– Det er kanskje bare én ting som holder Lisa tilbake

Publisert Sist oppdatert

Etter en tøff start på United-karrieren med et lengre skadeavbrekk, har Lisa Naalsund utover denne sesongen spilt seg varmere i trøya med flere gode prestasjoner.

Nå håper manager Marc Skinner at den 28 år gamle bergenseren kan bli en sentral brikke andre halvdel av sesongen.

– Har alle kvalitetene

På pressekonferansen før søndagens møte med Chelsea fikk United-manageren spørsmål om Naalsund, som han mener ikke er langt unna å være den verdensklassespilleren han ser i midtbanespilleren.

– Det er bokstavelig talt bare et par ting som holder Lisa tilbake, kanskje bare én, og det er Lisa selv, sier Skinner, og forklarer:

– Lisa har alle kvalitetene til å være helt, helt i verdenstoppen blant boks-til-boks-spillere. Men det handler om å påminne Lisa hver dag om at det ikke handler om press, men om å nyte. 

IKKE LANGT UNNA TOPPEN: Lisa Naalsund.

– Hun er en flott person og forstår spillet. Hun måtte bli vant til tempoet, fordi ting går raskere her, men hun begynner å venne seg til det.

– Nå handler hver dag om å påminne henne om å være seg selv. Det er den eneste barrieren vi nå må bryte, og da vil vi få se en av de beste midtbanespillerne. Det er jeg ikke i tvil om.

Kampen på United-midtbanen er imidlertid tøff, og det er ikke bare for Naalsund å spasere rett inn i elleveren.

– For meg som manager handler det om å vite når tidspunktet er riktig. Jeg ser henne hver dag, og til alle som har en mening så ser jeg henne hver eneste dag, så jeg er i best posisjon til å vite når det er. Forhåpentligvis er det veldig snart.

HAR TROEN PÅ NAALSUND: Marc Skinner håper Lisa Naalsund kan ta det neste steget i løpet av det neste halvåret.

– Vil trenge litt flaks mot Chelsea

Naalsund var ikke med da United tok seg videre i FA-cupen mot Newcastle forrige helg på grunn av en liten skade, og tiden får vise hvilken rolle hun eventuelt får mot serieleder Chelsea søndag.

Det er uansett ingen tvil om at det er en tøff oppgave som venter United, mot et lag de aldri har klart å slå.

– Realiteten er at vi ikke kan glemme hva det krever å slå Chelsea, også på deres hjemmebane, og vi vet at vi må klare det. Det vi kan håndtere er innstillingen vår, måten vi spiller på, og at vi holder oss til planen vår. 

Skinners mannskap ligger på en foreløpig 4. plass i serien, sju poeng opp til søndagens motstander.

– Det er ikke mange som reiser til Chelsea og vinner, men det er selvfølgelig målet vårt. Vi har en en stor jobb foran oss, men jeg har troen på at gruppa kan klare det.

– Vi vil trenge litt flaks, men jeg vil at vi skal komme dit med riktig tankesett. Hvis vi forsvarer oss bra og angriper slik vi kan, så kan vi vinne. Vi vil gi alt.

Kampstart søndag er 13.30, og den kan ses på Viaplay (NO, DK, SE), TV3 Sport (DK) og TV10 (SE).

Powered by Labrador CMS