nok den fort død allerede.

09.16: Ryan Gravenberch slo aldri til i Bayern, og ser ut til å være på vei til Liverpool (etter å ha blitt koblet til United også), og en del tyder på at Bayern kan komme til å hente inn João Palhinha fra Fulham.

Det kan ha noe å si for United også: for det første har jo Scott McTominay blitt koblet til Bayern også, og det virker vesentlig mindre sannsynlig nå som Bayern tilsynelatende går for Palhinha, men i tillegg har jo nettopp McTominay også blitt nevnt som en mulig Palhinha-erstatter i Fulham. Sky Sports meldte i går at Fulham har tatt kontakt med United om 26-åringen fra Lancaster.

Ifølge Florian Plettenberg har Palhinha fått tillatelse til å fly til München i dag, men foreløpig ikke fått grønt lys for å gjennomføre medisinsk test.

08.52: Vi nevnte Mason Greenwood og Lazio, og det ser ut til at Di Marzio var tidlig ute med den. I natt skrev han nemlig om et Lazio-forsøk på å hente Greenwood, og at den overgangen potensielt kan fullføres om hovedtrener Sarri godkjenner den.

08.32: Denne gikk oss hus forbi på en travel torsdag, men Inter forhørte seg med Monaco i går tidlig om en låneavtale med kjøpsopsjon for Monacos Youssouf Fofana, og United skal også ha forhørt seg om det samme.

Monaco avslo begge tilnærmingene siden de ikke ønsker å låne ut den franske landslagsspilleren.

08.24: Supportergruppen «The 1958» skal forresten protestere igjen mot Glazer-familien utenfor Old Trafford i dag.

08.21: Fabrizio Romano skrev i natt at Sergio Reguilón kommer til å signere for United nå i dag tidlig. David Ornstein skrev på kvelden at spanjolen hadde fullført den medisinske testen.

08.18: Fabrizio Romano skriver at Lazio har blitt tilbudt muligheten å signere Mason Greenwood, men at ingen avgjørelse er tatt.

Powered by Labrador CMS