– Det er noen ulemper med FFP

Publisert Sist oppdatert

Mye handlet om skader på den andre delen av pressekonferansen med Erik ten Hag etter kampen mot Wolves torsdag kveld, men United-manageren fikk også noen få andre spørsmål.

Blant annet om han var fornøyd med bredden i stallen etter januarvinduet, spesielt da på spissplass etter skaden til Anthony Martial.

– Det er ingen hemmelighet at vi ønsket en spiss. Med skaden til Anthony Martial trengte vi virkelig en backup der.

– Men det var ikke mulig og vi måtte følge FFP-reglene.

FÅ ALTERNATIVER PÅ TOPP: Med skaden på Anthony Martial er kun Rasmus Højlund det eneste rene spissalternativet på spissplass.

Senere på pressekonferansen fikk Ten Hag et nytt spørsmål om Financial Fair Play-reglene, og om de kanskje er for strenge og «fjerner spenningen ved overgangsvinduet», ettersom også andre storklubber virker å ha sett seg nødt til å være rolige på markedet som var nå i januar.

– Det er noen ulemper med FFP. For å gi rom for FFP må du selge spillere, og det er faktisk ganske vanskelig. Du må selge gode spillere, og det er ikke måten du bygger et lag på.

Når det ikke hentes inn nye spillere, kan det imidlertid åpne rom for unggutter som Omari Forson, som fikk sin Premier League-debut mot Wolves og hadde en målgivende pasning på matchvinnerscoringen til Kobbie Mainoo.

På spørsmål om hva 19-åringen kan tilby på spissplass, sier Ten Hag:

– Vi har Omari, vi har Amad Diallo, og vi har også Marcus Rashford som kan spille der, men resten av posisjonene er ganske godt besatt. Vi må være litt kreative når det kommer til nummer ni-posisjonen.

Powered by Labrador CMS