BEKREFTET: Forlenger kontrakten

Publisert Sist oppdatert

Torsdag bekrefter klubben at Erik ten Hag forlenger kontrakten med United. Kontrakten forlenges til juni 2026.

Ifølge rapportene inneholder den nye avtalen de samme betingelsene som den forrige. Det skal ha vært diskutert om Ten Hag skulle endre tittel fra "manager" til "head coach". Men nederlenderen skal fortsette med nåværende tittel, og skal også beholde veto-retten på overganger.

Det siste halvåret har vært en berg-og-dal-bane for United-manageren. Etter å ha fått den dårligste plasseringen i Premier League noensinne, sto jobben hans i fare. 

Allerede før finalen i FA-cupen meldte flere medier at Ten Hag ville miste jobben uansett resultat i finalen. Mot alle odds klarte Ten Hag og United å vinne cupen, og ryktene rundt nye managere roet seg sakte men sikkert. 

Nå er det bekreftet at Ten Hag blir værende. Tross en lang skadeliste, har Ten Hag tatt laget til tre finaler og vunnet to trofeer. 

- Jeg er veldig fornøyd med å ha kommet til enighet med klubben om å fortsette samarbeidet. Når vi ser tilbake på de siste to årene, kan vi med stolthet reflektere over to trofeer og mange eksempler på progresjon fra der vi var da jeg kom til klubben.

- Men vi må også være klare på at det fortsatt er mye hardt arbeid foran oss for å nå de nivåene som forventes av Manchester United, noe som betyr å være utfordrere for engelske og europeiske titler. 

- I mine diskusjoner med klubben har vi funnet fullstendig enhet i vår visjon for å nå disse målene, og vi er alle sterkt forpliktet til å gjøre den reisen sammen.

Tidligere denne uka ble Dan Ashworth bekreftet som sportsdirektør i Manchester United.

- Med to trofeer de siste to sesongene har Erik forsterket sin merittliste som en av de mest konsekvente og suksessrike trenerne i europeisk fotball, sa Ashworth. 

- Mens klubbens gjennomgang av forrige sesong fremhevet områder for forbedring, kom det også som en klar konklusjon om at Erik var den beste partneren for oss å jobbe med for å øke standarder og resultater.

- Denne gruppen av spillere og ansatte har allerede vist at de er i stand til å konkurrere og vinne på toppnivå; nå må vi gjøre det mer konsekvent. 

- Med vårt styrkede fotballederteam nå på plass, ser vi frem til å jobbe hånd i hånd med Erik for å nå våre felles ambisjoner for denne fotballklubben.

Det forventes også fler endringer i trenerteamet denne sommeren. 

Powered by Labrador CMS