FELLAINI ÅPNER OPP:

– Det var et mareritt i noen måneder, og den verste sesongen i karrieren min

Publisert

I et ellers svært stille sommervindu ble Marouane Fellaini hentet til Old Trafford av gamlesjefen David Moyes i 2013.

Belgieren hadde imponert stort på Goodison Park gjennom flere sesonger, og det var dermed mange spente øyne som fulgte den dødballsterke midtbanespilleren i ilddåpen hos regjerende ligamester Manchester United.

I den nyeste episoden av klubbens offisielle podkast åpner Fellaini opp om det som ble en tung debutsesong på Drømmenes Teater, da det kun ble tolv kamper fra start i ligaen.

– Det første året i klubben var helt ærlig veldig vanskelig for meg. Jeg var den første signeringen etter Sir Alex Ferguson-æraen, og vi leverte en dårlig sesong. Det var et mareritt i noen måneder, og den verste sesongen i karrieren min, slår Fellaini fast.

Han peker blant annet på steget opp til en sportslig stormakt i Europa som én av grunnene til at han opplevde de første månedene vanskelige.

– Jeg spilte fem gode sesonger i Everton, gjorde ting bra og fikk mye respekt. Så går du til en stor klubb, og det er vanskelig mentalt, fortsetter belgieren.

Her stanger Marouane Fellaini Manchester United i ledelsen hjemme mot byrival City i 2015. Kampen endte 4-2.

Sommeren 2014 ble Louis van Gaal hentet til Drømmenes Teater.

Det viste seg å bli et vendepunkt for Fellaini, som scoret sju mål på 31 kamper den påfølgende sesongen.

– Ting ble etter hvert veldig mye bedre. Jeg ble bedre kjent med lagkameratene mine, og jeg lærte meg å håndtere situasjonen. Jeg vil ikke kritisere David Moyes, siden det var han som ga meg sjansen til å spille i England, sier Fellaini.

Han avslører også hva han ble fortalt av Van Gaal da den meritterte nederlenderen ankom klubben.

– Han fortalte meg at han ikke stolte på meg, og at jeg var hans tredje-, fjerde- eller femtevalg. Da fortalte jeg ham at det ikke var noe problem, og at jeg bare kom til å trene enda hardere. I løpet av to uker begynte jeg å spille en del.

Fellaini forlot til slutt klubben i januar 2019, kun få uker etter at Ole Gunnar Solskjær tok over som midlertidig trener etter José Mourinho.

– Jeg ga alt for klubben, og jeg hadde aldri noen problemer med verken trenerne eller lagkameratene mine, avslutter Fellaini.

Marouane Fellaini var ikke Louis van Gaals førstevalg da nederlenderen ble ansatt i 2014.Powered by Labrador CMS