– Den digitale retten ødelegger liv

Publisert Sist oppdatert

Press er noe man bør kunne håndtere når en spiller for Manchester United - spesielt i disse dager.

Det er også Antony tydelig på, som nylig har gjennomført et lengre intervju med den sosiale medier-kanalen The United Stand.

– Det har alltid vært press på dem som spiller i store klubber, spesielt når det kommer til United, sier Antony.

Så hvordan håndterer en 23 år gammel kantspiller fra Brasil presset i United? 

Selv mener han at en tøff oppvekst i den brasilianske favelaen har gjort sitt.

– Livet mitt har alltid vært utfordrende, og jeg har gått gjennom mye som mange ikke kan se for seg. Jeg vokste opp i et tøft område, hvor det å kunne spise, ha et godt hus, internett og tilgang til en god utdanning var et privilegium. 

– Jeg vil si at for oss i favelaene, så var alt dette luksus som få kunne ha. Dette var en periode der jeg lærte å håndtere press og utfordringer - livets press!

BEINTØFF OPPVEKST: Antony vokste opp i favelaen i São Paulo.
BEINTØFF OPPVEKST: Antony vokste opp i favelaen i São Paulo.

– Ødelegger liv

Antony har fortsatt til gode å slå ut i full blomst i United-trøya etter overgangen fra Ajax i fjor sommer, og han har måttet tåle en god del kritikk fra eksperter og fans.

I intervjuet tar 23-åringen et oppgjør med spesielt ekspertene.

– I dag ser jeg kritikk komme fra tidligere spillere i klubben og andre folk i media, som urimelig utrykker sine meninger og påvirker tusenvis av fans. Selv noen ganger når jeg ikke spiller.

– Men jeg har aldri sett dem gi konstruktiv kritikk, som vil hjelpe meg med å bli en bedre profesjonell. Ingen av dem har noen gang sendt meg en melding for å se hvordan jeg har det, spesielt i denne turbulente perioden som jeg går gjennom. 

– Den digitale retten ødelegger liv. Kontekster blir lagt til side, og sannheten spiller ingen rolle lenger.

Antony i aksjon for United.
UT MOT EKSPERTENE: Antony.

– Jeg bygger meg selv opp igjen

Ved siden av svake prestasjoner på banen skar det seg også for Antony på privaten tidligere i år da han ble anklaget for vold av ekskjæresten.

Siden slutten av september har kantspilleren imidlertid vært tilbake med resten av laget.

Nå ser han fremover, og håper på å kunne være den beste versjonen av seg selv i Manchester United.

– Jeg bygger meg selv sakte opp igjen, og jeg vet at jeg vil være i stand til å komme i min beste fysiske og mentale form, og overvinne alle disse barrierene og utfordringene som ligger foran meg, fordi det har alltid vært sånn i livet mitt. Ingen har noen gang gitt meg noe som helst. 

– Jeg har alltid kjempet hardt for alt jeg har oppnådd. Jeg skulle likt å vite hvordan det hadde gått med disse folka som, fra mitt ståsted, kommer med denne ondsinnede og urettferdige kritikken.

– Jeg er 23 år gammel, og livet mitt har endret seg radikalt de siste fire årene. Det var ikke enkelt å tilpasse seg til å forstå alle disse endringene. Min daglige kamp er å komme tilbake i min beste form og prestere på det høyeste nivået på banen, å få tilbake min integritet, og få fred i sinnet. 

Selv kommer Antony med følgende råd til unge spillere som drømmer om å leve av fotballen:

– Jeg anbefaler de unge spillerne til å ta vare på seg selv og jobbe hardt. Da vil ting skje naturlig.

Powered by Labrador CMS