- Det var et mareritt

Publisert Sist oppdatert

I podcast-episoden klubben slapp mandag kveld, åpnet den tidligere United-midtbanespilleren Marouane Fellaini opp om tiden hans i Manchester. Han spilte for klubben mellom 2013 og 2019, og fikk 177 opptredener hvor han scoret 22 mål. 

Belgieren innrømmet under intervjuet at hans første sesong i klubben var den mest utfordrende sesongen i karrieren hans. 2013/14-sesongen endte med en syvendeplass, den laveste ligaposisjonen United har hatt siden 1990.

- Det første året i Manchester United var veldig vanskelig for meg fordi jeg var den første signeringen etter Fergusons æra, og det var ikke lett, forklarte Fellaini.

- Jeg er ærlig og jeg har alltid sagt at det første året var veldig vanskelig for meg, men også for laget.

- Det var et mareritt i noen måneder. Det var den verste sesongen i karrieren min, mitt første år i Manchester. Mentalt også.

- Etter det ble det mye, mye bedre, fortsatte han.

- Jeg kjente lagkameratene mine. Jeg kjente klubben, jeg visste hvordan jeg skulle jobbe med denne situasjonen, og jeg synes jeg gjorde en god jobb de siste fire og et halvt årene.

- Jeg gjorde alt jeg kunne gjøre, og jeg presset meg selv til det beste jeg kunne. Vet du, jeg jukset aldri. Dette, for meg, er det viktigste: alle mine tidligere lagkamerater respekterte meg. Jeg hadde aldri problem med lagkameratene mine eller med trenerne mine. Jeg ga alt. 

Fellaini trekker frem 2016/17-sesongen som sin beste.

- Vi vant Ligacupen, vi vant Community Shield, vi vant Europaligaen. Tre troféer på ett år, jeg tror jeg spilte rundt 50 kamper og i mer enn halvparten av de startet jeg. Så det var en fantastisk sesong for meg.

Dette var Jose Mourinhos første sesong som United-manager. I februar kunngjorde Marouane Fellaini at han legger fotballkarrieren på hylla. Da dedikerte Mourinho et innlegg på sosiale medier til sin tidligere spiller.

⁃ Jeg glemmer aldri han som ga meg alt han kunne gi. Du var og vil alltid være en av mine, skrev Mourinho.

Fellini deler den samme gleden tilbake over å få ha jobbet med portugiseren.

⁃ Jeg hadde gode treninger med ham, jeg hadde aldri noe problem med ham.

⁃ Det var flott å spille under ham.

Powered by Labrador CMS