UTESTENGT I FIRE ÅR FRA ALL FOTBALL:

Anker dopingdom: – Jeg er trist, sjokkert og knust

Publisert Sist oppdatert

Paul Pogba var i United i to perioder i sitt fotballiv, men nå ser det ut som om karrieren kan få en tidlig stopp for spilleren som fyller 31 år nå i mars.

Flere store italienske medier melder nemlig at Juventus-spilleren er utestengt i fire år fra all fotball for brudd på dopingreglementet.

Den positive dopingprøven på testosteron ble gitt 10. august 2023, men Pogbas advokater hevder at han fikk i seg det ulovlige stoffet ved en feil.

I et Instagram-innlegg åpner Pogba selv opp om dommen, og at han har tenkt til å anke avgjørelsen.

– Jeg er trist, sjokkert og knust over at alt jeg har bygget opp i min profesjonelle spillerkarriere er tatt fra meg.

– Når jeg ikke lenger må forholde meg til juridiske begrensninger, vil hele historien komme for en dag, men jeg har aldri med viten eller vilje tatt noen stoffer som bryter med dopingreglene.

– Som en profesjonell utøver ville jeg aldri gjort noe for å forbedre prestasjonene mine ved å bruke forbudte stoffer og jeg ville aldri vist respektløshet eller jukset overfor medutøvere og supportere av noen lag jeg har spilt for eller imot.

– Som en konsekvens av avgjørelsen som ble offentliggjort i dag, vil jeg anke dette til Idrettens voldgiftsrett (CAS), avslutter han. 

Pogba viste seg for alvor frem under Sir Alex Ferguson, som unggutt, men valgte sommeren 2012 å forlate United gratis, til fordel for Juventus. 

Fire år senere returnerte han, da som verdens dyreste fotballspiller, men til tross for en del glimt av storhet ble aldri United-karrieren hans som vi drømte om. Sommeren 2022 dro han så selv videre, tilbake til Juventus, da kontrakten hans løp ut.

Returen til Italia ble imidlertid ikke god. Han slet med skader, og nå skal han altså være utestengt fra all fotball frem til han fyller cirka 35 år. Dermed spørs det om vi har sett slutten på en karriere som så så lysende ut, men kanskje aldri helt ble som mange drømte om - selv om Pogba ble verdensmester med Frankrike.

Powered by Labrador CMS