Backen som kunne vært Shaw-erstatter avanserte i Europa

Publisert Sist oppdatert

Tyrell Malacia har manglet hele sesongen, og det første United gjorde etter at desember ble til januar var å avslutte lånet til Sergio Reguilon.

Dermed var Luke Shaw eneste rene venstreback, etterpå har høyreback Aaron Wan-Bissaka blitt syk – og nå er altså Shaw selv ute i 2-3 måneder.

Hadde United sett i glasskula, at Malacia var ute og tross alt ikke har spilt noe denne sesongen, Wan-Bissakas problemer og at det så litt tynt ut uten Reguilon så kunne man kalt hjem Alvaro Fernandez etter hans lån i La Liga-klubben Granada.

Slik gikk det ikke. 

I stedet ble den venstre vingbacken sendt videre til Benfica, der han torsdag kveld spilte hele 2. omgang da portugiserne spilte 0-0 borte mot Toulose i Europa League, og dermed avanserte i turneringen etter å ha vunnet første kamp 2-1.

Så skal det sies at united.no fulgte prestasjonen hans, og den var ikke mye å juble for. Han havnet gang på gang i trøbbel mot norske Aaron Dønnum og andre Toulouse-spillere, og ingenting i de 45 minuttene fikk undertegnede til å tenke at «det er jammen synd at vi ikke har ham i United som backalternativ». Det er en ganske tøff konklusjon med bare Victor Lindelöf igjen som alternativ, men ærlig etter de 45 minuttene hans i Frankrike.

Torsdagens kamp var uansett hans sjette etter at han tok turen til Benfica i januar. Han har kun vært innbytter i ligaen til nå, men har startet i en cupkamp og også det første Europa League-oppgjøret mot franskmennene.

NB! United kunne nå uansett ikke hentet ham tilbake, siden man kun kan spille tellende kamper for to ulike klubber i løpet av samme sesong.

Powered by Labrador CMS