City opprettholdt forspranget

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 21. februar


City opprettholdt forspranget

Det er kanskje ikke så ofte man heier på Arsenal som United-supporter, men det kunne man tillate seg å gjøre søndag ettermiddag. Da møtte nemlig Mikel Artetas menn ligaleder Manchester City, og en rød seier ville gjøre det mulig for United å hente inn litt på de lyseblå, i kampen om Premier League-tittelen.

Slik gikk det dessverre ikke, og det ble til slutt en ny seier for Pep Guardiolas mannskap. Det betyr at laget fra den andre siden av byen fortsatt leder med ti poeng etter helgens ligarunde.

Raheem Sterling scoret kampens eneste mål etter to minutter, i en kamp der Arsenal skapte mer trøbbel enn vanlig for City-forsvaret. Likevel må det nok sies at borteseier på Emirates var et rettferdig resultat.

Leicester tok andreplassen

Søndagens andre kamp i Englands øverste fotballdivisjon endte med seier til Leicester, Uniteds fremste rival i kampen om plassen bak Manchester City på tabellen. James Maddison og Harvey Barnes sørget for 2-0-ledelse til pause for «revene», i kampen mot Aston Villa.

Bertrand Traoré svarte med én scoring i andre omgang, men Dean Smiths menn klarte aldri å presse inn utlikningen. Dermed går Leicester opp til en foreløpig andreplass i Premier League, før Uniteds kamp mot Newcastle søndag kveld.

West Ham best i London

Flere av topplagene var i aksjon i Europa både onsdag og torsdag, og det betyr et topptungt kampoppsett på Premier League-søndagen. Først ut var det West Ham og Tottenhams tur til å kjempe om tre poeng.

Til slutt var det tidligere United-manager David Moyes som vant kampen mot etterkommer José Mourinho, etter mål av Michail Antonio og lånesoldat Jesse Lingard fra United.

Tre poeng til West Ham betyr også at «the Hammers» avslutter den 25. ligarunden som beste lag fra London, på en bunnsolid fjerdeplass. Spurs må derimot finne seg i å synke stadig lenger ned på tabellen, til niendeplassen.

Lørdag 20. februar


Liverpool tapte derbyet

27. september 1999 var forrige gang Everton vant på Anfield. Nå skjedde det igjen.

Siden den gang hadde lagene møtt hverandre 24 ganger på Anfield uten at det hadde blitt triumf for bortelaget, men denne gangen gikk det endelig.

Everton vant 2-0.

Richarlison ga Everton ledelsen tidlig, før Gylfi Sigurdsson doblet ledelsen på et straffespark mot slutten av kampen, etter at Trent Alexander-Arnold hadde felt Dominic Calvert-Lewin.

Både Everton og Liverpool har nå seks poeng opp til Manchester United. Forskjellen er at Liverpool har spilt én kamp mer enn sine to rivaler, og United kan dermed ha ni poeng ned til Liverpool med seier mot Newcastle søndag.

Poengtap for Chelsea

I tidligkampen lørdag ble det uavgjort 1-1 mellom Southampton og Chelsea på St. Mary’s.

Hjemmelaget tok ledelsen da Minamino avsluttet kaldt alene med keeper, før Mason Mount utlignet på straffespark i den andre omgangen etter at Danny Ings laget straffespark.

Chelsea er på fjerdeplass, og er tre poeng bak United med én kamp mer spilt. United kan altså øke ledelsen til seks poeng med seier mot Newcastle i morgen.

Southampton hadde seks ligatap på rad før de nå møtte Chelsea.

Torsdag 18. februar


Slik gikk det i resten av Europa League-kampene

United vant 4-0 borte mot Real Sociedad, men det var ikke den eneste Europa League-kampen denne kvelden.

Her er alle resultatene:

 • Dynamo Kiev 1-1 Club Brugge
 • Braga 0-2 Roma
 • Crvena zvezda 2-2 AC Milan
 • Krasnodar 2-3 Dinamo Zagreb
 • Olympiakos 4-2 PSV Eindhoven
 • Real Sociedad 0-4 Manchester United
 • Slavia Praha 0-0 Leicester City
 • Wolfsberg 1-4 Tottenham Hotspur
 • Young Boys 4-3 Bayer Leverkusen
 • Antwerpen 3-4 Rangers
 • Benfica 1-1 Arsenal
 • Granada 2-0 Napoli
 • Lille 1-2 Ajax
 • Maccabi Tel Aviv 0-2 Shakhtar Donetsk
 • Molde 3-3 Hoffenheim
 • RB Salzburg 0-2 Villarreal
  Diskuter United-kampen på Clubhouse

  Fått med deg hva Clubhouse er? Det nye sosiale mediet der lyd er i fokus, men hvor man må ha invitasjon for å delta og hvor det foreløpig kreves iPhone?

  Torsdag kveld har United-Supporter Daniel Eriksen laget et eget United-rom der, hvor United-fans kan diskutere kampen mot Real Sociedad.

  – Hvis man ønsker å si noe, rekker man bare opp hånden! Det er litt som om man åpner en scene, og så kan hvem som helst komme opp på scenen og delta i pratinga.

  – Det finnes allerede internasjonale versjoner av dette, men der er det mange som vil opp på scenen! Når vi avgrenser det til Norge, blir rommet mye mindre. Da er det enklere for folk å delta

  – Jeg er moderator, men kan også gjøre andre til moderatorer. Tanken er å ha et åpent rom, uten «programleder».

  – Regler er at vi snakker fint til hverandre, og selvfølgelig ingen rasisme, sier Eriksen.

  Kampen har avspark 18.55. Rommet åpner 18.45.

  Her kan du logge deg på rommet og delta, hvis du har invitasjon til Clubhouse.

  Mer nysgjerrig, blant annet på det med invitasjoner etc? Les mer på vår lukkede Facebook-gruppe.

  Onsdag 17. februar


  Ny Ferguson-dokumentar i mai

  En ny dokumentarfilm som ser tilbake på livet til Uniteds legendariske manager, Sir Alex Ferguson, vil ha premiere på kinoer og Amazon Prime Video (i Storbritannia) i mai.

  Det skriver The Mirror.

  Filmen er regissert av skottens sønn, og vil inneholde historier fra Fergusons tid både som spiller og manager, samt utenfor banen. Ifølge The Mirror består dokumentaren blant annet av intervjuer med Ferguson, hans familie og tidligere spillere, som Ryan Giggs, Eric Cantona og Gordon Strachan.

  Det er foreløpig uvisst om og når dokumentaren blir tilgjengelig i Skandinavia.

  Tirsdag 16. februar


  30 000 tilskuere på FA-cupfinalen?

  Det er ingen tilskuere i Premier League, og kanskje blir det heller ingen tilskuere i løpet av sesongen. Det engelske fotballforbundet har imidlertid planer om å teste med tilskuere både i ligacupfinalen og FA-cupfinalen.

  Det skal da være snakk om å tillate 30-35 000 tilskuere på kampene, skriver The Times.

  Den engelske regjeringen skal også være interessert i å finne ut av dette, hvordan det kan fungerte med sosial distansering på de største kampene, og det engelske fotballforbundet må også ha minst to testkamper før de kan ha tilskuere til steder under sommerens EM-kamper på Wembley.

  United er klare for kvartfinalen i FA-cupen, der Leicester venter på bortebane.

  Mandag 15. februar


  Chelsea vant komfortabelt

  Chelsea vant mandag kveld 2-0 mot Newcastle på Stamford Bridge.

  Scoringer av Olivier Giroud og Timo Werner i førsteomgangen sørget for at det ikke ble med noen poeng nordover igjen til Newcastle.

  Chelsea gikk med det forbi West Ham og Liverpool på tabellen, og er nå oppe på en fjerdeplass, fire poeng bak United og Leicester.

  Bekreftet dato for cupkampen mot Leicester

  TV-selskapene har valgt sine cupkvartfinaler, og BBC Sport har valgt seg ut Leicester mot Manchester United.

  Nå er det bekreftet at kvartfinalekampen mot Leicester skal spilles søndag 21. mars.

  Kampstart blir 18.00 (skandinavisk tid) på King Power Stadium.

  Torsdagen før Leicester-kampen spiller United andre åttendedelsfinalekamp i Europa League om det blir avansement mot Real Sociedad.

  Se hele terminlista her.

  Solskjær og Lindelöf gratulerte Supporterklubben

  Ole Gunnar Solskjær og Victor Lindelöf sendte mandag hver sin hilsen til Supporterklubben, i anledning vår 40-årsdag.

  – Gratulerer til alle i Supporterklubben med 40-årsdagen. Det er en stor prestasjon å ha bygget opp den største Supporterklubben i verden. Som nordmann er jeg stolt over det spesielle forholdet mellom United og Skandinavia og vi setter virkelig pris på den fantastiske støtten vi får fra regionen. Vi savner å se dere på Old Trafford, og gleder oss til å ha dere tilbake så raskt som mulig, sier Ole Gunnar Solskjær.

  – Jeg vil også ønske gratulerer med dagen til alle i den skandinaviske Supporterklubben. Vi vet hvor mye lidenskap og følelser som ligger i støtten deres, noe spillerne virkelig verdsetter, sier Lindelöf.

  Premier League får ny ball

  Fra og med 19. februar er dette ballen som vil bli brukt i Premier League: