LUKE SHAW: 

- De siste fire månedene har vært skikkelig tøffe

Lørdag fikk han sine første minutter på en fotballbane siden februar. Mandag møtte Luke Shaw pressen og snakket om en krevende periode med mange tilbakeslag. 

Publisert Sist oppdatert

- Det var ventet at jeg skulle komme tilbake mye tidligere, men jeg hadde mange tilbakeslag. 

- De siste fire månedene har vært skikkelig tøffe.

Det sa Luke Shaw da han møtte pressen mandag. 

Lørdag var han tilbake på banen for første gang siden 18. februar. Shaw slet voldsomt med skader i 2023/24-sesongen og spilte bare 15 kamper i alle turneringer for United. 

Det er en av hovedgrunnene til at Manchester United angivelig ønsker å hente inn en ny venstreback i løpet av sommeren.

Før lørdagens innhopp mot Sveits hadde ikke Luke Shaw spilt siden 18. februar da United møtte Luton Town i Premier League.

Men i kvartfinalen mot Sveits ble Shaw byttet inn i det 79. minutt og endte opp med å spille drøye 40 minutter ettersom kampen gikk til straffesparkkonkurranse. England gikk seirende ut av den, og onsdag møter de Nederland i semifinalen. 

Shaw hadde et godt innhopp, og nå friskmelder han seg til den kommende kampen mot «Oranje». 

- Jeg føler meg frisk og klar til å spille 90 minutter, men det er opp til Gareth (Southgate). Jeg er frisk og klar til kamp, sier Shaw på pressekonferansen før kampen. 

Møter nye (?) og gamle lagkamerater

United-backen forteller at det har vært fælt å måtte sitte å se på og han håper nå å være involvert når England skal møte to av spillerne som kan bli hans nye lagkamerater. Både sterkt linkede Joshua Zirkzee og Matthijs De Ligt er en del av den nederlandske EM-troppen.

Der er også to av hans gamle lagkamerater: Memphis Depay og Wout Weghorst. Shaw ble spurt om hva slags trussel de utgjør. 

- Memphis er en enorm trussel. Jeg har tilbragt litt tid med ham og vet hva han er kapabel til. Han er en utrolig stor trussel og han er en stor spiller for dem.

Luke Shaw og Memphis Depay på treningsfeltet sammen i 2015. I bakgrunnen står daværende United-sjef Louis van Gaal.

Om Weghorst, som var på lån i United siste halvdel av 2022/23-sesongen, sier Shaw:

- Han er sterk og hardtarbeidende. Han har kommet inn fra benken og påvirket kampene. Men det er ikke bare ham, det er hele laget og jeg forventer en tøff test. 

Fikk Ten Hag-melding

Shaw og Kobbie Mainoo er de to siste United-spillerne i EM. Mainoo har virkelig imponert ved siden av Declan Rice på Englands midtbane denne sommeren. Shaw har også latt seg imponere. 

- Det er skummelt hvor mye han har vokst. Jeg ser ikke på ham som en unggutt lenger. Han er en av våre viktigste spillere og han har verden for sine føtter, sier Shaw. 

- Han må bare ha beina plantet på jorden og fortsette å jobbe hardt, så kan han klare hva som helst, legger han til. 

Shaw ble også spurt om han ble overrasket over at Erik ten Hag fortsetter som United-sjef etter en sommer med heftige spekulasjoner. 

- Det var egentlig ikke en overraskelse. Alle er veldig fornøyde. Han har vunnet et trofé i hver sesong. Det har vært litt suksess og det kommer definitivt mer. 

Shaw kunne også avsløre at United-treneren har sendt ham en melding før møtet med Nederland. 

- Han sendte meg en småfrekk melding om kampen. Det var morsomt, sier Shaw med et smil.

- Hva sto det i meldingen? 

- Nei, det kommer jeg ikke til å si! 

Powered by Labrador CMS