Bilde inne fra The Quadrant.

MANCHESTER-TIPS:

Besøk puben som Busby og spillerne var innom regelmessig

Publisert Sist oppdatert

Det er mange puber i området rundt Old Trafford, og en del av våre supportere har  vært innom flere av disse pubene.

Spesielt The Bishop Blaize har vært populær blant mange supportere som ønsker å lade opp til kamp ved å synge for full hals, og i nærheten finner en også puber som The Tollgate Inn og The Trafford.

Denne artikkelen handler om puben The Quadrant, en pub i området som også skal være hyggelig før kamper på Old Trafford – om enn vesentlig mindre høylydt enn f.eks. Bishop Blaize slik at den passer et helt annet klientell. 

Kanskje kan en få vel så mye ut av puben ved å reise innom en dag det ikke  er hjemmekamp.

Det er en pub med en solid United-historie – og puben bærer fortsatt sterkt preg av koblingen til United.

United-hjørne på The Quadrant, januar 2024.
United-hjørne på The Quadrant.

The Quadrant og United

Da vi for noen år siden snakket med Jimmy Murphy jr til en artikkel i medlemsbladet United-Supporteren, så fortalte han om søndagsrutinen til faren (altså Jimmy Murphy, Sir Matt Busbys legendariske assistent: etter å ha vært i kirken, så møtte Murphy Sir Matt Busby, Tom Curry (som skal ha bodd ett minutt unna), Bert Whalley og noen ganger spillerne til evalueringsmøte.

På The Quadrant.

En del United-spillere skal også ha sosialisert der i etterkant av treninger før de dro hjem til familiene sine, ifølge Vince Hunt, som underviser i sportsjournalistikk på Manchester Metropolitan University, og mange av United-spillerne og trenerne bodde i området. For eksempel bodde legendariske Tommy Taylor bare noen minutters spasertur nordvestover på adressen 22 Great Stone Road, hvor en også kan finne en blå minneplakett til ære for Taylor).

Like ved utgangen på The Quadrant henger det en minnetavle etter de som døde i München-ulykken, en minnetavle som altså bærer navnene til mange som regelmessig var innom puben. 

München-minnetavle på The Quadrant-puben.
München-minnetavle på The Quadrant.

I det ene hjørnet av puben, like ved biljardbordene, henger det også en rekke Manchester United-relaterte bilder (hovedsaklig av spillere og trenere fra Busby-tiden), noen avisutklipp og også noen innrammede United-drakter fra 2012/13. 

Det legges ikke skjul på at denne puben har en United-kobling, og da føler en seg som United-supporter selvsagt ekstra hjemme her.

Når det er sagt, så er det ikke slik at supportere av andre lag ikke er velkomne på The Quadrant. Den første kvelden undertegnede var til stede på puben, så spilte Tottenham mot Manchester City i London, og det var noen lokale City-supportere på plass for å se kampen. Det var nok likevel flere som var der som ikke ønsket at City skulle gå videre – og enda flere igjen som var der for å gjøre helt andre ting enn å se på fotball.

To dager senere så jeg Uniteds FA-cupkamp mot Newport der, og det var litt flere folk til stede, men samtidig var det ikke slik at puben var full av liv (akkurat det er nok også litt påvirket av hva slags kamp det var snakk om). Begge kampopplevelsene var uansett av den rolige sorten, hvor det var lite/ingenting av synging å spore, men en rolig og fin atmosfære å se en fotballkamp sammen med andre på.

The Quadrant, 26. januar 2024.
Et bilde tatt før Tottenham-City. Bildet får det til å se enda mer folketomt ut enn det egentlig var, og det skal også sies at det kom flere til like før kampstart.

Mer enn bare fotball – og barnevennlig

The Quadrant er det en kan karakterisere som en typisk engelsk pub. Den er ganske stor, så det er god plass til mange mennesker der inne, men det har som nevnt vært ganske rolig der under undertegnedes to besøk der, og det har ikke vært vanskelig å finne seg en sitteplass. 

I tillegg til salget av alkohol og snacks, så er det også en ganske fyldig matmeny på The Quadrant (se både matmeny, buffetmeny og vinmeny her), og under mitt første besøk bestemte jeg meg for å kjøpe det klassiske pubmåltidet fish & chips, og ble positivt overrasket over smaken, siden jeg definitivt har smakt vesentlig verre utgaver av den retten på pub i England. Prisen for måltidet var heller ikke verst, servicen var god, og maten kom ganske raskt på bordet.

Utenom inntak av mat og drikke, så er det også lagt til rette for at en skal kunne ha det gøy på andre måter på The Quadrant. De har biljardbord der, og en kan kaste dart, og samtidig som Tottenham-City ble vist på skjermen var det minst like mye engasjement rundt biljardduellen som foregikk der.

Det er noen spillmaskiner inne på puben, og de har også en arkadeklomaskin hvor en kan vinne bamser, og i den forbindelse kan det jo nevnes at pubkjeden Joseph Holt regner The Quadrant som «barnevennlig». Puben har også en barnemeny, og det er nok definitivt ikke det verste stedet å dra om en er på fotballtur med ungene, og ønsker å la dem få oppleve litt klassisk engelsk pubkultur med en trygg ramme.

Kanskje kan en da også kombinere det med å gi dem en liten historieleksjon om Busby Babes og Manchester United, med tanke på at puben er innredet som den er, og har den historien som den har.

Ellers henger det en del gamle bilder av Manchester på puben, som også kan være interessant for de av dere med en generell interesse for byen, eller eventuelt bare liker historie.

Klomaskin på The Quadrant.
Klomaskin på The Quadrant.

Hvor er The Quadrant? 

The Quadrant ligger i 67 Great Stone Road, bare noen få minutters spasertur unna Old Trafford – men da snakker vi om trikkestoppet med det navnet, og ikke selve stadion, selv om det ikke er langt dit heller.

Kart som viser hvor The Quadrant ligger: 67 Great Stone Rd., Old Trafford, Stretford, Manchester M32 8GR

Når en går av på Old Trafford-trikkestoppet, og skal til stadion, så går en Warwick Road (som går over i Sir Matt Busby Way) nordover, men for å komme til The Quadrant må en holde seg på den andre siden av trikkeskinnene. Hvis en kommer på en vestgående trikk (altså fra sentrum), så går en av trikken på riktig side, og en går der på Warwick Road i sørlig retning til en kommer til en kirke, og etter den tar en til høyre inn på Kings Road. Den veien kan en gå på i et par minutter til en ser The Quadrant på høyre side. Gåturen fra trikkestoppet tar totalt rundt fem minutter.

Det går også an å gå en snarvei hvor en går på en liten vei ved siden av trikkeskinnene (den starter rett ved skinneovergangen) til en kommer til Great Stone Road, så den veien kan jo være et alternativ hvis en er fryktelig tørst.

The Quadrant Pub, Stretford.
Den omtrentlige vinkelen en vil se The Quadrant fra om en går veien via Kings Road.

Her kan du lese flere av Manchester-tipsene våre.

Her kan du alltid få oversikt over hvilke kamper vi har ledig turer og billetter til i Manchester. Der er det nå billetter i salg til hjemmekampen mot Sheffield United, mens billettsalget mot Newcastle starter så snart oppgjøret har fått en dato.

Powered by Labrador CMS