Spurs og Liverpool tok innpå

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 28. februar


Spurs og Liverpool tok innpå

Den største godbiten i helgens Premier League-godteskål var det United som sto for, sammen med Chelsea. Men det ble også spilt andre kamper, både før og etter storkampen på Stamford Bridge.

Kampen før sto mellom Tottenham og Burnley, og den var det José Mourinhos hvitkledde som gikk seirende ut av. Kampens store spiller het Gareth Bale, som viste gamle kunster, da han scoret to og serverte et tredje. Harry Kane og Lucas Moura sto for de to andre målene.

Også etter bataljen på Stamford Bridge ble det spilt fotball på det øverste nivået i England, da Liverpool gjestet jumbolaget Sheffield United. Scouserne fra Anfield slet med å få hull på byllen i første omgang, men etter pause sørget Curtis Jones og Roberto Firmino for tre poeng for Jürgen Klopps lag.

Resultatene betyr at både Spurs og Liverpool tar inn på Ole Gunnar Solskjærs mannskap, men vi United-supportere trenger ikke å få hjertebank av den grunn. De to lagene ligger henholdsvis syv og elleve poeng bak United (Tottenham har riktignok spilt én kamp mindre enn United).

Leicester klarte ikke å gå forbi United på tabellen

Seriegullet ser usedvanlig vanskelig ut å ta med den formen City er i, men United bør ha gode sjanser på å sikre en Champions League-plass igjen, og søndag ettermiddag fikk Solskjær & co litt hjelp fra middelhavsfarer Arsenal.

Arsenal vant 3-1 borte mot Leicester søndag ettermiddag, etter at revene først tok ledelsen.

Youri Tielemans scoret nemlig tidlig, men noen minutter før pause utlignet David Luiz for Arsenal, og på overtid av førsteomgangen sendte Alexandre Lacazette Arsenal i føringen på straffespark.

Nicolas Pépé økte til 3-1 tidlig i andreomgangen, og det ble også sluttresultatet.

Dermed er Leicester fortsatt bak United (på målforskjell) før Uniteds kamp mot Chelsea, og Leicester har spilt én kamp mer. The Gunners er nå tolv poeng bak United (også de med én kamp mer spilt).

Leicester har litt skadetrøbbel for tiden, og det ble ikke akkurat bedre av at Harvey Barnes måtte bæres ut på båre i denne kampen.

Torsdag 25. februar


Rund dag for Park

Vi kan ikke gå gjennom denne dagen uten å nevne at Ji-sung Park fyller år – vi gratulerer!

Sørkoreaneren ble født på denne dag i 1981, og fyller altså 40 år i dag.

Han spilte 205 kamper for klubben, og scoret 27 mål. Av de målene så kom fem mot Arsenal.

FYLLER 40: Ji-sung Park.
Matic ga bot til Maguire

Bare noen dager etter at kaptein Harry Maguire og Nemanja Matic satte seg ned og laget bøtereglementet for United-spillerne måtte Maguire punge ut da Matic oppdaget at han brøt reglene de to nettopp hadde laget.

Reglementet inneholder en rekke punkter for at spillerne skal opptre så profesjonelt som mulig og det vanker bøter for spillere som kommer for sent på trening, for sent til møter eller har med mobiltelefonen i gymmen. 

Og det var nettopp det Maguire gjorde da Matic oppdaget ham skal vi tro serberen, men Maguire forklarer til manutd.com at boten var diskutabel. Kapteinen legger til at han betalte boten uten altfor store protester.

Det hører også med at bøtegeneralen Matic er så ivrig i tjenesten at han faktisk ga seg selv bot da han kom to sekunder for sent til et spillermøte.

– Jeg kom for sent til møtet fordi jeg snakket med Paul Pogba, og han burde betalt halvparten av boten, ler han.

Ny United-kontrakt for Hayley Ladd

27 år gamle Hayley Ladd har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester United som binder henne til klubben til juni 2023.

Ladd ble kåret til årets spiller i Manchester United sist sesong, og ble også kåret til årets spiller av Supporterklubben. 

27-åringen har vært på banen i samtlige ligakamper denne sesongen, har blitt en svært sentral spiller og er naturligvis glad over kontraktsforlengelsen.

– Vi har utviklet oss mye, men det er nesten overraskende hvor fort det har gått. Jeg har lært mye av Casey Stoney allerede og det er spennende å se hvor langt hun kan ta dette laget. Det er knapt noen grenser, sier Ladd til manutd. com

Onsdag 24. februar


Ny dato for West Ham-kampen

Uniteds hjemmekamp mot West Ham er nå berammet til søndag 14. mars, med avspark klokken 20.15 skandinavisk tid. Kampen spilles dermed mellom Uniteds eventuelle åttendelsfinaleoppgjør i Europa League.

Ny æresutmerkelse for Marcus Rashford

Marcus Rashford har blitt tildelt et gyllent «Blue Peter badge», en av de største æresutmerkelsene til BBC.

Den engelsk rikskringkasteren skriver at United-spilleren tildeles utmerkelsen fordi «han er en helt ikke bare på banen, men utenfor også», noe som selvfølgelig viser til 23-åringens utrettelige innsats for vanskeligstilte, spesielt barn, det siste året.

BBC skriver at de har mottatt hundrevis av brev fra barn, som forteller hvor inspirert de har blitt av Rashfords handlinger.

Jeg setter stor pris på det. Jeg er glad for å kunne spre et positivt budskap og vise en side av meg som folk kanskje ikke kjenner til. Mye av det jeg gjør, handler ikke om meg selv. Jeg vil bare gi folk muligheten til å være den beste de kan være.

Klimaforkjemper Greta Thunberg mottar også samme utmerkelse.

Law fyller år

United-legende Denis Law fyller i dag 81 år. Skotten, som fikk tilnavnet «kongen» på Old Trafford, endte opp med 237 i løpet av sine 398 kamper for klubben.

Spissen kom fra Torino i 1962, og vant to ligatitler og én FA-cuptittel, før han dro til byrival City i 1973. Law ble også den første United-spilleren som ble kåret til Europas beste spiller, da han vant prisen i 1964. Siden har bare partnerne fra Uniteds treenighet, George Best og Bobby Charlton, samt Cristiano Ronaldo, vunnet samme utmerkelse som United-spillere.

Du kan lese vår spillerprofil på Law her.

Vi gratulerer med dagen!

Tirsdag 23. februar


Sier kanskje nei til tilskuere på siste serierunde

Mandag ble det kjent at den britiske regjeringen åpner for opp til 10 000 tilskuere i Premier League-kamper fra og med 17. mai.

Det er imidlertid ikke sikkert at det betyr tilskuere på tampen av inneværende sesong.

Etter 17. mai er det i teorien bare en aller siste serierunde igjen av sesongen, og klubbene skal være usikre på om det er sportslig riktig å tillate klubbene som har hjemmebane i siste runde den fordelen det vil være å ha tilskuere til stede.

United spiller borte mot Wolverhampton i siste runde, men klubber som Manchester City, Liverpool, Leicester og Arsenal spiller alle hjemmekamper 23. mai.

Mandag 22. februar


Chong sentral i Brugge-seier

Tahith Chong startet sin første ligakamp for Club Brugge mandag kveld, og det ble en vellykket affære.

Først fikk han målgivende til 1-0. Så ordet han straffet som ga 2-0.

Minuttet før slutt ble han byttet ut, men på overtid fastsatte Brugge sluttresultatet til 3-0 mot Oud-Heverlee.

Chong var på utlån fra United til Werder Bremen før jul, men dro altså videre på utlån til Belgia og Brugge etter jul.  Der scoret han i debuten i cupen tidlig i februar, og etter mandagens kamp står han med fire kamper og to mål

To positive tester

Premier League har gjennomført 2633 coronatester mellom mandag 15. februar og søndag 21. februar, og to av testene var positive, bekrefter Premier League.

Det er samme antall positive tester som det var de to første ukene i februar (riktignok etter litt færre tester).

Antallet positive tester var langt høyere i januar. For eksempel var det 36 positive tester i testperioden 4. januar til 10. januar, og 16 positive i uka etterpå.

Christen Press imponerte for landslaget

Christen Press er for tiden med på SheBelieves Cup med landslaget hjemme i USA, og søndag imponerte United-spilleren i kampen mot Brasil da USA vant 2-0.

Press ga USA ledelsen med et herlig skudd tidlig i kampen, og ble til slutt kåret til banens beste.

Megan Rapinoe punkterte kampen i sluttminuttene.

Ivana Fuso var ikke på banen for motstander Brasil denne gangen, etter at hun tidligere i turneringen fikk landslagsdebuten sin.

OMRINGET AV MOTSPILLERE: Christen Press.

USA vinner turneringen om de unngår tap i siste kamp mot Argentina, som hittil har tapt begge kampene sine, og selv med tap kan de ende opp med å vinne.

Sjansene bør med andre ord være gode.