TELEGRAPH: 

- Berrada starter formelt som CEO i juli - Wilcox får viktig rolle i sommerens overgangsvindu

Publisert

Jason Wilcox ble offisielt klar for Manchester United som teknisk direktør fredag. Wilcox kommer fra Southampton og starter med sitt arbeid i klubben umiddelbart noe som vil være positivt for United med tanke på sommerens overgangsvindu.

Wilcox vil arbeide under Dan Ashworth som på sin side er i arbeidskarantene ettersom United og Ashworths arbeidsgiver Newcastle så langt ikke har klart å bli enige om noen kompensasjonsavtale som gjør at Ashworth kan starte sitt arbeid som sportsdirektør i United tidligere enn neste sommer.

At Wilcox nå kommer inn i Uniteds nye ledelsesstruktur er ikke noen overraskelse etter at media i lengre tid har rapportert om interesse for 53.-åringen. Den nye tekniske direktøren har tidligere arbeidet sammen med Uniteds nye CEO Omar Berrada da de begge hadde lederstillinger i Manchester City hvor Wilcox da var sjef for akademiet til Uniteds byrival.

Det er ifølge Telegraph ikke forventet at Omar Berrada kommer til å starte sitt arbeid på Old Trafford før i juli, noe som gjør at Wilcox nå vil være den første av de som er tenkt i roller i ny lederstruktur som formelt kan starte sin jobb i klubben.

Darren Fletcher har, sammen med nylig avgåtte John Murtough, hatt lignende rolle i klubben. Fletcher blir imidlertid i klubben, i en rolle som skal jobbe tett inn mot både førstelaget og akademiet.

Samtidig melder Daily Mail at Newcastle er nære med å bestemme seg for hvem de vil skal erstatte Ashworth som sportsdirektør. To av de tre Daily Mail hevder står igjen på Newcastles liste har tidligere blitt koblet også til en lignende rolle i United med Paul Mitchell og Romas Tiago Pinto. Den siste på Newcastles liste er Benficas Rui Pedro Braz. 

United håper at Newcastle raskt vil bestemme seg for hvem som skal inn i Ashworths rolle, da håpet er at det vil gjøre forhandlingene om kompensasjon enklere.

 

Powered by Labrador CMS