FRUSTRERT RATCLIFFE:

– Det er virkelig et problem at det tar så lang tid før de kan jobbe for oss

Publisert

Sir Jim Ratcliffe satt trolig igjen med en rekke inntrykk etter søndagens dramatiske semifinaleseier mot Coventry City i FA-cupen.

Manchester Uniteds nye minoritetseier var på plass på Wembley i tide nok til å se Erik ten Hags mannskap kollapse fullstendig og rote bort en komfortabel 3-0-ledelse. Dermed gikk kampen til ekstraomganger.

Før den tid hadde han på imponerende vis tilbakelagt drøye 42 kilometer i London Marathon, og før han satte kursen mot nasjonalarenaen tok han seg tid til en kort prat med BBC.

Der dro han innledningsvis paralleller mellom den fysiske kraftanstrengelsen og arbeidet med å restrukturere Manchester United.

– Etter 30 kilometer i et maraton begynner det å bli vanskelig. Jeg tror ikke vi er helt der ennå med Manchester United, fortalte Ratcliffe.

– Hvor langt vil du si at dere har kommet? Halvmaraton?

– Nei, vi er nok ikke der. Kanskje ved 10 kilometer. Det er en lang reise. Vi jobber med å få veldig kompetente folk inn i klubben, men alle er ilagt en karanteneperiode. Det er et stort problem at vi kanskje må vente seks, tolv eller atten måneder før de kan begynne å jobbe, understreker INEOS-eieren.

Ratcliffe erkjenner videre at arbeidet han har satt i gang med er krevende.

– Supporterne er utålmodige, noe jeg visste på forhånd. De er nødt til å være tålmodige, uansett om de vil det eller ikke. Det er ikke som en lysbryter man bare kan skru på, påpeker han.

Avslutningsvis broderte atter en gang Ratcliffe ut om det pågående planleggingsarbeidet med Old Trafford. 71-åringen har i lang tid vært tydelig på at hans hovedpreferanse er å bygge Nord-Englands svar på Wembley.

– Jeg hadde elsket det, og vi kan gjøre det. Det hadde vært fantastisk for hele Nord-England. Det er her den industrielle revolusjonen startet, så det er et veldig viktig område. Å revitalisere dette området og bygge et «Wembley i nord» hadde vært et fantastisk prosjekt.

Powered by Labrador CMS