Altay Bayindir som jubler over seier mot Tyskland for Tyrkia, 18. november 2023.

TIRSDAGENS LANDSKAMPER:

Bayindir holdt nullen

Kamerun ga bort poeng borte mot Libya i skadefraværet til André Onana, men to andre United-spillere var i aksjon for sine A-landslag tirsdag kveld.

Tanzania 0–2 (0-1) Marokko

Tirsdag kveld startet VM-kvalifiseringen for Marokkos del, og det ble en 2-0-seier på bortebane mot Tanzania (som vant første kamp borte mot Niger).

Sofyan Amrabat spilte hele kampen for Marokko. Han var tredje siste Marokko-spiller på ballen da Hakim Ziyech sendte dem i ledelsen, uten at han skal ha særlig mye av æren for målet av den grunn.

Et selvmål doblet Marokkos ledelsen i det 54. minutt.

Amrabat fikk gult kort i det 65. minutt av kampen etter en takling som førte til høyt tenningsnivå mellom de to lagene, og i den situasjonen fikk også Tanzanias Novatus Miroshi sitt andre gule kort, og dermed kom Amrabat ganske godt ut av den situasjonen.

Sofyan Amrabat for Marokko, 28. mars 2023. Morocco, landslaget.
MED PÅ Å FREMPROVOSERE RØDT KORT: Sofyan Amrabat.

Wales 1–1 (1-0) Tyrkia

Tyrkia var allerede klare for EM, mens Wales måtte vinne denne for å ha et håp om direkte kvalifikasjon (noe som uansett ble irrelevant til slutt siden Kroatia vant).

Altay Bayindir spilte privatlandskampen til Tyrkia på lørdag, men var tilbake på benken fra start her, men i det 33. minutt måtte førstekeeperen ut med skade, og da ble Bayindir byttet inn.

På det tidspunktet ledet Wales allerede 1-0 etter en scoring av Nottingham Forest-back Neco Williams.

Både like før og like etter pause ble Bayindir satt på prøve av Brennan Johnson, men Bayindir reddet godt begge gangene.

Han hadde flere andre gode inngripener også, og fremstod generelt trygg.

I det 70. minutt utlignet Tyrkia med et noe billig straffespark.

Wales håpet at de gikk opp i ledelsen igjen da Brennan Johnson etter 83 minutter ble spilt gjennom, og lobbet ballen over Bayindir og inn i mål via stolpen, men målet ble umiddelbart annullert for offside.

Bayindir holdt med det nullen mens han var på banen, og Tyrkia går til EM som gruppevinner.

United.no kommer tilbake med en grundigere Bayindir-vurdering i løpet av de neste dagene.