– Der og da var det riktig

Publisert Sist oppdatert

På tampen av overgangsvinduet sommeren 2021 ble det klart at selveste Cristiano Ronaldo returnerte til Manchester United.

Overgangen fra Juventus ble bekreftet bare dager etter at portugiseren var sterkt koblet til Manchester City, og i Sky Sports-podkasten «Stick to Football» snakker Ole Gunnar Solskjær om portugiserens tilbakekomst. 

– Det var en veldig rask avgjørelse. Vi trodde ikke at Cristiano var tilgjengelig og at han skulle bevege på seg. Da det ble kjent at han kunne forlate Juventus - og det åpenbart var andre klubber interessert i ham - var jeg gira.

– De spurte meg: «Vil du at vi skal prøve på det her?» og jeg sa: «Ja», fordi vi åpenbart kjenner Cristiano, hans kvaliteter. Og ja, han er 37, men vi må håndtere det fordi han er den beste målscoreren i verden.

– Det var min avgjørelse, men det funket ikke for meg, det funket ikke for Cristiano, men det var riktig avgjørelse der og da.

STORE FORVENTNINGER: Solskjær håpet og trodde at Ronaldo skulle bidra til å løfte klubben flere hakk.

Med Ronaldo inn, måtte selvsagt spillestilen til en viss grad tilpasses for å få ham til å fungere i laget

– Vi startet med en gang med å se på hvordan vi skulle presse, hvordan vi skulle endre de små tingene, fordi Cristiano er annerledes enn Martial, eller hvis vi skulle bruke Mason (Greenwood) eller Marcus (Rashford) på topp. 

– Det var jo Cavani som led mest da Cristiano kom inn. Vi hadde spilt og fått Edinson inn i en viss måte å forstå måten vi spilte på. Cristiano, som når du kjenner, forstår og snakker med, så ville han spille tre av fire kamper. Han forstod at han ble eldre, men når du droppet han, så ble han ikke glad.

Dermed måtte det altså endringer til, og spesielt uten ball.

– Med ballen, med ham i laget, var det ikke noe problem. Uten ham (i presspillet), måtte vi endre litt i de forskjellige rollene vi var blitt vant til. Vi var en av de høyest pressende lagene før, og vi hadde mye energi. Vi lot også Dan James gå da Cristiano kom inn, og det er to forskjellig type spillere. 

– Det var riktig avgjørelse for meg, men det skulle ikke vise seg å bli den riktige.

Powered by Labrador CMS