De to første semifinalistene i FA-cupen er klare

Lørdag 20. mars


Southampton og City til semifinalen i FA-cupen

De to første kvartfinalene i FA-cupen ble spilt lørdag, og først ut var et sørkystoppgjør mellom Bournemouth og Southampton. Det skulle vise seg å være divisjonsforskjell mellom lagene, slik det jo også er denne sesongen.

Southampton vant komfortabelt 3-0 etter scoringer av Moussa Djenepo og Nathan Redmond (x2) på Dean Court.

Senere lørdag vant Manchester City 2-0 på Goodison Park mot Everton etter sene scoringer av Gündogan og De Bruyne, og dermed vet vi at United i en eventuell semifinale vil møte City, Southampton eller vinneren av Chelsea-Sheffield United.

Trekningen gjennomføres i pausen av Leicester-United, som jo spilles søndag kveld.

Fredag 19. mars


Stoney rasende på dommeren

Casey Stoney vet at det ikke er noen unnskyldning for dagens skuffende tap mot Arsenal, men hun var rasende etter at Lauren James ble taklet gang på gang mot Arsenal, uten at det ble noe mer enn frispark av det.

Arsenal fikk til slutt et rødt kort for to gule, men det var ikke pga alle de utallige James-taklingene.

Shoretire, Fish og Mengi på landslaget

Shola Shoretire ble torsdag for første gang tatt med på det engelske U18-landslaget. Will Fish er også med i troppen som skal møte Wales med United-unggutt 19 på laget.

Teden Mengi kom med i den engelske U19-landslagstroppen som skal ha samling nå i slutten av mars.

Torsdag 18. mars


Johnstone-ros fra Van der Sar

Jordan Pickford måtte melde forfall til landslagstroppen, og ex-red Sam Johnstone er keeperen som sammen med Nick Pope og Dean Henderson danner Englands keepertrio før de kommende landskampene.

Edwin van der Sar er ikke overrasket av at det har blitt landslagskeeper av Johnstone.

– Jeg visste alltid at du en dag ville komme deg inn i England-troppen, skrev nederlenderen på Twitter.

Onsdag 17. mars


Maheta Molango favoritt til PFA-jobben

Lederen av den britiske spillerforeningen PFA, Gordon Taylor, kommer til å trekke seg tilbake innen kort tid etter å ha ledet organisasjonen i 40 år.

Erstatteren kommer trolig til å bli sveitsiske Maheta Molango, skriver The Times. 

Molango har en karriere bak seg i de lavere divisjonene i England for klubber som Brighton, Oldham og Lincoln, og 38-åringen er utdannet advokat. Molango har også erfaring som klubbleder fra Real Mallorca i en periode der klubben rykket opp til La Liga. Molago forlot jobben i februar i 2020 da Real Mallorca lå sist i la Liga.

Tirsdag 16. mars


Liverpool blir motstander i FA Youth Cup

Som ventet blir Liverpool Uniteds motstander i FA Youth Cup.

United vant forrige uke 2-0 mot Salford City i turneringen, og vi visste da at motstander i neste runde ville være Liverpool eller Sutton United.

Det ble enkel match for Liverpool, som vant 6-0.

Uniteds kamp mot Liverpool spilles trolig tidlig i april. U18-laget vant nylig 1-0 borte mot Liverpool, men denne kampen skal spilles på hjemmebane.

Rashford overrasket tiåring

En tiåring som har samlet inn penger etter å ha blitt inspirert av Marcus Rashford ble plutselig overrasket av Rashford selv under et intervju med Sky Sports.

En av heltene til Rashford, Sir Alex Ferguson, har også overrasket noen i dag. Han ringte nemlig opp sportskommentatoren (og City-fan) John Gwynne i forbindelse med Gwynnes kreftdiagnose, og de snakket (blant annet) om Cheltenham-festivalen og skotter som har spilt for City.

Zlatan-comeback mot United?

Samme dag som vi fikk nyheten om at Zlatan Ibrahimovic er tilbake på det svenske landslaget, kommer meldingene om at 39-åringen er aktuell til torsdagens oppgjør mot Manchester United.

Det er italienske medier som kommer med rapportene, blant annet Sky Italia.

Ibrahimovic mistet kampen på Old Trafford grunnet skade. Han er en av flere spillere som kan være tilbake på torsdag. Ante Rebic, Hakan Calhanoglu og Theo Hernandez spilte alle i helgens 0-1-tap for Napoli.

Mandag 15. mars


Nye datoer for to Premier League-kamper

To nye kampdatoer er bekreftet for United.

Kampen mot Brighton, den første kampen etter landskampene, skulle opprinnelig spilles lørdag 3. april.

Kampen skal nå spilles søndag 4. april, med kampstart 20.30 (skandinavisk tid). 

Helga etterpå er også bortekampen mot Tottenham flyttet til søndagen. Den kampen har nå altså kampdato 11. april, og starter 17.30 (skandinavisk tid).

Se terminlista her.

U23-pris til Shoretire

Shola Shoretire er nå en del av førstelagstroppen, men vant prisen for månedens spiller i Premier League 2 i februar.

De Gea i Spania-troppen

David de Gea har nettopp returnert til Manchester etter å ha blitt far, men returnerer til Spania allerede i neste uke. Da for å representere landslaget.

Laget møter Hellas, Georgia og Kosovo.

De andre keeperne i troppen til Luis Enrique er Unai Simon og Robert Sanchez.

Greenwood skal spille U21-EM

Mason Greenwood er med i Englands tropp i U21-EM som ble presentert i dag.

Turneringen er delt i to. Gruppespillet spilles i landslagspausen i mars, mens utslagsrundene spilles når sesongen er ferdig i mai.

England er i gruppe med Portugal, Kroatia og Sveits. Kampene spilles i Ungarn og Slovenia. Troppen inneholder etabelerte Premier League-spillere som Callum Hudson-Odoi, Tom Davies, Aaron Ramsdale, Emile Smith Rowe, Dwight McNeil og Curtis Jones.

Greenwood debuterte for U21-landslaget i 2019 og har også representert A-landslaget.