Arsenal v Chelsea FC - Barclays Women's Super League

Uavgjort i toppkampen – dette betyr det for United

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 15. januar


City vant mot West Ham

Manchester City-kvinnene spilte søndag kveld borte mot West Ham.

Dessverre for United endte det med at City vant 1-0 i en kamp hvor West Ham fort kunne tatt poeng.

Dermed er City tre poeng bak United igjen, men med klart dårligere målforskjell (+24 mot +12).

Clinton scoret i debuten

I går meldte vi at talentfulle Grace Clinton har blitt sendt ut på lån til Bristol City, og i dag debuterte hun for sin nye klubb.

Hun kom inn i det 63. minutt på stillingen 1-0, og så snudde bortelaget kampen, før Clinton utlignet på overtid. Like etterpå scoret Bristol City igjen, og dermed ble det 3-2, og Clinton & co klatret med det til topps på Championship-tabellen.

Målet kom etter et frisparkinnlegg fra ex-red (og Bristol City-kaptein) Aimee Palmer.

Uavgjort mellom Arsenal og Chelsea

I forkant av Uniteds kamp mot Liverpool ble det spilt et skikkelig toppoppgjør på Emirates Stadium, der Arsenal fikk besøk av Chelsea.

Arsenal tok ledelsen på et straffespark av Kim Little, men det var ikke før like før slutt at Chelseas Sam Kerr fikk stanget inn utviklingen.

Resultatet gjør at United (før Liverpool-kampen) ligger seks poeng bak serieleder Chelsea – med to kamper til gode! Chelseas målforskjell er dog bedre.

United er tre poeng bak Arsenal, med én færre kamp spilt, og med 2-0-seier vil United stå med lik målforskjell som The Gunners.

Manchester City (som er tre poeng bak United) skal i kveld spille borte mot West Ham.

Lørdag 14. januar


Clinton sendt ut på lån

19 år gamle Grace Clinton skal tilbringe resten av sesongen hos Bristol City.

Det bekrefter klubben.

Midtbanespilleren scoret nylig for United i treningskampen mot Birkirkara i Malta. Hun kom fra Everton sist sommer.

– Denne låneavtalen er en strålende mulighet for Grace til å få spille regelmessig i en veldig konkurransedyktig liga, som en del av hennes langtidsutvikling her i Manchester United. Grace har brukt de første seks månedene på å lære seg våre prinsipper og forventninger, og nå vil hun prøve å få det til i praksis regelmessig. Vi vil følge nøye med på Grace, og ser frem til å ønske hennes oppfinnsomhet og kreativitet tilbake til gruppa ved sesongslutt.

Bristol City er med i kampen om opprykk til WSL.

To målgivende pasninger av Kirsty Hanson

Utlånte Kirsty Hanson hadde begge de målgivende pasningene da Aston Villa snudde fra 0-1 til 2-1 hjemme mot Tottenham.

2-1 ble sluttresultatet.

Lucy Staniforth, som nettopp ble Villa-spiller etter å ha fått dra gratis fra United, spilte hele kampen for hjemmelaget.

Fredag 13. januar


Semifinalekampene mot Forest bekreftet

Kun kort tid etter kampdato for kampen mot Reading i FA-cupen ble bekreftet, ble også datoene for kampene mot Nottingham Forest i ligacupen bekreftet.

United starter som kjent semifinalen på bortebane og bortekampen på City Ground vil bli spilt onsdag 25. januar, med avspark klokken 21.00, mens returoppgjøret på Old Trafford blir spilt påfølgende onsdag 1. februar klokken 21.00

Hele terminlista kan du se her.

FA-cup-kampen mot Reading bekreftet

Manchester United bekrefter fredag at kampen mot Reading i fjerde runde av FA-cupen vil bli spilt lørdag 28. januar med avspark klokken 21.00 norsk tid.

Kampen vil spilles mellom de to semifinalekampene mot Nottingham Forest i Ligacupen og vil bli et møte med en tidligere United-helt i Paul Ince som er manager for Championship-klubben og ligger på 13. plass i den nest øverste divisjonen.

Torsdag 12. januar


Nytt Chelsea-tap, debutanten utvist etter stygg takling

Chelsea har tapt seks av de åtte siste kampene etter at Fulham torsdag kveld ble for sterke på Craven Cottage. Det endte 2-1 til Fulham.

Tidligere Chelsea-spiller Willian sendte hjemmelaget i ledelsen, før Kalidou Koulibaly utlignet for Chelsea. Carlos Vinícius headet så Fulham i ledelsen igjen etter et fantastisk innlegg fra ex-red Andreas Pereira.

Uansett er det João Félix som stjeler overskriftene etter denne kampen. Portugiseren så tidvis ganske lovende ut for Chelsea, men ble så utvist etter en stygg takling.

Chelsea ligger ti poeng bak Manchester United, og har også spilt én kamp mer enn United. Fulham har derimot vunnet samtlige kamper siden Garnacho senket dem på overtid, og de ligger foran Liverpool, og er bare fire poeng bak United (som riktignok har spilt to færre kamper enn Fulham).

Se høydepunktene:

FIFA-nominasjoner for Earps og Russo

The Best FIFA Football Awards finner sted i slutten av februar, og nå har det blitt klart at Mary Earps er en av seks som er nominert til prisen som den beste kvinnelige målvakten.

Christiane Endler, Ann-Katrin Berger, Merle Frohms, Alyssa Naeher og Sandra Paños er de fem andre kandidatene, og en kan stemme her.

Ellers er Alessia Russo en av elleve spillere som kan vinne FIFA Puskás Award – altså prisen for det beste målet, uansett kjønn. Det er hælsparket hennes i EM-semifinalen mot Sverige som kan vinne prisen.

Se de elleve nominerte målene – og stem – her.

Galton og Skinner ble månedens beste

Leah Galton ble torsdag kåret til Superligaens beste spiller i desember, for prestasjonene sine mot Aston Villa (5-0) og City (1-1).

Samtidig ble United-manager Marc Skinner også kåret til månedens manager.

Vi gratulerer!

Her kan du se terminliste, resultater, alle referat etc for kvinnelaget.

Onsdag 11. januar


Bryan Robson fyller år

I dag har selveste Bryan Robson bursdag – gratulerer med dagen!

Han blir 66 år.

Robson fikk 461 kamper for klubben i perioden 1981-1994, og var barndomshelten til de fleste United-supportere som vokste opp på 80-tallet.

Tirsdag 10. januar


Rachel Williams fyller år

I dag blir United-angriper Rachel Williams 34 år gammel – vi gratulerer!

Veteranspissen ble hentet inn til United i sommer, og har ikke blitt et fast innslag fra laget i ligaen, men har spilt cupfotball og kommet inn fra benken i ligaen.

Hun står foreløpig med to scoringer for United, der det ene ligamålet kom på selveste Old Trafford hvor hun scoret det siste målet i Uniteds 5-0-seier mot Aston Villa tidlig i desember.

Det har vært spekulasjoner om interesse fra andre lag nå i overgangsvinduet, men enn så lenge er hun fortsatt United-spiller.

Mandag 9. januar


Kvinnelaget møter Sunderland i FA-cupen

Vi nevnte det i går på Twitter og i saken om herrenes FA-cuptrekning, men vi tar det med her også:

SSunderland-kvinnenes seier mot Blackburn søndag ettermiddag gjør at det er Sunderland som blir Uniteds motstander i FA-cupens fjerde runde i slutten av måneden.

Samme helg som United-herrene skal møte Reading, så skal dermed Marc Skinners lag spille borte mot Sunderland. Foreløpig kamptidspunkt er 14.00 (skandinavisk tid) søndag 29. januar. Se terminlista her.

Martínez tar over det portugisiske landslaget

Roberto Martínez har forlatt jobben som belgisk landslagssjef, og i ettermiddag kom bekreftelsen om at 49-åringen tar over jobben som portugisisk landslagssjef etter at Fernando Santos ga seg etter VM.

Det vil nok komme som en overraskelse på mange av flere grunner. For det første er jo Martínez spansk, og for det andre (og nok viktigere for mange) så har Martínez fått en del kritikk for jobben som har blitt gjort de siste åra i Belgia. Belgia røyk ut av VM allerede i gruppespillet.

Samtidig så kom også Martínez’ Belgia til VM-semifinalen i 2018, hvor det ble et knepent tap mot Frankrike.

Uansett blir han i alle fall nå landslagssjefen til Bruno Fernandes og Diogo Dalot, som nå nok begge håper å få viktige roller under nyesjefen.

Powered by Labrador CMS