garnacho030923

«Det føles allerede som om det er en vanskelig sesong i vente»

Publisert Sist oppdatert

Her er en gjennomgang av hva de engelske avisene skriver etter Uniteds tap borte mot Arsenal.

Oliver Holt, Daily Mail

Arsenals scoringer på overtid fullførte en dyster dag for United som hadde startet med nyheten om at Glazer-familien kan ha bestemt seg for å ikke selge klubben likevel, og endte med ytterligere bevis for at progresjonen de gjorde under Erik ten Hag forrige sesong ser ut til å ha bremset opp. Det føles allerede som om det er en vanskelig sesong i vente på Old Trafford.

Å se Martial fortsatt i en United-drakt føles både som en anakronisme og som et symbol på Uniteds svikt på overgangsmarkedet. Om han noen gang har hatt en periode med gode prestasjoner i klubben, så var det lenge siden.

Uniteds sommersignering fra Atalanta, Rasmus Højlund, kom inn for Martial halvveis inn i andreomgangen, og debuterte for klubben, og han hadde en umiddelbar effekt. Dessverre ville det vært vanskelig å ikke være en forbedring fra Martial.

rasssm
EN FORBEDRING PÅ TOPP: Rasmus Højlund.

Samuel Meade, Daily Mirror

Rasmus Højlund fikk sin etterlengtede debut på søndag da han kom inn i de siste 25 minuttene, og erstattet Anthony Martial, som kan få langt mindre spilletid fremover med Højlund frisk og tilgjengelig. Unggutten gjorde det raskt klart for sine motstandere at de var i en fysisk kamp, og han gjorde seg bemerket.

Han viste et høyt energinivå, og suste fremover og prøvde å gjøre seg tilgjengelig da United var i angrep. Arsenal var det beste laget på slutten, noe som gjorde at hans muligheter til å påvirke kampen var begrenset, men en mistenker nå som han har blitt kastet inn at vi kan se Højlund starte i Uniteds neste kamp.

Ten Hag brukte nesten 50 millioner pund på André Onana fordi han kan spille seg ut, og du verden som den tidligere Inter-keeperen poengterer det. Han havner i all slags posisjoner, viser ro, tålmodighet og et godt utvalg av pasninger som gjør at United ikke må sparke ballen langt fremover.

Det sier mye at kommentator Gary Neville spøkte med at den kamerunske landslagskeeperen var «Uniteds beste utespiller for øyeblikket, noe som er et lite problem». Men Onana tar presset av Uniteds midtstoppere ved å alltid være et alternativ.

onaaaa
ONANA: Her da han feiret Marcus Rashfords scoring.

Henry Winter, The Times

Slutten var kanskje et adrenalinrush, men kampen var skuffende i lange perioder. Det var delvis de 25 varmegradene, og delvis noe uthaling av tid fra United som gikk ustraffet, men kampen var en noe skrøpelig og søvndyssende affære frem til Rice grep inn sent. Målene i førsteomgangen fra Marcus Rashford og Martin Ødegaard var fantastiske både i oppbygning og fullførelse, men var unntaket i en skuffende omgang. Dette pleide å være en av de største og mest avgjørende kampene i løpet av en sesong. Det har blitt slengt knyttnever, ord og pizza, har vært slåssing i spillertunnelen og masseslagsmål på banen – og episke mål og kamper. Kanskje fant de Manchester Citys overlegenhet like begrensende som forholdene her.

Anthony Martial slet som Uniteds midtspiss, og klarte bare ni ballberøringer i den første omgangen. Rashford hadde bare én mer, men han scoret i det minste.

martr
SLET: Anthony Martial.

David Hytner, The Guardian

Alle United-fans visste at laget fort kunne ankommet Emirates med null poeng, siden resultatene har vært klart bedre enn prestasjonene. De trengte virkelig en mer sammenhengende prestasjon her, et svar til spørsmålene som ser ut til å være overalt – og det er før vi kommer inn på den pågående energitappingen fra Glazerne, den tærende pinen fra familiens eierskap. De var bedre i andreomgangen, men det var ikke nok.

Skadene tar på. Raphaël Varane, Luke Shaw, Tyrell Malacia og Mason Mount er ute, og det ble enda et problem for Ten Hag da Lisandro Martínez skadet seg  da han gjorde en gult kort-takling på Nketiah i det 66. minutt. Scott McTominay dro ikke på grunn av sykdom.

Inn kom Harry Maguire, til forutsigbar latterliggjøring fra Arsenal-fansen, for å spille sammen med Victor Lindelöf. Ten Hag endte opp med å avslutte med Maguire ved siden av gratissigneringen Jonny Evans – trolig ikke den midtstopperduoen han ville sett for seg i en Champions League-sesong.

Ten Hag introduserte Rasmus Højlund, og han hadde noen lovende øyeblikk i debuten sin, og Ten Hag følte at han kanskje skulle hatt et straffespark fra en duell med Gabriel.

evansaa
FIKK SIN ANDRE UNITED-DEBUT: Jonny Evans.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News

Uniteds kampplan var for begrenset. De prøvde å straffe Arsenal gjennom kontringer med et angrep som var svekket av at det var feil spissvalg for fjerde kamp på rad.

United var altfor avhengige av Marcus Rashford, som prøvde å gjenta sitt mål fra førsteomgangen, men som ble for forutsigbar med avgjørelsene sine. United ble bedre da debutant Rasmus Højlund kom inn for den anonyme Anthony Martial, og danskens fine flikk satte fart i angrepet som Garnacho satte i mål til ingen nytte.

Harry Maguire ble jublet inn på banen av Arsenal-fans, som fulgte opp med å synge navnet hans. I det minste slapp han den skammen det ville vært om den 35 år gamle Evans ble sendt på banen før ham. At de ble en duo sammen mot slutten må være bekymringsfullt for United.

Spillerbørs

  • André Onana – 6
  • Aaron Wan-Bissaka – 6
  • Victor Lindelöf – 6
  • Lisandro Martínez – 6
  • Diogo Dalot – 6
  • Casemiro – 6
  • Christian Eriksen – 6
  • Antony – 4
  • Bruno Fernandes – 5
  • Marcus Rashford – 6
  • Anthony Martial – 4
  • Rasmus Højlund – 7
  • Harry Maguire – 5
  • Alejandro Garnacho – 6
  • Jonny Evans – 5
  • Manager: Erik ten Hag – 6

Powered by Labrador CMS