Fire ex-reds på god på vei mot seriegull etter Darmian-vinnermål

Søndag 11. april


Ex-reds på god vei mot seriegull etter Darmian-vinnermål

Inter – Internazionale – er på god vei mot å vinne Serie A, og det skjer med United-spillere i viktige roller.

Romelu Lukaku og Alexis Sánchez startet søndagens hjemmekamp mot Cagliari på topp, mens Ashley Young og Matteo Darmian startet på hver sin vingback.

En ville vel kanskje gjettet Lukaku om en skulle gjette hvem som scoret kampens eneste mål, men det var Matteo Darmian som dukket opp på bakerste stolpe og scoret kampens eneste mål i det 77. spilleminuttet. På det tidspunktet var både Sánchez og Young byttet ut, for øvrig.

Inter har vunnet elleve ligakamper på rad, og er også elleve poeng foran byrival AC Milan, som for øyeblikket fortsatt ligger på andreplass i ligaen. Det gjenstår åtte kamper av Serie A-sesongen etter denne helga.

Lørdag 10. april


Prøvespiller scoret fire for U16-laget

Uniteds U18-lag vant lørdag 6-1 mot Stoke U18, men samtidig spilte U16-lagene til de to klubbene også mot hverandre.

Exeters stortalent Sonny Cox er nå på prøvespill i United, og han benyttet kampen til å notere seg for fire scoringer i en 10-2-seier – imponerende uansett hvordan du vrir og vender på det.

Robbie Savage med åpent brev til sønnen som akkurat skrev under på sin første United-kontrakt

Robbie Savage startet karrieren i United før han ble en kjent Premier League-stjerne.

Denne uka skrev sønnen Charlie under på sin første profesjonelle United-kontrakt, og nå har Robbie – som faren hans gjorde til ham i 1992 – skrevet et brev til sønnen. Han har også lagt det ut åpent hos Daily Mirror.

Les brevet her.

Harvey Neville trener med Inter Miami

Uniteds 18 år gamle back, Harvey Neville, trener nå med Inter Miami. Han har allerede spilt en del for Uniteds U23-lag.

Harvey Neville er samtidig sønnen til Inter Miamis trener, Phil Neville – i klubben som altså blant annet eies av David Beckham.

Så er det uavklart om han trener med klubben med tanke på en overgang eller om han kun er i Miami på ferie, selv om det kanskje vil være litt rart midt i en sesong, men kanskje mindre rart midt i en pandemi-sesong.

Fredag 9. april


United-støtte til Premier Leagues åpne brev om supporterretur

I en offisiell uttalelse gir Manchester United uttrykk for støtte til det åpne brevet fra Premier League og andre sportsorganisasjoner til partilederne i Storbritannia ang. COVID-sertifisering for å få tilskuere tilbake på sportsarrangementer.

Det skal være snakk om en mulighet for å komme seg på kamp om en kan vise til negativt testresultat, at en har blitt vaksinert, eller bevis på naturlig immunitet.

– Vi støtter det pågående arbeidet fra Premier League og DCMS med å levere en tidsplan og et rammeverk for å få en trygg retur for supporterne våre. Vi har jobbet tett med Premier League mens de har jobbet med utfordringene, konsultert med medisinske eksperter og sett gjennom de ulike alternativene, sier Collette Roche, Manchester Uniteds Chief Operating Officer, i pressemeldingen.

– Hvis myndighetenes vei ut av lockdown fortsatt er på riktig spor, så håper vi å kunne ønske fans velkommen tilbake til Old Trafford med redusert kapasitet til den siste hjemmekampen denne sesongen, og potensielt et høyere antall tilskuere neste sesong. Vi kommer til å gjøre det ved å gjøre som vi har gjort gjennom hele pandemien – ved å konsultere og kommunisere med fansen vår, partnerne våre og våre lokale myndigheter.

Torsdag 8. april


Rashford med på eksklusiv Forbes-liste

Marcus Rashford har allerede kommet med på en eksklusiv TIME-liste, og nå er han også inne på magasinet Forbes’ oversikt over «30 under 30», som inneholder 30 av de mest innflytelsesrike idrettsutøverne i Europa under 30 år.

Godt jobbet, Marcus!

Her er hele lista.

Sir Alex med Treble på Merseyside

Sir Alex Ferguson elsket seirer mot Liverpool på Merseyside som United-manager, og torsdag kunne han igjen glise godt på Merseyside.

Den tidligere United-manageren hadde nemlig tre hester med i ulike løp på Aintrees Grand National, og alle tre vant.

For de spesielt interesserte så var hestenes navn Protektorat, Monmiral og Clan Des Obeaux.

Les mer om dette hos Daily Mail.

Nytt kamptidspunkt for Tottenham-kampen

Neste ligakamp for herrelaget er mot Tottenham, og Tottenham er også neste motstander i ligaen for kvinnelaget.

Kampen spilles søndag 25. april, og kampen er nå flyttet en halvtime. Nytt tidspunkt for kampen er 13.30.

Kampen skal vises på BBC Red Button, noe som også gir håp for at den blir TV-sendt i Skandinavia.

Før dette skal United spille en cupkamp mot enten Burnley eller Sunderland.

Onsdag 7. april


Pellistri ute med skade

Facundo Pellistri har med tiden fått stadig flere sjanser i Alaves, men gikk av med skade i helgens 1-3-tap for Celta Vigo.

I dag opplyser den spanske klubben at Pellistri er ute på ubestemt tid, uten at det virker altfor dramatisk.

Tirsdag 6. april


Kavanagh dømmer Spurs-United

Kommende helg spiller Ole Gunnar Solskjærs lag på bortebane mot Tottenham, og er nok der lystne på revansje etter tapet i fjorårssesongen.

Dommeren havnet i fokus på Old Trafford, og i bortekampen mot Spurs er det Chris Kavanagh som skal dømme, bekrefter Premier League i helgas dommeroppsett. Med seg på linjene får han Adam Nunn og Sian Massey-Ellis, mens Andre Marriner er fjerdedommer. Craig Pawson er videodommer, med Harry Lennard som assistent.

Kavanagh har dømt to kamper med United tidligere i sesongen: den siste var 0-0-kampen mot City i desember, mens Kavanagh havnet i fokus for en rekke avgjørelser både den ene og den andre veien da han dømte bortekampen mot Brighton i september.

Trekker fram sine verste motstandere

I et intervju med ManUtd.com forteller Alex Telles og Fred hvem som er de beste motspillerne de har møtt.

– Neymar er en av de vanskeligste spillerne å markere på grunn av kvaliteten, farten og intelligensen hans. Han er så bevegelig og tar så raske avgjørelser, så du må virkelig konsentrere deg. Jeg er sikker på at mange andre vil si det samme, sier Telles.

– Den tøffeste spilleren jeg har møtt er Lionel Messi. Han er et geni, og den beste i verden i min bok, sier Fred.

Mandag 5. april


Lingard og West Ham opp på fjerde

Jesse Lingard og West Ham spilte en fantastisk 1. omgang mot Wolverhampton og vant 3-2 i en dramatisk og underholdende kamp mandag kveld.

Seieren mot Wolves sendte West Ham opp på fjerdeplass i Premier League og David Moyes sitt mannskap viser at de har til hensikt å kjempe om en Champions League-plass selv uten Declan Rice som er ventet å være ute av spill i minst seks uker.

Lingard sendte West Ham i føringen etter bare seks minutter og hadde også målgivende til Jarrod Bowens 3-0-scoring. I mellomtiden hadde Pablo Fornals økt til 2-0 for gjestene.

Leander Dendoncker og Fabio Silva skapte spenning med sine reduseringer på hver side av pausen, men West Ham klarte å ri av stormen og tok en viktig og sterk seier.

Tidligere på kvelden misbrukte Everton sine sjanser til å nærme seg en CL-plass med 1-1 hjemme mot Crystal Palace.

James Rodriguez sendte vertene i føringen drøye ti minutter ut i 2. omgang, men Michy Batshuayi utlignet like før slutt for Roy Hodgsons mannskap og spolerte dagen for Everton.