Åpner opp om skadeproblemene: – Jeg skulle ikke spilt

Publisert Sist oppdatert

Til sammen 15 kamper ble det på Luke Shaw denne sesongen for Manchester United.

Den siste av dem i 2-1-seieren mot Luton 18. februar, da han spilte en omgang og ble byttet ut i pausen.

Nøyaktig det samme skjedde i 2-1-seieren over Aston Villa uka før, og nå innrømmer venstrebacken at han aldri skulle vært på banen igjen mot Luton.

Det må flere ta skylden for, forteller Shaw.

– Jeg kjente noe mot Aston Villa og gikk av i pausen på Villa Park. Det er egentlig litt alles feil. Delvis min feil, delvis det medisinske teamet. Jeg tror alle kan innrømme det. 

– Jeg trente ikke hele uka, det ble gjort en undersøkelse og det var ikke så mye å se der. Men jeg trente ikke hele uka, og så trente jeg dagen før kampen. Hvis manageren ber meg om å spille, så sier jeg aldri nei. Men jeg skulle ikke spilt.

Luke Shaw i aksjon i kampen mot Luton, hvor han i etterpåklokskapens skyld aldri skulle vært å se på banen.

Det er først og fremst muskelskader som har holdt Shaw på sidelinjen i større deler av sesongen, med både en lang periode på høsten og våren.

– Vi ønsker alle å spille fotball. Sesongen min har vært så frustrerende, med skade etter skade. Til tider kunne kanskje, spesielt med min første hamstring, vært unngått. Men det skjedde ikke, ting skjer, og jeg må bare bevege meg videre fra det.

– Det viktigste for meg nå er å ha fullt fokus på å komme tilbake og hjelpe England med å vinne EM.

Shaw forklarer også hvordan han kunne ble tatt ut i England-troppen, like etter at han gikk glipp av FA-cupfinalen med United.

– Jeg tror folk er litt forvirret over hva som faktisk skjedde, siden ingenting ble sagt. Det var noen som kom til meg og sa «hvordan kan du ikke være fit for United, men fit for England?».

– Men det som var er at jeg pushet for å gjøre alt jeg kunne for å bli klar for United, og slik har det virkelig vært hele sesongen. Jeg pushet på for å prøve å komme tilbake for kampene og finalen, og jeg tror jeg pushet for hardt. 

Luke Shaw gjorde sitt ytterste for å bli klar til sesonginnspurten.

Det gjorde blant annet at han opplevde et tilbakeslag, som sørget for at han også mistet sesonginnspurten.

– Jeg kom tilbake for raskt og jeg endte faktisk opp med å få enda en skade i hamstringen min, noe som skjedde tre uker før finalen. Og de sa det var en seksukers-skade, så det er derfor det åpenbart var et tilbakeslag.

– Jeg var litt med på lagtrening. Når du bygger deg opp igjen, forsøker du å bli med litt bare for å føle på det, og så er du med den fysiske treneren for å gjøre litt andre ting og prøve å bygge opp formen. Det var faktisk da jeg var der at jeg kjente på noe i hamstringen min. Jeg hadde en undersøkelse og det var en seksukers-skade. Jeg var knust.

– Det er bedre for meg å komme ut og si hva som skjedde, fordi det var mange spørsmål om hvorfor jeg kunne være her og ikke i United. Jeg ønsker ikke at folk skal tro på det, sier Shaw.

England EM-åpner søndag 16. juni mot Serbia, men det spørs om backen blir klar allerede da.

– Jeg hadde elsket å rekke den første kampen, det skal jeg ikke lyve om. Men jeg ønsker ikke å være i en av de situasjonene og forhaster ting for raskt, fordi realistisk sett har jeg bare en sjanse. 

– Hvis jeg kjenner på noe, så er det det, og jeg ønsker ikke at det skal skje.

Powered by Labrador CMS