– Det viser at vi har et bra potensial i akademiet

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld får Manchester Uniteds U18-lag besøk av Derby til tredje runde av FA Youth Cup på Old Trafford.

I den forbindelse har Erik ten Hag blitt intervjuet av klubbmedia, hvor United-manageren snakker om viktigheten av en slik kamp og en slik turnering.

– Det er veldig viktig for spillernes utvikling å spille kamper hvor du blir utfordret, og i en cup handler det alltid om vinn eller forsvinn.

– Under høye forventninger må du prestere som et lag og individuelt, og spesielt når det kommer til de unges utvikling handler det til syvende og sist om den individuelle utviklingen til spilleren. Så de blir utfordret og får en mulighet til å vise hvor langt de har kommet, fortsetter Ten Hag.

United har tidligere gått til topps i turneringen ved elleve anledninger.

Senest i 2022 med blant andre Alejandro Garnacho og Kobbie Mainoo på laget, to som senest søndag begge startet for førstelaget mot Liverpool.

MED SIST GANG UNITED VANT FA YOUTH CUP: Kobbie Mainoo og Alejandro Garnacho.

– Det viser at vi har et godt potensial i akademiet, sier Ten Hag.

– Selv i denne klubben, hvor forventningene er høye, hvor nivået skal være på en høy standard, så viser det at en kan klare å slå gjennom. 

Så lenge klubbens yngre spillerne er forberedt på å legge ned arbeidet som kreves og leve opp til akademiets standarder, er veien en god del kortere til førstelaget, påpeker Ten Hag.

– Hvis du gjør de riktige tingene, hvis du jobber veldig hardt hver dag, også utenfor fotballen, så går det riktig vei.

– Når du gjør det, da kan du fortjene muligheter her til å komme inn på førstelaget.

Tirsdagens kamp starter klokken 20.00, men det er usikkert om den vil være tilgjengelig i Skandinavia. Den vil sendes på MUTV - i utgangspunktet kun i Storbritannia og Irland, men det kan være verdt et forsøk å se den via MUTV-appen på smart-tv for de som har den muligheten.

Powered by Labrador CMS