Seier for trio av ex-reds etter målfest i andreomgangen

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 13. juni


Seier for trio av ex-reds

Donny van de Beek kunne ikke delta i EM, men flere ex-reds er i det minste involvert for Nederland.

Søndag kveld vant Nederland 3-2 mot Ukraina i en svært spennende kamp i Amsterdam.

Nederland sløste lenge såpass mye med sjansene at en begynte å fundere på om assistenttrener Ruud van Nistelrooy burde spilt, selv om han for lengst har lagt opp, men til slutt kom målene for Nederland, som gikk opp i en 2-0-ledelse litt før timen var spilt.

Noen minutter etter 2-0-målet ble Daley Blind byttet ut, og en liten stund etterpå kollapset Nederland-forsvaret litt (så kan vi i det minste leke med tanken om at det ikke ville skjedd om den tidligere United-forsvarsspilleren hadde vært på banen fortsatt). Først reduserte Yarmolenko, og så utlignet Jaremtsjuk for ukrainerne. Dessverre for dem holdt de ikke helt ut, for Nederland avgjorde med fem minutter igjen.

Memphis Depay scoret ikke for Nederland denne gangen – målene ble scoret av Wijnaldum, Weghorst og Dumfries – og den tidligere United-angriperen ble byttet ut på overtid da Nederland skulle forsvare ledelsen.

Fullstendig coronakaos for Freds Copa America-motstander

Natt til mandag skandinavisk tid sparker Brasil i gang det søramerikanske mesterskapet i fotball, når de møter Venezuela på hjemmebane. Mesterskapet skulle opprinnelig gå i Colombia og Argentina, men henholdsvis politiske demonstrasjoner og høye smittetall sørget for at turneringen i stedet er blitt flyttet til Brasil.

Også her er smittetallene skyhøye, noe som har ført til kritikk mot arrangørene i forkant av mesterskapet.

Nå er det enda mer coronatrøbbel i mesterskapet. Venezuela, Brasils motstander i åpningskampen, opplever nemlig et voldsomt coronautbrudd i troppen, der åtte spillere og tre stabsansatte skal være smittet.

United-spiller Fred er med i den brasilianske troppen, og dersom han får spille søndag kveld, vil det etter alt å dømme være mot et betydelig svekket venezuelansk lag. De har nemlig måttet hente inn nødreserver fra hjemlig liga, skriver Goal.

Diallo nære ved sin første målgivende pasning for landslaget

Lørdag utvidet Amad Diallo landslags-CV-en med sin andre kamp for det ivorianske landslaget, da han fikk den siste halvtimen i vennskapskampen mot Ghana.

United-vingen kom inn på stillingen 0-0, som også ble sluttresultatet. Diallo klarte ikke å involvere seg i altfor mye mens han var på banen, men noterte seg for en og annen fin teknisk detalj.

Angriperen kunne med litt hell også ha notert seg for en målgivende pasning, men Sivasspors Max Gradel klarte ikke å få ballen forbi Ghana-blokka.

Eric Bailly spilte for øvrig samtlige 90 minutter for Elfenbenskysten.

Lørdag 12. juni


MEN: – Maguire har trent og er med i kamptroppen

Manchester Evening News skriver at 25 av de 26 engelske spillerne deltok under lørdagens trening, før søndagens møte med Kroatia. Harry Maguire skal ha deltatt i treningen, mens Dean Henderson skal ha stått over økten som en forhåndsregel.

Lokalavisen skriver videre at Maguire skal være med kamptroppen til Wembley, antakelig etter en slags kjenning.

England-sjef Gareth Southgate skulle opprinnelig ha møtt pressen lørdag kveld, men seansen ble avlyst etter den dramatiske hendelsen der Christian Eriksen kollapset under kampen mellom Danmark og Finland.

Det er heldigvis meldt at dansken er stabil, våken og i stand til å snakke.

Dette er Robsons England-ellever

Det å sette opp hvilken startellever man vil se fra det engelske landslaget har blitt en populær tankeøvelse i forkant av sommerens EM. Gareth Southgates mannskap ser mer spennende ut enn på lenge, og det er mange gode spillere å velge blant.

Den siste til å dele sitt England-lag er United-legende Bryan Robson.

I sin spalte i Daily Mail deler mannen med 90 landskamper for England sitt lag, som består av én United-spiller.

Luke Shaw velges foran Ben Chilwell på venstrebacken, mens både Dean Henderson og Marcus Rashford vrakes, sistnevnte til fordel for blant andre Jack Grealish, en spiller Robson gjerne skulle ha sett i United-farger.

– Jeg hadde elsket å se Grealish i United, selv om det virker usannsynlig. Han er den typen spiller som får publikum på beina og trives på den store scenen.

Dette er Robsons England-ellever, Harry Maguires skade tatt i betraktning:

Jordan Pickford (Everton); Kyle Walker (Manchester City), John Stones (Manchester City), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (United); Jack Grealish (Aston Villa), Declan Rice (West Ham), Mason Mount (Chelsea); Raheem Sterling (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Phil Foden (Manchester City).

Mejbri med friskt innhopp for det tunisiske landslaget

United-unggutt Hannibal Mejbri fikk forrige lørdag sin debut for det tunisiske landslaget, da han ble byttet inn til pause, og fredag kveld ble det et nytt innhopp for den fremadstormende 18-åringen.

Mejbri kom inn med 12 minutter igjen av hjemmekampen mot Algerie, på stillingen 2-0 til bortelaget, som også skulle vise seg å bli sluttresultatet. Med andre ord klarte ikke Mejbri å bidra med målpoeng på sitt korte innhopp, men United-spilleren leverte likevel flere gode involveringer.

I kjent stil dro han av flere motspillere, som ikke så noen annen utvei enn å kakke ned unggutten. Mejbri noterte seg også for en frekk tunnelpasning i løpet av sine minutter på banen.

Fredag 11. juni


Storfavoritten åpnet imponerende i James’ gruppe

Fredag ble endelig sommerens europamesterskap i fotball sparket i gang. Andrea Bocelli, Bono og The Edge fra U2 og Martin Garrix sto for underholdningen i åpningsseremonien, mens Italia sørget for underholdningen etter avspark, selv om tilskuerne på Stadio Olimpico måtte vente etter pause.

Mål av Lorenzo Insigne, Ciro Immobile, samt et selvmål av Merih Demiral, ga Italia en 3-0-seier over Tyrkia.

Det er nok et resultat Daniel James og Dylan Levitt i Wales-leiren er fornøyde med. Avansementkonkurrent Tyrkia fikk seg ikke bare tre baklengsmål i sekken, Senol Günes’ mannskap fremsto også vanvittig svake. Fortsetter trenden slik, skal man ikke se bort ifra at lørdagens møte mellom Wales og Sveits kan bli avgjørende i kampen om andreplassen i gruppe A, som sikrer avansement til EM-sluttspillet.

Cavani tatt ut i Uruguays Copa America-tropp

Ikke overraskende er Uniteds superveteran Edinson Cavani blant de 26 spillerne som skal representere Uruguay under sommerens søramerikanske fotballmesterskap i Brasil.

Bare to spillere har spilt flere landskamper for Uruguay enn Cavani, mens bare Atletico Madrids Luis Suarez har scoret flere landslagsmål.

Superspissparet Cavani og Suarez er to av seks spillere i troppen som er igjen etter Copa America-seieren for ti år siden.

Press med målgivende for landslaget – kåret til banens beste

I natt (skandinavisk tid) spilte USA en privatlandskamp mot Portugal, og Christen Press startet for amerikanerne.

Det tok en stund før USA scoret, men med litt mindre enn et kvarter igjen av ordinær tid så kom målet. Press slo et glimrende hjørnespark som Sam Mewis fra kort hold kunne heade i mål, og det ble kampens eneste scoring.

Press, som ble byttet ut like før slutt, ble også kåret til banens beste spiller.

Tobin Heath slet med en skade denne vårsesongen (en skade som fort kan ha kostet United en Champions League-plass), og er ikke med i USA-troppen.

Torsdag 10. juni


Tap for Groenen og Thorisdottir – seier for Batlle og Hanson

Flere United-spillere var i aksjon torsdag kveld, med varierende hell.

  • Jackie Groeneen spilte den første omgangen i Nederlands 0-1-tap (det stod allerede 0-1 da hun gikk ut).
  • Maria Thorisdottir spilte hele kampen da Norge tapte 0-1 mot nabo Sverige.
  • Ona Batlle spilte den siste halvtimen av Spanias 3-0-seier mot Belgia.
  • Kirsty Hanson startet i Skottlands 1-0-seier borte mot Nord-Irland.

I sistnevnte kamp kom for øvrig ex-red Lizzie Arnot innpå da Hanson gikk ut i det 79. minutt. Kirsty Smith var ubenyttet reserve.

2-2 for Stanley & co

Connor Stanley er utlånt til Atlanta United 2 på nest øverste nivå i USA, og natt til torsdag spilte de 2-2 hjemme mot Sporting Kansas City 2.

Stanley startet kampen, men ble byttet ut på stillingen 1-2 i det 72. minutt.

Han skaffet frisparket som førte til det ene målet Atlanta United 2 scoret mens han var på banen.

Harry Maguire tilbake i trening

Manchester United-kaptein Harry Maguire er i trening igjen etter ankelskadet og gjennomførte fellesøkten sammen med resten av England-troppen torsdag formiddag.

Søndagens kamp mot Kroatia kommer trolig for tidlig for Maguire som ble skadet for en måned siden mot Aston Villa, men det er unektelig godt nytt for Gareth Southgate, og ikke minst Maguire selv, at United-stopperen er i sving igjen på feltet.

Ronny Johnsen fyller år

Ronny Johnsen er 52 år i dag – gratulerer med dagen, Ronny!

Johnsen spilte 150 kamper for Manchester United, og scoret 9 mål for klubben. Han var med på å vinne ligaen fire ganger, FA-cupen én gang og Champions League én gang. I mai 1999 startet han alle de tre avgjørende kampene som sikret United trippelen.

Onsdag 9. juni


Harry Maguire deltok ikke på England-trening

Manchester United-kaptein Harry Maguire var den eneste spilleren som ikke deltok på onsdagens treningsøkt for det engelske landslaget. Mens resten av troppen trente utendørs på gress, var Maguire i vektrommet, melder flere engelske medier.

Maguire har ikke vært i aksjon siden han pådro seg en ankelskade mot Aston Villa for nøyaktig én måned siden, og gikk blant annet glipp av Europa League-finalen mot Villarreal.

Nær enighet om straff for Superliga-klubbene

De seks Premier League-klubbene som var klare til å danne en Superliga sammen med seks øvrige europeiske toppklubber vil bli bøtelagt av Premier League.

Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Liverpool og Chelsea har vært i lange diskusjoner med Premier League om størrelsen på bøtene, og nå skal partene være nær ved å komme til enighet, melder Daily Mail.

Det er foreløpig uvisst hvor store bøter det er snakk om. De seks klubbene har allerede fått 1,5 millioner pund i bøter fra UEFA, samt en reduksjon i inntektene fra europacupspill på fem prosent neste sesong.

De seks klubbene skal ha ment at en lignende straff fra Premier League vil være passende.

Tirsdag 8. juni


Norge-tap for Isak

Isak Hansen-Aarøen startet kampen og spilte 85 minutter for det norske G18-landslaget i et 1-2-tap for Portugal tirsdag formiddag.

Det var en annen lyslugg, Leo Fuhr Hjelde, som sendte Norge i ledelsen, men hjemmelaget snudde kampen med to scoringer i andre omgang.

Sammen med Oscar Bobb fra Manchester City har Hansen-Aarøen vært tonenangivende i sine to første G18-landskamper.

Bare Foden mer verdt enn Greenwood og Rashford

I en oppdatering fra CIES Football estimeres markedsverdien til spillerne i de fem største ligaene.

Phil Foden topper foran Mason Greenwood og Marcus Rashford, mens Bruno Fernandes er på femteplass.

Mandag 7. juni


Seier for Stanley & co

Utlånte Connor Stanley spilte hele kampen da Atlanta United 2 vant 1-0 hjemme mot Louisville City natt til mandag.

Stanley fikk ikke noen målpoeng i denne kampen, men han pådro seg et gult kort i like før pause.

Atlanta United 2 ligger i øyeblikket på tredjeplass i den østlige avdelingen av nivå to i USA, men det skal sies at flere lag bak har spilt færre kamper, og har muligheten til å gå forbi Stanley & co.

Connor Stanley er ventet å forlate United permanent, selv om det foreløpig ikke foreligger noen bekreftelse på dette.

Nye klubber for Wilson og Borthwick-Jackson

James Wilson ble regnet som et stortalent en periode i Manchester United, men sykdom og skader var blant tingene som bremset utviklingen kraftig for spilleren som debuterte med to scoringer for klubben.

Etter at United-oppholdet ble avsluttet i 2019, så har Wilson vært i Aberdeen (som han før dette var utlånt til fra United) og Salford City, og nå skal han spille for Port Vale.

Port Vale ligger, som Salford City, på nivå fire i det engelske ligasystemet, og det er en klubb som ligger en ikke altfor lang kjøretur fra Wilsons hjemsted Biddulph (utenfor Stoke-on-Trent).

Vi ønsker den nå 25 år gamle angrepsspilleren lykke til i Port Vale!

En annen ex-red, Cameron Borthwick-Jackson, har også funnet seg en ny klubb.

I motsetning til Wilson blir han ikke værende på nivå fire – han forlater nemlig Oldham Athletic til fordel for Burton Albion i divisjonen over.

Der får han Jimmy Floyd Hasselbaink som sjef.