– Alle som har litt kunnskaper om fotball vet at det påvirker

Publisert Sist oppdatert

Lørdag kveld venter Bournemouth, og for Erik ten Hag blir det trolig ikke vanskelig å velge en forsvarsfirer fra start.

Lisandro Martínez, Raphaël Varane, Victor Lindelöf, Jonny Evans, Luke Shaw og Tyrell Malacia er nemlig alle ute.

Da sitter vi igjen med det som trolig blir Aaron Wan-Bissaka, Willy Kambwala, Harry Maguire og Diogo Dalot fra start - som også var forsvarsfireren mot Liverpool forrige helg.

– Det er veldig utfordrende (å stadig bytte forsvarsfirer). Alle som har litt kunnskaper om fotball - bare litt - vet at det vil påvirke resultatene og prestasjonene dine, sier Ten Hag på fredagens pressekonferanse.

– Den bakre fireren er alltid grunnlaget for å få resultater. Vi har ikke hatt det. Men vi må fortsatt vinne, det vet vi, så andre må ta ansvar, fortsetter han.

I midtforsvaret blir Maguire åpenbart en viktig figur, og videre på pressekonferansen får Ten Hag spørsmål knyttet til interessen fra West Ham, som i fjor sommer fikk et bud akseptert på 31-åringen.

– Vi var alle fornøyde med Harry Maguire, men han ønsker å spille. Han er en stor leder, en veldig god forsvarer, og er veldig komfortabel med ballen i beina. Med alle problemene vi har i forsvarslinja nå, er han enda viktigere til å lede og få oss til å spille bakfra.

– Så vi er veldig fornøyde med ham og vi trenger han for å få resultater og oppnå målene våre, sier Ten Hag.

Maguire blir trolig en viktig mann mot både Bournemouth og i sesonginnspurten.

Sist gang United møtte Bournemouth endte det med et stygt 0-3-tap på Old Trafford.

– Det skjedde etter en veldig bra prestasjon mot Chelsea i midtuka. Vi var mentalt ikke klare for den kampen. De utkjempet oss og vi tapte duellene. Det er slik de ønsker å spille og det vil ikke bli annerledes i morgen. 

– Så vi må gå inn i kampen, ha den overbevisningen, troen, og støtte hverandre til å vinne duellene, utspille dem og løpe over dem.

På pressekonferansen fikk Ten Hag også spørsmål om avgangen til fotballdirektør John Murtough, som ble bekreftet tidligere denne uka.

– Jeg tenker at det er veldig viktig at det nye eierskapet jobber med dette. De må erstatte funksjonen hans inn mot en ny sesong. 

– Jeg savner selvfølgelig støtten hans, men han har beveget seg videre og tatt sine valg. Vi jobbet veldig bra sammen, så jeg sier takk til John og ønsker ham alt det beste for fremtiden.

Murtough var med på å ansette Ten Hag i 2022, men tidligere denne uka ble det kjent at han har valgt å gi seg som fotballdirektør i klubben.

Ten Hag er imidlertid tydelig på at Murtoughs exit ikke vil ha noen innvirkning på hans egen fremtid.

– Nei. Som jeg har sagt tidligere så jobber jeg veldig bra og tett sammen med det nye eierskapet. Det vil ikke endre seg, og det påvirker hvordan jeg kan jobbe her.

– Omstendighetene var perfekte, og de er fortsatt det. Jeg er glad for det, men vi ønsker å sette de rette omstendighetene for å bli suksessfulle.

Powered by Labrador CMS