– De hadde rett til å se på andre alternativer, men gjorde det riktige

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke ble det kjent at Manchester United fortsetter med Erik ten Hag.

Det til tross for at klubben sonderte terrenget og var i kontakt med flere kandidater, noe Ten Hag selv bekreftet søndag ved å si at klubben hadde fortalt ham at de hadde snakket med Thomas Tuchel.

Det mener Gary Neville at klubben hadde all rett til, selv om den tidligere United-kapteinen forteller at han er fornøyd med utfallet.

– Fordi han hadde en så skuffende sesong i ligaen, så hadde klubben rett til å sjekke ut hva som var der ute på markedet. 

– Men som vi alle vet, så har managermarkedet vært ganske vanskelig for flere toppklubber i Europa, og jeg er fornøyd med at de opprettholder den stabiliteten inn mot neste sesong. Jeg synes de har kommet til den riktige konklusjonen, men de hadde rett til å se på andre alternativer. 

– Det faktum at Ten Hag vet at de så på andre alternativer er ikke ideelt, men han må akseptere at når du ender der de gjorde, så er det en sjanse for at du mister jobben din. Så han burde være glad, og klubben burde være glad.

Neville mener det var fornuftig av klubben å beholde Ten Hag.

Neville påpeker at det per nå er andre roller i klubben som er viktigere å få på plass.

– Den store greia for meg er å se på at Manchester United bytter eiere, sportsdirektør, CEO, teknisk direktør og CFO, de fem eller seks store posisjonene. Å ha litt stabilitet på det sportslige er fornuftig, det lar de folka som ikke er i klubben enda å kunne bygge grunnlaget. 

– Å måtte få inn en ny manager på samme tidspunkt ville vært vanskeligere. Hvilken som helst ny manager ville sagt at de ønsket å se på spillermaterialet, at de ønsket nye spillere, et overgangsbudsjett som United ikke har for øyeblikket på grunn av PSR.

– Så dette er fornuftig for klubben, og det riktige for Erik ten Hag.

Powered by Labrador CMS