FLAMMENDE FORSVARSTALE: 

Ber om fansens tålmodighet 

– Vi må være tålmodige med de unge spillerne. De er fremtiden til klubben, sier Erik ten Hag. 

Publisert Sist oppdatert

På pressekonferansen etter den skuffende poengdelingen mot Burnley, benyttet Erik ten Hag anledningen til å forsvare laget sitt, og særlig var det de unge spillerne nederlenderen hadde i fokus.

Både Rasmus Højlund, Kobbie Mainoo og Alejandro Garnacho har variert i prestasjonene den siste tiden, men Ten Hag sier det er helt naturlig. 

– Vi har flere unge spillere, og dette er vår måte å bygge klubben på. Det tar tid, men Højlund, Garnacho og Mainoo er alle i sin første hele sesong i Premier League. Det er en liga som blir stadig mer intens, og disse spillerne må tilpasse seg det. Jeg er en utålmodig mann, men nå må vi være tålmodige. Fansen må være tålmodige. Spillerne må få muligheten til å få erfaringen de trenger, påpekte Ten Hag. 

Både Højlund og Mainoo ble byttet ut etter en drøy time og Ten Hag sier det var for å beskytte de unge spillerne. 

– Det fansen ikke forstår er at det er en 19 år gammel gutt som spiller sin første sesong i Premier League. Dette var den tredje kampen på én uke og vi må passe på belastningen. Vi ønsker ikke å se ham bli skadet. Rasmus har også hatt flere skader denne sesongen. Jeg byttet dem ut for å beskytte dem. 

Uniteds nederlandske manager fremhevet viktigheten av å holdet hodet klart når det røyner på. Ten Hag snakket på generelt grunnlag, for ingen av de nevnte ungguttene var skyld i baklengsmålet mot Burnley, for på det tidspunktet var både Mainoo og Højlund byttet ut. 

– Når du er sliten, blir det viktig å holde fokus. Nå ser vi mange kamper med ekstra mye tilleggstid og det er høy tempo i kampene. Man må stå distansen selv om man blir veldig slitne. Dette er en grense disse spillerne må krysse, og de kan kun gjøre det med erfaring, understreker Ten Hag. 

Nederlenderen viste til at flere store United-årganger har hatt unge spillere som har trengt tid. 

Powered by Labrador CMS