BEKREFTET: Sancho leies ut til Dortmund

Publisert Sist oppdatert

Etter flere måneder ute i kulda hos Erik ten Hag er Jadon Sancho omsider klar for nye utfordringer.

Torsdag ettermiddag kommer bekreftelsen på at 23-åringen er klar for et utlån til gamleklubben Borussia Dortmund ut sesongen.

Der vil han bære draktnummer 10.

– Da jeg kom inn i garderoben i dag, føltes det som å «komme hjem». Jeg kjenner klubben inn og ut, jeg har alltid vært veldig nær med fansen her, og jeg har aldri mistet kontakten med de i ledelsen, sier Sancho selv.

– Jeg gleder meg til å se lagkameratene mine igjen, gå ut på banen, spille fotball med et smil om munnen, legge opp til scoringer, score mål og hjelpe til med å kvalifisere oss til Champions League, fortsetter han.

United rapporteres å motta 3,5 millioner euro for låneavtalen, en sum som kan stige opp til rundt 4 millioner euro. Den inneholder ingen kjøpsklausul.

Dortmund vil også bidra med å betale deler av lønnen.

– Jadon er virkelig en spiller som utgjør en forskjell, og jeg ser frem til å se ham tilbake i svart og gult snart. Han kjenner denne byen, Signal Iduna Park, fansen vår og klubben vår, sier sportsdirektør i klubben Sebastian Kehl. 

– Selv om han ikke har spilt noen kamper de siste månedene, er vi sikre på at han raskt vil finne seg til rette hos oss, komme i toppform og bruke kvalitetene sine til å hjelpe oss med å nå våre mål for sesongen, sier han videre.

TILBAKE I GULT: Jadon Sancho.

Sancho har ikke vært med i en kamptropp siden slutten av august, etter at han offentlig uttrykte misnøye med Erik ten Hags kommentarer om at 23-åringen ikke var med mot Arsenal grunnet prestasjoner på trening.

I ettertid har ingen av partene ønsket å beklage seg, noe som har ført til at Sancho har måttet trene utenfor førstelaget over lengre tid.

Nå kan han imidlertid se frem til å spille mer fotball fremover, og kanskje allerede førstkommende lørdag når Dortmund møter Darmstadt klokken 18.30.

Så får tiden vise om vi får se ham i United-drakt igjen neste sesong.

Til sammen står Sancho med 82 kamper for klubben, hvor han har notert seg for 12 mål.

Powered by Labrador CMS