Erik ten Hag under kampen mot City.

Dette sa Erik ten Hag like etter kampslutt

Publisert Sist oppdatert

United tok ledelsen borte mot City, men til slutt, da dommeren blåste av, så stod det 3-1 til City på lystavla.

Det i en kamp både Marcus Rashford og Jonny Evans spilte til tross for skader.

– De kjempet for å kunne være med, men etter 60-70 minutter måtte vi ta dem av. Det var ikke til vår fordel. Jonny var jo briljant, mens Rashy var en trussel. Han scoret, men han kunne scoret mer. Han hadde jo tre-fire muligheter.

Erik ten Hag satt dermed igjen med en del blandede følelser.

– Fotball handler jo ikke bare om ballbesittelse, selv om man trenger ballen for å score. Det var en bra prestasjon.

Så fikk han spørsmål på om kampen ble en bekreftelse på gapet som nå er mellom United og City. 

– Nei, jeg synes ikke det. Overhodet ikke.

– Vi har jo mange skader nå, men vi hadde likevel også muligheter her. Det var små marginer som skilte oss fra enda en scoring da vi ledet, det var tett i FA-cupfinalen da vi møtte dem der og glem heller ikke at City akkurat nå er verdens beste fotballag, la han til på den offisielle pressekonferansen.

– Så nei, gapet mellom oss og City er ikke så stort og spesielt ikke når vi har alle spillerne tilgjengelige. Da er vi konkurransedyktige. 

– Vi tok ledelsen. Det var som planlagt, og vi hadde også noen øyeblikk som kunne gitt oss 2-0. Vi forsvarte oss også bra.

– Så ble det to avgjørende øyeblikk, hvor vi nesten kom gjennom, men hvor det i stedet ble baklengs på begge. Dermed ble det tap, og derfor er vi skuffet. Ja, vi må akseptere det, det er som det er, men vi hadde muligheten til å ta minst ett poeng her og seier var egentlig også mulig.

Han vurderte de to avgjørende situasjonene, da Rashford gikk i bakken i duell med Walker og Ederson tok Garnacho i feltet, som følger:

– Jeg så Rashford-situasjonen igjen på TV, og spurte også Rashford. Kanskje var det soft kontakt, men det var kontakt. Det bekreftet Rashy da jeg spurte, sa Ten Hag.

– Når det også skjer når man sprinter i full fart, så mister man kontrollen.

Kyle Walker sa følgende etter kampen.

– Jeg vet ikke. Jeg har ikke fått sett den igjen, men det føltes ikke som om det var så mye i det. Jeg gjorde vel som jeg pleier å gjøre i de situasjonene, bruker armen min litt, men dommeren så det og valgte å ikke gjøre noe.

Rashford dras ned av Walker.
Rashford dras ned av Walker.

Ten Hag var heller ikke fornøyd med Garnacho-situasjonen.

– Keeperen kom i voldsom fart, sa han kort.

– Men vi kunne scoret et andre mål også i disse to omdiskuterte situasjonene.

Ederson feller Garnacho.

– Planen vår var å komme oss inn bak backrekka deres, og det lyktes vi med allerede etter et par minutter, da Garnacho kom inn der og Rashford var i perfekt scoringsposisjon. Så fikk vi målet. Lenge var vi også proaktive i forsvarsspillet. Vi var flinke til å komme opp i dem, og forsvarte også boksen vår veldig bra. Jeg vil si at vi lenge forsvarte oss briljant uten ball, og da fikk vi også muligheter på overganger, sa Ten Hag.

– Hadde vi fått 2-0 så ville det vært interessant å se hvordan kampen spilte seg ut videre.

Powered by Labrador CMS