– Det ligger i klubbens DNA

Publisert Sist oppdatert

På den andre delen av pressekonferansen med Erik ten Hag før Luton-kampen, ble fremgangen til Alejandro Garnacho og Kobbie Mainoo tatt opp.

To tenåringer som kommer fra akademiet, som for alvor har tatt steget opp på den store scenen denne sesongen, og som har vist at man ikke nødvendigvis trenger å punge ut hundrevis av millioner kroner for å få spillere som leverer på banen.

– Det handler om tillit. At manageren stoler på staben som har et øye for spillernes potensial, påpeker Ten Hag.

– De (Mainoo og Garnacho) har ikke overrasket oss. Du må selvfølgelig bevise det, og bevise det når anledningen er der. Du kan selvfølgelig aldri vite helt, men det handler om stabens kunnskaper, om de tror at de kan klare det, fortsetter han.

FRA AKADEMIET TIL SENTRALE BRIKKER: Kobbie Mainoo og Alejandro Garnacho.

Ten Hag tror det finnes flere unggutter i klubben som kan slå gjennom på førstelaget.

– Jeg tror vi fortsatt har unge spillere som kan ta steg som de Kobbie og Garnacho har tatt de siste månedene, sier United-manageren.

Det er tross alt en del av klubbens kultur, påpeker han, selv om det naturligvis ikke betyr at de skal la være å hente nye spillere utenfra.

– Manchester United vil alltid være en kjøpende klubb, men historien viser, og det ligger i klubbens DNA, at den alltid gir muligheter for en vei gjennom akademiet til førstelaget, sier Ten Hag.

– Etter min mening er det spillere som hadde potensial, og så har vi gitt dem muligheten til utvikling og progresjon. Vi har veiledet dem på veien, fordi vi så at potensialet var høyere enn nåværende spillere i troppen i deres posisjon, sier han.

– Vi har også tatt i betraktning at de ikke kunne vise det nivået der og da, men du ser at når du gir dem muligheten, så utvikler de seg raskt, og får laget på et høyere nivå på lang sikt, sier Ten Hag.

Powered by Labrador CMS