Aston Villas poengtrekk sendte United ut av cupen

Publisert

Til tross for at United ikke havnet øverst i gruppe D i FA Women´s League Cup, ble de tildelt en plass videre i konkurransen. Det er nemlig slik at de to beste gruppetoerne også går videre fra gruppespillet. 

United fikk ni poeng, og sammen med Tottenham(ti poeng), skulle de bli en av gruppetoerne som tok seg videre. 

Slik blir det ikke lenger nå. 

Under oppgjøret mellom Sunderland og Aston Villa ble det gjort et regelbrudd. Noelle Maritz kom inn for Villa etter pausen, men siden hun tidligere har spilt for Arsenal i cupen, har hun ikke lov til å spille for andre klubber. 

I gruppe A sto opprinnelig Aston Villa som gruppevinnere med 12 poeng, mens Sunderland fikk 2. plassen med 7 poeng. 

Etter regelbruddet ble det besluttet at Aston Villa trekkes tre poeng for brudd på reglene, og at seieren deres over Sunderland blir annulert. Dette førte til at Sunderland ble gruppevinnere, mens Aston Villa tok Uniteds plass som en av de to beste gruppetoerne. 

Etter poengtrekket endte Villa opp med like mange poeng som United, men siden Birmingham-klubben har en bedre målforskjell, er det de som går videre. 

I 2014 skjedde det en liknende situasjon. Reading mistet plassen i Ligacupen og ble ilagt en bot etter å ha benyttet Bonnie Horwood, som hadde spilt tre kamper i Watford-drakt tidligere i cupen.

Mandag kveld kom klubben med en kort og tydelig uttalelse. 

- Vi er svært skuffet over denne avgjørelsen og forstår ikke dens begrunnelse.

Powered by Labrador CMS