Buttner, Ferguson

BÜTTNER OM BESKJEDEN FRA FERGUSON:

– Alle ble lamslått, og det var helt stille i garderoben

Publisert

Den nederlandske venstrebacken Alexander Büttner ble i 2012 hentet til Drømmenes Teater av Sir Alex Ferguson, og 35-åringen fikk i sin første sesong æren av å vinne Premier League med klubben.

Mer enn ti år senere er veteranen lederskikkelsen i et De Graafschap-lag som jakter opprykk til Eredivisie. 

I et intervju med Manchester Evening News åpner nederlenderen opp om tiden i Premier League og den mangeårige drømmen som gikk i oppfyllelse da han sommeren 2012 ble lagkamerat med blant andre Robin van Persie, Paul Scholes og Ryan Giggs.

– Vanligvis spillerne du med de stjernene på FIFA, så det var den beste perioden i livet mitt. Robin signerte for klubben samme år, så det var fint å ha en å snakke nederlandsk med, forteller Büttner.

Van Persie hamret som kjent inn mål på veien mot klubbens 20. ligatittel.

– Han er en av de beste jeg har spilt med. Du kunne se at han var helt spesiell, skryter Büttner. 

I Fergusons 500. hjemmekamp i Premier League scoret Büttner sitt første mål for Manchester United. Det var attpåtil Scholes´ 700. opptreden i United-drakt.

Buttner feirer mål mot Wigan.
EUFORI: Alexander Büttner kommer nok aldri til å glemme dagen da han scoret sitt første (av to) mål for Manchester United.

– Det var spesielt. Vanligvis er det bare noe du drømmer om. Det var den beste dagen i livet mitt. Forholdet mitt til Sir Alex var veldig bra. Han hentet meg til klubben, og det er jeg veldig takknemlig for. Han var veldig viktig for meg, forteller den tidligere United-backen.

Büttner husker særlig da Ferguson ga beskjed om at han skulle gi seg som United-manager på tampen av 2012/2013-sesongen.

– Nyheten ble lekket kvelden før, men å høre det fra han var likevel et stort sjokk. Alle ble lamslått, og det var helt stille i garderoben (på Carrington). Det viste bare hvor mye han betydde for oss. Han er den største gjennom tidene, slår Büttner fast. 

Powered by Labrador CMS