Peterborough v Dover - FA Cup Second Round

Sa opp jobben etter tap mot Rooney & co

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 20. februar


Darren Ferguson sa opp jobben etter tap mot Rooney

Darren Ferguson, ex-red og sønn av Sir Alex Ferguson, har i dag sagt opp jobben sin som manager i Peterborough United, klubben han har ledet til totalt fire opprykk.

Ferguson rykket opp med Peterborough forrige sesong, men Posh har slitt tungt i det siste, og ligger på nedrykksplass. Lørdag scoret Wayne Rooneys Derby et avgjørende mål på overtid mot Peterborough, og det er nå fem poeng (for både Derby og Peterborough) til Reading rett over streken. Reading og Derby har én kamp mer spilt enn Peterborough.

Darren, som spilte totalt 30 kamper for Manchester United under sin fars ledelse, beskrives som en legende av eier Darragh MacAnthony i Peterboroughs pressemelding.

Lørdag 19. februar


Ingen hjelp å få i 16.00-kampene og fra City

Det var lite hjelp å få i 16.00-kampene for Uniteds del.

0-0 var stillingen til pause mellom Arsenal og Brentford, men Emile Smith Rowe og Bukayo Saka ga hjemmelaget en 2-0-ledelse, og da hadde det lite å si at Brentford reduserte på overtid.

Arsenal er ett poeng bak United, med to kamper færre spilt. De har i tillegg litt bedre målforskjell (+10 mot Uniteds +8).

Chelsea vant 1-0 borte mot Crystal Palace etter et sent vinnermål av Hakim Ziyech, og de er nå sju poeng foran United med like mange kamper spilt, og det blir nok ikke enkelt å ta igjen Thomas Tuchels mannskap.

Senere på kvelden vant Tottenham 3-2 på bortebane mot Manchester City. En ting er at det sendte Liverpool for alvor inn i gullkampen igjen, men i tillegg hjalp det Tottenham nærmere United. Per nå er Spurs fire poeng bak United, med to færre kamper spilt.

United beholder fjerdeplassen etter West Ham-poengtap mot Newcastle

Manchester United gikk inn i helga på en fjerdeplass, og kommer til å være der når helga er over også, uansett hvordan det går mot Leeds.

Det ble klart etter at West Ham ikke klarte å slå Newcastle hjemme på London Stadium.

Craig Dawson sendte Hammers i ledelsen, men like før pause utlignet Joe Willock for bortelaget.

West Ham er dermed ett poeng bak United, og har i tillegg spilt én kamp mer.

Trolig er det andre lag som blir langt tøffere utfordrere i kampen om fjerdeplassen, blant annet fordi de har spilt færre kamper, men ingen av dem kan gå forbi i denne serierunden.

Paddy Crerand fyller år

Fredag skrev vi om bursdagen til Gary Neville, og i dag er det en annen United-legende som har bursdag.

Paddy Crerand blir nemlig 83 år gammel i dag. 

Skotten var en viktig brikke for et United-lag som noen år etter München-ulykken begynte å vinne titler igjen, med både cuptriumfer, ligatriumfer og ikke minst Serievinnercuptriumfen i 1968 som noen av høydepunktene i United.

Crerand spilte 397 kamper for United, og scoret 15 mål.

Fredag 18. februar


Gary Neville fyller år

Fredag blir tidligere United-kaptein Gary Neville 47 år. Den gamle høyrebacken spilte 602 kamper og scoret syv mål gjennom en 18 år lang United-karriere, der han vant flerfoldige titler.

Neville har senere gjort seg bemerket som en av fotball-Englands mest profilerte eksperter, sammen med tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher.

Vi gratulerer Neville med dagen!

Torsdag 17. februar


FA-advarsel til Rooney

Wayne Rooney sier at han har fått en advarsel fra det engelske fotballforbundet etter at den tidligere storscoreren fortalte at han «ønsket å skade noen» før en kamp mot Chelsea i 2006.

Sitatet, hentet fra Amazon-dokumentaren om den nåværende Derby-treneren, har vakt oppsikt i England. Rooney fortalte i dokumentaren at han brukte lengre metallknotter enn vanlig under kampen, noe som visstnok skal ha gått utover John Terry, som forlot stadion på krykker.

FA ba forrige uke om en redegjørelse fra Rooney. Den har han gitt og resultatet er altså at 36-åringen får en advarsel.

– De har gitt med en advarsel og det er det. Vi har lagt saken død, så nå kan vi komme oss videre i livet, sier Rooney til Sky Sports.

Fire United-spillere på talentliste

Magasinet «FourFourTwo» har rangert de 50 beste talentene i verden. Fire United-spillere er representert.

Amad Diallo er nummer 15, Anthony Elanga nummer 26, Hannibal Mejbri nummer 41, og Shola Shoretire nummer 44.

Topp tre består av Jude Bellingham, Pedri og Ansu Fati.

Onsdag 16. februar


United tiltalt av FA

United har blitt tiltalt for å ikke å sikre at spillerne oppførte seg på passende måte under tirsdagens seier mot Brighton.

Episoden det gjelder er det som endte med rødt kort, da United-spillerne omringet dommeren for å få ham til å se nærmere på hendelsen.

Normalt ender slike episoder med en bot, men siden dommeren og VAR faktisk lyttet til United-protestene tirsdag så vil nok United kanskje godta denne boten med et eventuelt smil.

– United droppet planer om Hong Kong-tur i pre-season

Pui Kwan-kay, styreformann i HKFA (Hong Kong Football Association), har ifølge South China Morning Post fortalt at United ikke kommer til å komme til Hong Kong den kommende sommeren, selv om United i utgangspunktet skal ha vist interesse for det.

– De viste interesse for å komme til Hong Kong denne sommeren, og selvsagt ville vi ønsket dem velkommen for Manchester United har en stor følgerskare her, og det er ingen grunn til å bekymre seg for billettinntektene. Men avtalen falt til slutt gjennom siden myndighetene ikke kunne komme med noen lovnader om å lempe på de strenge karantenereglene for utenlandsgjester, selv om det er mange måneder til kampen. Til slutt bestemte Premier League-laget seg selvsagt for at de ikke ville komme fordi ingen lag kan ta seg tid til den karantenetiden før de skal spille kamp, siteres Pui på.

United var sist i Hong Kong sommeren 2013, Uniteds eneste pre-season under David Moyes’ tid i klubben.

Det er fortsatt ventet at United skal til Asia og/eller Australia som en del av sesongoppkjøringen den kommende sommeren. Kamper i Singapore, Thailand og Australia blir diskutert, ifølge Manchester Evening News.

Tirsdag 15. februar


United ansatte «Head of Fan Engagement»

United bekrefter at de har ansatt Rick McGagh, for øyeblikket medlem av både Uniteds fanforum og det rådgivende supporterstyret (FAB), i den nyopprettede stillingen som «Head of Fan Engagement».

McGagh kommer til klubben fra Ofsted, og han er en ganske kjent figur i supportermiljøet.

Collette Roche (Chief Operating Officer) sier følgende om ansettelsen:

– Å styrke vår relasjon med fansen er en av klubbens viktigste strategiske prioriteringer, og dette reflekteres i vår avgjørelse om å opprette en ny stilling til å koordinere og lede vår fansinvolveringsinitiativer. Ricks etablerte relasjoner innen vårt supportersamfunn, kombinert med sterk erfaring innen kommunikasjon, gjør ham unikt kvalifisert for rollen, og vi er strålende fornøyd med at han har takket ja.

Henderson avviste voldsrykter

The Sun omtalte for noen dager siden at en Premier League-spiller skal ha blitt arrestert for vold mot kjæresten sin. Agenten skal ha sørget for å holde det utenfor offentlighetens søkelys, og det hele skal ha blitt løst utenfor rettssystemet.

Det dukket opp en del rykter på sosiale medier om hvem det skal ha vært – og naturlig nok er jo ikke alle ryktene sanne, siden mange navn har blitt nevnt. Spilleren det gjelder har ikke blitt navngitt offentlig av juridiske grunner.

Dean Henderson er ikke ukjent med å bli utsatt for ondsinnet ryktespredning fra tidligere, og hans navn ble dratt inn i dette også, og det ville han absolutt ikke ha på seg, og han har dermed lagt ut en Instagram-post hvor han avviser at han er involvert i dette, og minner de som har lagt ut ryktet om at han har en familie som også påvirkes av dette.

hendersonry

Mandag 14. februar


Cavani fyller år

Vi har nevnt det andre steder tidligere i dag, men mandag er det altså 35 år siden Edinson Cavani kom til verden.

Uruguayaneren får dessverre ikke gitt seg selv en sen bursdagsgave i form av en scoring under tirsdagens møte med Brighton, ettersom han fortsatt er ute med en skade.

Vi håper at mannen med 19 mål på 54 United-kamper får en fin dag likevel.

Gratulerer, Edinson!

Youth Cup-kvartfinalen har fått kampdato

Uniteds U18-gutter møter Leicester i kvartfinalen av FA Youth Cup. Den kampen vil spilles 24. februar på Old Trafford, skriver United på sine hjemmesider.

Travis Binnions mannskap har slått ut ungdomslagene til Scunthorpe United, Reading og Everton så langt i konkurransen. U18-laget til Leicester spiller i den sørlige U18-ligaen og dermed er det ikke ofte lagene møtes.

United vil ansette en vise-fotballdirektør

John Murtough er fotballdirektør i United, og nå skriver The Athletic at klubben er i ferd med å ansette en hjelper for ham, slik at den sportslige siden av United styrkes ytterligere.

En slik type stilling er ganske vanlig i klubber som har fotballdirektører.

Lindelöfs kone forteller om innbruddet

Tre mann tok seg inn i huset til Victor og Maja Nilsson Lindelöf da United-spilleren var i aksjon for United for noen uker siden.

Nå har konen skrevet et lengre innlegg hvor hun forteller flere detaljer om det som skjedde denne vonde kvelden.

Les hele innlegget her.

Powered by Labrador CMS