Kastet bort muligheten til å gå opp på fjerdeplass

Søndag 4. april

Møter Burnley eller Sunderland i FA-cupen

United-kvinnene skal spille borte mot Burnley eller Sunderland i FA-cupens fjerde runde, ble det klart i dag, etter at de slo henholdsvis Fylde og Sheffield FC i andre runde.

Burnley og Sunderland møter hverandre neste helg, med en kamp mot United i potten til vinneren.

Kampen i fjerde runde har foreløpig kampdato søndag 18. april.

Tottenham rotet bort poeng på slutten

To scoringer av Harry Kane snudde kampen for Tottenham borte mot Newcastle etter at hjemmelaget hadde tatt ledelsen, men Spurs klarte ikke å holde helt ut.

I kampens 85. minutt utlignet Joe Willock for Newcastle, og det ble ikke flere mål på St. James’ Park.

Med seier ville Tottenham faktisk vært oppe på 4. plass på tabellen på målforskjell fremfor Chelsea, men nå er de heller to poeng bak. Chelsea kan fortsatt miste fjerdeplassen i løpet av runden – hvis West Ham mandag kveld vinner borte mot Wolves.

Mourinhos lag har åtte poeng opp til United – før United spiller mot Brighton.

Lørdag 3. april

Manchester City slo Leicester

Mål fra Benjamin Mendy og Gabriel Jesus sørget for at Manchester City vant 2-0 borte mot Leicester City.

For Uniteds del er det egentlig en fordel, unntatt om en er optimistisk nok til å tro på seriegullet.

United er nå ett poeng foran Leicester selv med én kamp mindre spilt, og en har dermed en mulighet til å få en liten luke på revene før turen sørover til Mourinhos Tottenham neste helg.

Chelsea fikk juling på hjemmebane

Chelsea startet denne Premier League-runden, og var forventet å ta poeng uten store problemer siden de har gjort det bra under Thomas Tuchel, og siden det var West Bromwich som stod på den andre banehalvdelen.

West Bromwich har ikke akkurat imponert under Sam Allardyce, og et nedrykk virker sannsynlig, og det var helt etter oppskriften da Christian Pulisic sendte Chelsea i ledelsen i kampens 27. minutt.

Problemene startet for Chelsea da Thiago Silva like etterpå fikk sitt andre gule kort.

Mateus Pereira snudde kampen på overtid av førsteomgangen med to scoringer, den første etter en finfin langpasning fra ex-red Sam Johnstone, før innbytter Callum Robinson på flott vis la på til 3-1 for bortelaget.

Mbaye Diagne økte til 4-1, før Mason Mount reduserte for de blå. På overtid fastsatte Robinson sluttresultatet til 5-2 for bortelaget West Bromwich.

Dermed vil United få en avstand ned til Chelsea på ni poeng om det blir seier mot Brighton på søndag.

Fredag 2. april

Ti år siden en av Rooneys viktigste kamper for United

2. april 2011: Manchester United skulle spille borte mot West Ham på Boleyn Ground/Upton Park, og situasjonen på toppen av Premier League-tabellen var at Manchester United ledet serien fem poeng foran Arsenal, og ni poeng foran tittelforsvarer Chelsea – men at United også hadde én kamp mer spilt enn disse to lagene.

West Ham var ikke akkurat blant de verste lagene United hadde igjen, men United hadde fått juling der i ligacupen tidligere i sesongen, og det så ut til at det kunne skje igjen her da West Ham gikk opp i 2-0 før 25 minutter var spilt etter to straffespark av Mark Noble.

I pausen gjorde Sir Alex Ferguson grep, og byttet inn Javier Hernández for Patrice Evra, og Ryan Giggs gikk ned som venstreback (!). Det så ikke enkelt ut for United, men i det 65. minutt reduserte Wayne Rooney da han slo til med et glimrende frispark. I det 73. minutt utlignet han med en fin avslutning etter å ha fått ballen fra Antonio Valencia, og rundt fem minutter senere scoret han på straffespark, og hadde med det snudd kampen med et hat-trick. Noen minutter senere scoret Hernández Uniteds fjerde da han satte ballen i mål etter et herlig innlegg fra venstrebacken Giggs.

West Ham United v Manchester United - Premier League
SCORET HAT-TRICK: Wayne Rooney, som her jubler sammen med Michael Carrick og Antonio Valencia.

United vant 4-2, og endte jo også opp med å vinne ligagullet.

Se MUTV-høydepunkter fra kampen her.

Samtidig fikk kampen også en absurd negativ konsekvens for sesongen videre også. Wayne Rooney ble nemlig i ettertid suspendert i to kamper etter å ha reagert med «what? Fucking what?!» til kameramannen som prøvde å få ham til å kysse kameraet etter å ha fullført hat-tricket. Den (i de fleste United-supporteres øyne) ganske latterlige dommen førte til at Rooney gikk glipp av FA-cupsemifinalen mot Manchester City, en kamp som endte med tap – og City endte opp med å vinne turneringen, og vant med det sitt første trofé siden 1976. Kanskje ville ikke City endt trofétørken sin der om det hadde vært en annen kameramann på jobb på West Ham-Manchester United…?

Likevel var kampen et utrolig viktig Rooney-bidrag til ligagullet som sørget for at United endelig hadde flere ligatitler enn Liverpool.

Manchester United: Tomasz Kuszczak – Fabio da Silva, Chris Smalling, Nemanja Vidic, Patrice Evra (Javier Hernández, 46.) – Darron Gibson, Michael Carrick – Antonio Valencia, Ryan Giggs, Ji-sung Park (Dimitar Berbatov, 64.) – Wayne Rooney (Nani, 87.).

United med ny kampanje mot diskriminering på sosiale medier

Fredag lanserte United kampanjen «See Red». Klubben ønsker med det å rette fokus mot rasisme og annen hatkriminalitet som foregår på sosiale medier, ved å stå opp for de som blir diskriminert, og ved å rapportere hetsen.

– Uten en inkluderende og variert historie, hva ville vi vært? spør United i en video opplastet på Twitter.

Videoen fokuserer blant annet på flere viktige scoringer fra nåværende og tidligere United-spillere med flerkulturelle bakgrunner.

Torsdag 1. april

21 år siden 7-1 mot West Ham

Når vi tenker på Uniteds 7-1-seiere, så tenker vi vanligvis på seieren mot Roma, i april 2007. Sju år tidligere vant vi også 7-1 i april.

Det er ingen aprilspøk – det har faktisk gått 21 år siden United smadret West Ham 7-1 på Old Trafford.

Paulo Wanchope ga bortelaget ledelsen, men så handlet resten om United.

• 1-1: Paul Scholes utlignet med et skudd fra like utenfor sekstenmeteren, i etterkant av et kort hjørnespark.
  • 2-1: Keeper reddet Denis Irwins straffespark (skaffet av Roy Keane), men Irwin satte returen selv i mål.
  • 3-1: Andy Cole headet inn 3-1 etter glimrende innlegg av David Beckham.
  • 4-1: Nok et innlegg fra Beckham, denne gangen lavt, og denne gangen satt i mål av Paul Scholes med en liten hælflikk.
  • 5-1: Nytt straffespark, og denne gangen fikk Paul Scholes muligheten. Han dunket ballen knallhardt i mål, og hadde med det scoret hat-trick.
  • 6-1: Fantastisk frispark av David Beckham.
  • 7-1: Innbytter Ole Gunnar Solskjær satte inn kampens siste scoring etter å ha vært på banen i bare noen få minutter.

Ole Gunnar Solskjær var for øvrig den eneste som var på banen både i denne kampen og i 7-1-kampen i 2007. Ryan Giggs var ikke med mot West Ham, mens Paul Scholes var suspendert mot Roma.

Se høydepunkter fra kampen her på Manchester Uniteds YouTube-kanal.

United økte med dette ledelsen ned til andreplassen i Premier League. Det var ti poeng ned til Leeds, elleve til Liverpool og tolv til Arsenal. United sikret ligagullet noen uker senere med en 3-1-seier borte mot Southampton (Beckham, Benali (selvmål) og Solskjær på scoringslista).

4000 tilskuere på semifinalen på Wembley

FA og myndighetene i Storbritannia har gitt grønt lys for at semifinalen i FA-cupen mellom Leicester og Southampton bden 18. april blir et testevent for å se hvor trygt det er å tillate fans å returnere til stadion, melder Sky Sports .

Ingen av lagene får tildelt billetter på kvoten og de 4000 billettene skal gå til lokale innbyggere rundt Wembley.

Onsdag 31. mars

Chelsea brukte mest på agenter

Hvert år annonserer det engelske fotballforbundet hvor mye Premier League-klubbene brukte på agenthonorar.

Mellom 1. februar 2020 og 1. februar 2021 brukte Chelsea (35,2 millioner pund) og City (30,2 millioner pund) mer enn United (29,8 millioner pund).

Tallene inkluderer kjøpene av Donny van de Beek, Alex Telles, Edinson Cavani, Facundo Pellistri og Amad Diallo.

14 år siden Solskjærs siste mål

31. mars 2007: Manchester United prøvde å vinne ligaen for første gang siden 2002/03-sesongen, og de var i trøbbel på hjemmebane mot Blackburn Rovers etter en scoring av Matt Derbyshire.

Etter en time utlignet Paul Scholes etter et herlig dribleraid på de små flatene United fikk rundt Blackburns boks, og det var det som skulle til for å snu kampen. Michael Carrick sendte United i ledelsen, før Ji-sung Park økte til 3-1, og like før slutt fastsatte Ole Gunnar Solskjær resultatet til 4-1, noen minutter etter at han kom inn for Cristiano Ronaldo.

Et viktig resultat for United, som endte opp med å vinne ligaen igjen, men mest av alt er kampen nå minneverdig for at det var Solskjærs siste mål for United.

Se målet her:

Tirsdag 30. mars

Omfattende endringer av Champions League utsatt

Avgjørelsen om formatendringen av Champions League fra 2024 var ventet å bli tatt tirsdag. Avgjørelsen har imidlertid blitt utsatt til 19.april, skriver BBC.

I forslaget til den nye organiseringen av Champions League vil det tradisjonelle gruppespillet erstattes av én liga der dagens 32 lag utvides til 36.

BAKGRUNN:
Vurderer store endringer i Champions League
Slik kan nye Champions League bli

Lagene spiller ti kamper som blir trukket på bakgrunn av et rankingssystem. Den nye organiseringen av Champions League skal være et forslag som tidligere United-keeper og nåværende Ajax-sjef Edwin van der Sar fremmet.

Forslaget skal ha bred støtte blant en rekke klubber, men møter også motstand fra en del hold, blant annet i England fordi en allerede tettpakket terminliste vil bli enda travlere og det kan bety slutten på ligacupen slik vi kjenner den i dag.

Toone og Turner på landslaget

En del av United-kvinnene skal spille landskamper i april, og vi kan i alle fall kjapt registrere at Ella Toone og Millie Turner er med i Hege Riises England-tropp.

Ellers er Ona Batlle i Spania-troppen, og Christen Press i USA-troppen, og det kommer nok ikke til å stoppe der heller.

Mike Dean dømmer Brighton-kampen

Dommeroppsettet for den 30. serierunden i Premier League har kommet, og det er veteranen Mike Dean som dømmer Manchester Uniteds hjemmekamp mot Brighton & Hove Albion.

Med seg på linjene har han Darren Cann og Dan Robathan, mens Andy Madley er fjerdedommer. Vel så viktig (i alle fall om vi tenker tilbake til høstens kamp!) som det er hvem som sitter i VAR-rommet, og det er Peter Bankes, med sin assistent Matthew Wilkes.

Dean har dømt tre United-kamper denne sesongen, og Uniteds resultater med Dean som dommer blir bare bedre og bedre denne sesongen. Først dømte han 0-1-tapet mot Arsenal, så dømte han 2-2-bortekampen mot Leicester, før hans forrige United-kamp var 9-0-seieren mot Southampton. Der ga han straffespark til United, og delte ut røde kort til både Alexandre Jankewitz (helt i starten av kampen) og Jan Bednarek (helt på slutten av kampen).

I høst kommer Schmeichel-selvbiografien

Peter Schmeichel har annonsert at selvbiografien hans kommer i september. Boka har fått tittelen One.

Dansken spilte 398 kamper for Manchester United (1991-1999), og han scoret ett mål. Etter sin siste kamp for klubben løftet han Champions League-troféet sammen med Sir Alex Ferguson.

Senere har mange United-supporteres forhold til Schmeichel kjølnet litt i sammenheng med oppholdet i Manchester City.

Mandag 29. mars

Aguero forlater City i sommer

Manchester City bekrefter at Sergio Aguero kommer til å forlate klubben når kontrakten hans går ut i sommer. Aguero har gjort livet surt for United en rekke ganger i løpet av sin tid på Eastlands, men ingenting overgår sesonavslutningen i 2011/12-sesongen da Agueros mål på overtid mot QPR vippet ligagullet i Citys favør på bekostning av United.

Argentineren har scoret 257 mål på 384 kamper for City, men har fått mesteparten av denne sesongen ødelagt av skader.

Daily Mail: – United vil hente City-speider

Stephen Ajewole har vært en viktig og sentral del i akademisatsingen til Manchester City. Nå skal han være ønsket av United for å lede speidernettverket som ser på 15-18-åringer, skriver Daily Mail.

Avisen skriver at dette har vakt bekymring hos City som nå frykter at kartleggingen og tilegnelsen av verdifull kunnskap om noen av de beste unge spillerne, både i Europa og England, plutselig kan dukke opp hos konkurrenten i den røde delen av Manchester.

David Harrison er rekrutteringssjef i Uniteds akademi og han sluttet seg til United fra nettopp City i 2017 da United trappet opp akademisatsingen. Det er Harrison som skal ha vært arkitekten bak forsøket til å hente Ajewole, skriver Daily Mail.

Shoretire og flere andre United-gutter involvert i U18-landskamp

Også flere av Uniteds unggutter er i aksjon denne landslagsperioden. Mandag formiddag møtte Wales’ U18-lag det engelske U18-laget, med United-representanter på hver side. Shola Shoretire startet kampen for «Three Lions», mens Will Fish måtte finne seg i å bli henvist til benken.

Charlie Savage og Chris Popov startet begge kampen for hjemmelaget. Sistnevnte så ut til å få seg en målinvolvering da han skaffet straffespark 17 minutter inn i kampen. Dessverre for dragelandet klarte ikke Sheffield Uniteds Ryan Viggars å sette ballen forbi Hubert Graczyk fra Arsenal.

I andre omgang gikk Shoretire av for England, mens Fish kom på. Til slutt endte engelskmennene med å dra i land en 2-0-seier. Citys Liam Delap og Aston Villas Carney Chuwkuemeka sto for scoringene.