Erik ten Hag og Marc Skinner legger ned en krans til minne for ofrene etter München-tragedien i 1958.

TEN HAG OM MÜNCHEN-TRAGEDIEN:

– Det forteller mye om DNA-et og arven til denne klubben 

Publisert

6. februar er det 66 år siden den tragiske flyulykken i München som kostet 23 mennesker livet.

Tragedien skal minnes allerede i anledning søndagens hjemmekamp mot West Ham, før det også skal være en markering på selve datoen, som i år faller på tirsdag.

På den lukkede delen av pressekonferansen før Premier League-oppgjøret mot David Moyes sitt mannskap fra London, fikk Erik ten Hag spørsmål om hva han selv har lært om den forferdelige hendelsen siden han ble hovedtrener i klubben.

– Jeg synes det forteller mye om arven og DNA-et til denne klubben. Det å oppleve store tragedier og tilbakefall, men så kjempe seg tilbake, spesielt med unge spillere som viser motstandsdyktighet, som for eksempel Kobbie Mainoo, synes jeg forteller mye om denne klubben.

Ti år etter ulykken vant Manchester United den gjeveste Europacupen under ledelse av Sir Matt Busby. 

– München var en stor tragedie for klubben, men det var flott hvordan klubben og spillerne slo tilbake og vant det største trofeet i Europa. Dette er hvorfor Manchester United eksisterer, og det er de standardene vi må leve opp til, understreket Ten Hag.

Nederlenderen fikk spørsmål om hvorvidt han føler et ansvar for å utvikle unge spillere, slik Sir Matt Busby gjorde til sin spesialitet.

– Jeg har alltid vært dreven av den motivasjonen. Det er en av grunnene til at jeg er her. Jeg vil utvikle unge spillere, men det krever tålmodighet, den rette strukturen og dyktige trenere i akademiet. Det er en stor fordel med spillere som kjenner DNA-et til klubben.

Højlund, Ten Hag, Fernandes og McClaren besøker Manchesterplatz i München.
HEDRER OFRENE: Bruno Fernandes, Erik ten Hag, Steve McClaren og Rasmus Højlund besøkte Manchesterplatz i München tilbake i september.
Powered by Labrador CMS