– Det var ikke en god kultur før jeg kom

Publisert

Ikke uventet handlet det første spørsmålet på fredagens pressekonferanse om situasjonen rundt Jadon Sancho, og hva som har skjedd der siden Arsenal-kampen.

Erik ten Hag ignorerte hele Sancho-delen av spørsmålet, og snakket heller bare generelt om hva som har skjedd siden Arsenal-kampen.

– Vi gjorde oss ferdige med kampen, jobbet med tilbakemeldingene, og så ga vi laget tilbakemeldingene. Jeg synes at vi spilte veldig godt mot Arsenal. Vi kunne allerede se det før kampen, for vi trente og spilte veldig godt. Vi fortjente mye mer, det gikk ikke vår vei, det var definitivt det vi fikk ut av vår analyse.

– Dere ser vi har progresjon mot et godt Arsenal-lag, men vi burde klart minimum uavgjort der. Jeg synes at vi skulle vunnet der, men det gjorde vi ikke, men vi tar med oss prestasjonen. De siste to dagene etter at spillerne har kommet tilbake har vi trent veldig godt, og vi er klare til å kjempe mot Brighton. Det er veldig godt Brighton-lag, men vi ser veldig frem til det. Vi har mye energi, og god atmosfære. Vi er klare for det.

LES OGSÅ: Skadeoppdatering: – Ikke lenge før de er tilbake

Erk ten Hag og Jadon Sancho.
VILLE IKKE SNAKKE OM SANCHO: Erik ten Hag.

BBCs Simon Stone poengterte at spørsmålet handlet om Sancho, og spurte igjen om Ten Hag kunne si noe om Sanchos reaksjon, om straffen og om uttalelsen.

– Jeg tror alt har blitt sagt. Stallen er sterk, det er god stemning og godt humør, og vi er klare for kamp.

Stone stilte seg da tvilende til om stemningen kunne være god med tanke på både Sancho-situasjonen og Antony-situasjonen.

– Noen ganger har en nedturer i løpet av en sesong. Spillere er skadet, eller ikke tilgjengelige av andre grunner, og det er derfor en har en stall. Stallen er veldig gode, og spillerne som er tilgjengelige er veldig klare til å levere en god forestilling, svarte Ten Hag.

Som en fortsettelse på Sancho-temaet ble Ten Hag (uten at Sancho ble nevnt) senere spurt litt om disiplinen, og om hvor streng han er.

– En streng linje er hva klubben ba om fra meg – for det var ikke en god kultur før jeg ankom – før forrige sesong, å sette noen standarder, og det var det jeg gjorde. Det er min jobb å kontrollere standarden [at folk følger den]. Det handler aldri om at noen gjør én feil, det er en hel prosess før en kommer til et bestemt utfall. Hvis det er en struktur hvor ansatte, spillere eller hvem som helst krysser grenser, så må en være sterk.

OPPTATT AV DISIPLIN: Erik ten Hag.

– Han fortjener det ikke

Harry Maguire ble ikke uventet også et tema, og Ten Hag forsvarte igjen sin tidligere kaptein.

– Jeg tror jeg har sagt mange ganger at det er respektløst. Han fortjener det ikke, han er en veldig god spiller, som har levert gode forestillinger. Det er sprøtt, men det er slik det fungerer, og Harry må blokkere dette ved ut å levere gode prestasjoner.

Ten Hag roste ellers Brighton, og sa at han liker å spille mot dem.

– De gjør at en må ofre seg og lide, men de gir deg også mange alternativer, så jeg ser virkelig frem til den duellen.

Del to av Ten Hags pressekonferanse har sperrefrist til sent fredag kveld.

Powered by Labrador CMS