onana260823b

Bekrefter at han returnerer til landslaget

Publisert Sist oppdatert

Som tidligere omtalt ble André Onana tatt ut på landslaget til Kamerun til kampen mot Burundi, et oppgjør som avgjør om Kamerun kvalifiserer seg til Afrikamesterskapet.

Alt annet enn tap vil vil være nok for Kamerun.

Det har vært en konflikt mellom Onana og enten landslagssjef Rigobert Song eller noen fra forbundet (fotballpresident Samuel Eto’o har blitt nevnt), men uansett har nå Onana bekreftet at han returnerer.

Det gjør han i en uttalelse hvor det ikke virker som om han begraver stridsøksen fullstendig, akkurat.

– Mitt ønske om å representere landet mitt har alltid vært der siden min ungdomstid, og denne ambisjonen er fortsatt en uatskikkelig del av min identitet. Ingenting og ingen kan rokke ved denne overbevisningen, sier Onana.

– Jeg svarer på min nasjons kall med urokkelig sikkerhet, i visshet om at min retur ikke bare er for å ære drømmen min, men også for å respondere på forventningene og støtten fra kamerunerne, som fortjener et landslag som er fast bestemt på å skinne. I møte med manipulasjon, løgner og maktmisbruk velger jeg å forbli trofast mot mitt ideal, og skal stolt representere et land som fortjener vårt oppriktige engasjement.

onana260823
TILBAKE FOR KAMERUN: André Onana.

For United vil det naturligvis kunne ha konsekvenser at Onana skal spille for landslaget igjen – i alle fall denne sesongen.

Afrikamesterskapet skulle nemlig blitt arrangert sommeren som var, men på grunn av frykt for værforholdene i Elfenbenskysten ble mesterskapet flyttet til januar/februar 2024, og kommer altså midt i Uniteds sesong.

Mesterskapet starter 13. januar, og avsluttes med en finale 11. februar.

Hvis Kamerun kvalifiserer seg for mesterskapet, så kan det (litt avhengig av hvor langt Kamerun kommer) gå ut over Uniteds ligakamper mot Tottenham (H), Wolverhampton (B), West Ham (H) og Aston Villa (B) – og potensielt noen cupkamper også.

Powered by Labrador CMS