- Det kommer definitivt til å være en vanskeligere rolle for ham

Shane Long snakker om Dan Ashworths potensielle overgang til Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere West Bromwich Albion-spilleren Shane Long, har jobbet med den sportslige direktøren United er interessert i.

Dan Ashworts første forsøk som sportslig direktør skjedde nemlig hos West Bromwich Albion. Ashworth ble forfremmet fra akademisjef i 2007. I løpet av hans seks år som sportslig direktør rykket The Hawthorns opp til Premier League to ganger og etablerte seg i toppserien.

I et intervju med Ladbrokes Fanzone snakker Long om hvordan det var å være spiller under Ashworts tid som sportslig direktør.

- Dan Ashworth tilbrakte mye tid rundt treningsanlegget på West Brom. Han snakket alltid med spillerne og ga oss den tilliten vi kanskje trengte på den tiden.

Shane Long for West Bromwich.
Shane Long spilte for WBA fra 2011 til 2014.

Long beskriver den sportslige direktøren som en veldig hyggelig mann som bare ønsket at spillerne skulle lykkes og at han hadde en spesiell evne til å se potensiale i spillerne. 

- Han kunne spotte potensial i noen på et øyeblikk og det virket alltid som at han visste hva han skulle justere for å få det beste ut av noen. Det er ingen tilfeldighet at han hadde suksess på West Brom, deretter flyttet til Brighton og signerte spillerne han gjorde, og hvorfor han nå er hos Newcastle, og hvorfor Manchester United ser ut til å ønske ham. 

- Grunnen til at han er så respektert i spillet er fordi han stadig forbedrer ting. Han er en virkelig god fyr å ha. 

- Jeg tviler ikke på at han vil passe inn i hvilken som helst fotballklubb. Uansett hvor han går nå, er det fullt fortjent.

Long uttrykte imidlertid noen bekymringer angående en potensiell utfordring som Ashworth kan møte hvis han går videre med overgangen til Manchester United.

- Jeg tror det vil være mer akseptabelt i en klubb som West Brom eller Brighton, der du kan bruke 8-10 millioner pund på en spiller som kanskje ikke fungerer helt, men hvis du går til Man United, tror jeg ikke du kan komme unna med å kjøpe uprøvd talent.

- Fansen deres vil ha de beste spillerne i verden, allerede på toppen av spillet, så det kommer definitivt til å være en vanskeligere rolle for ham. Men Dan er en erfaren fyr som sannsynligvis kjenner hver spiller i spillet. 

Det er ikke inngått noen avtale mellom Dan Ashwort og Manchester United, men han er den Sir Jim Ratcliffe ønsker inn i rollen. En avtale må inngås mellom United og Newcastle, ettersom at Ashworth fortsatt er under kontrakt der. Hvis en avtale ikke finner sted, kan United risikere å måtte vente i over ett år på å ansette Ashworth.

Powered by Labrador CMS