Everton v Manchester United - Premier League

Politiet etterforsker Ronaldo-hendelsen

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 10. april


Tap for West Ham

West Ham hadde sjansen til å havne tre poeng foran Manchester United denne søndagen (med én kamp mer spilt), men utnyttet ikke denne.

Brentford vant 2-0 hjemme mot David Moyes’ lag, etter scoringer av Bryan Mbeumo og Ivan Toney.

Dermed har West Ham fortsatt like mange poeng som United, og er foran kun på målforskjell. West Ham har seks kamper igjen, mens United har sju.

Politiet etterforsker Ronaldo-hendelsen

I gårsdagens notiser kunne dere lese om situasjonen hvor Cristiano Ronaldo tilsynelatende slo en telefon ut av hånden på en supporter, og portugiserens Instagram-beklagelse.

Nå er det bekreftet at politiet på Merseyside etterforsker hendelsen.

– Vi kan bekrefte at vi er i kontakt med Manchester United Football Club og Everton FC etter rapporter om et påstått angrep under fotballkampen mellom Everton og Manchester United på Goodison. Da spillerne forlot banen klokka 2.30 [engelsk tid, red.anm.], så ble det rapportert at en gutt ble angrepet av en fra bortelaget da de forlot banen. Undersøkelser er i gang, og politibetjenter jobber nå med Everton Football Club med å se på videoopptak, og tar en rekke vitneobservasjoner for å finne ut om et lovbrudd har funnet sted, siteres Merseyside Police på.

Lørdag 9. april


Ronaldo beklager hendelsen etter Everton-kampen

I notisen under denne så omtalte vi en hendelse hvor det kunne se ut som om en frustrert Cristiano Ronaldo fikk en supporter til å miste telefonen i bakken, og Ronaldo har nå beklaget hendelsen på sin Instagram-profil.

– Det er aldri enkelt å håndtere følelser i vanskelig øyeblikk som det vi opplever nå. Uansett må vi alltid ha respekt og tålmodighet, og sette et godt eksempel for alle de unge som elsker det vakre spillet. Jeg vil gjerne si unnskyld for mitt utbrudd, og om mulig vil jeg gjerne invitere denne supporteren til å se en kamp på Old Trafford som et tegn på fair play og sportsånd.

United undersøker Ronaldo-hendelse

Det dukket opp en video på nettet etter Everton-tapet som ifølge Sky Sports gjør at United nå undersøker hva som har skjedd.

En telefon skal ha truffet bakken, og videoen viser tilsynelatende at det er en frustrert Cristiano Ronaldo som er involvert i situasjonen, og muligens er skyld i det hele, uten at vi kan si at videoen viser det hele spesielt godt.

Hjemmetap for Arsenal – sterk borteseier av Spurs

Det skal en del til for at United skal klare en topp fire-plassering, men i teorien er det fortsatt mulig om United skulle overraske sesongen overraskende godt, og om rivalene skulle svikte.

Arsenal sviktet lørdag ettermiddag hjemme mot Brighton. De fikk besøk av det formsvake laget til Graham Potter, og endte opp med å tape 1-2 på hjemmebane.

Dermed er det fortsatt tre poeng mellom Arsenal og United (med nokså lik målforskjell), og Arsenal har én kamp til gode.

Tottenham er nok favoritten til fjerdeplassen akkurat nå etter å ha vunnet 4-0 mot Steven Gerrards Aston Villa lørdag kveld. De er med det tre poeng foran Arsenal (som har spilt 30 kamper mot Spurs’ 31), og seks poeng foran United (som har spilt like mange kamper).

Torsdag 7. april


Amad ble sittende på benken

Én av våre utlånte kunne være i aksjon torsdag kveld, men den ene ble sittende på benken hele kampen.

Amad Diallo var nemlig ubenyttet reserve da Rangers tapte mot Braga. Spanske Abel Ruiz scoret kampens eneste mål.

Det har blitt svært lite spilletid for Amad Diallo i det siste, og lånet til Rangers kan vel ikke sies å gå spesielt bra selv om det startet veldig bra med scoring etter bare noen minutter i debuten.

5-1-seier for Bøe Risa og Thorisdottir

Norges landslag vant 5-1 i torsdagens VM-kvalifiseringskamp mot Kosovo.

Ada Stolsmo Hegerberg returnerte til det norske landslaget med hat trick, mens Frida Maanum og Celin Bizet Ildhusøy også scoret for Norge.

Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir spilte hele kampen for et norsk landslag som tok nok et steg mot å kvalifisere seg til VM. Bøe Risa hadde den målgivende pasningen til Hegerbergs tredje mål.

Kommende tirsdag kommer Polen på besøk til Ullevaal Stadion. Den kampen spilles klokka 19.00.

Ellers spilte også Ona Batlle hele kampen da Spania spilte 1-1 mot Brasil i en privatlandskamp. Ut fra det vi har lest, så virker det som om Batlle hadde en god kamp. Hun pådro seg et gult kort tidlig i andreomgangen.

Russo kåret til månedens WSL-spiller – Zelem med månedens mål

Torsdag ble månedens WSL-spiller i mars kåret, og det var Alessia Russo som ble månedens spiller denne gangen. Kanskje ikke så rart, siden hun hadde en svært god måned, med de to målene mot Everton på Old Trafford som høydepunktene.

Tidligere denne sesongen har både Ella Toone (desember) og Leah Galton (januar) blitt kåret til månedens spiller, og det er ingen andre klubber som har vunnet like mange ganger.

Katie Zelem har også vunnet en utmerkelse, og det er for månedens mål.

Zelem skrudde to hjørnespark i mål på få minutter, og det ene av disse hjørnesparkene ble kåret til månedens WSL-mål i mars.

Ronaldo til Rooney: – Du er sjalu!

Mandag uttalte Wayne Rooney seg kritisk om Cristiano Ronaldo i «Monday, Night Live» på Sky Sports.

Tre dager senere kom svaret fra Ronaldo:

– Two jealous, kommenterte Ronaldo på et Instagram-innlegg – sannsynligvis ment som «too jealous».

Rooney mente gamleklubben burde kvitte seg med Ronaldo.

– Cristiano blir jo eldre han også. Han er åpenbart ikke spilleren han var da han var i 20-årene lenger. Det skjer – slik er fotballen. Han er fortsatt en trussel foran mål, men jeg synes de trenger mer i resten av spillet. De trenger yngre og sultnere spillere, sa Rooney.

Onsdag 6. april


Koeman tar over etter Van Gaal (men ikke ennå)

Nederland har bekreftet at Ronald Koeman tar over som landslagssjef igjen fra og med 2023. Han blir dermed Louis van Gaals etterfølger.

Van Gaal bekreftet for noen dager siden at han har prostatakreft, men planen er at den tidligere United-manageren skal lede Nederland VM under VM i Qatar likevel.

Koeman skal være stor fan av Donny van de Beek, så dette skader neppe midtbanespillerens muligheter til å returnere til landslaget.

Tirsdag 5. april


Trenerskifte for Pellistri

I romjula tok José Luis Mendilibar over Alavés-jobben, og det har på ingen måte vært en suksess.

Alavés ligger nå helt nederst i La Liga, og nå har Mendilibar fått sparken.

Dermed får Uniteds Facundo Pellistri en ny sjef i Alavés, og det er neppe negativt for uruguyaneren.

Han fikk nemlig nesten ikke spille for Mendilibar. Bortsett fra to kamper har Pellistri vært tilgjengelig hele tiden under Mendilibar, og han har likevel bare spilt litt over 20 minutter til sammen, og ellers vært ubenyttet reserve.

Pellistri har dermed spilt mer for Uruguay i 2022 enn for Alavés. Med gode prestasjoner for landslaget også så er det nok ikke utenkelig at slutten av sesongen kan bli triveligere for Pellistri. Det kan jo i det minste ikke bli så veldig mye verre.

Det er i skrivende stund ikke klart hvem som tar over.

Mandag 4. april


United fikk uventet topp fire-hjelp på Selhurst Park

United fikk noe uventet hjelp i kampen om fjerdeplassen mandag kveld.

Da slo nemlig Crystal Palace bykollegene fra Arsenal ned i skoene med sifrene 3-0 på Selhurst Park. Jean Philippe Mateta, Jordan Ayew og ex-Red Wilfried Zaha scoret målene for «ørnene» fra sør-London.

Null poeng til Arsenal betyr at Mikel Artetas mannskap nå «bare» er tre poeng foran United med én kamp mindre spilt. Lagene har også en kamp seg imellom igjen før sesongen er ferdig.

Resultatet betyr også at Tottenham avslutter Premier League-runden på den gjeve fjerdeplassen. Antonio Contes menn har tre poeng ned til United med like mange kamper spilt.

Møter Nottingham Forest i FA Youth Cup-finalen

Nottingham Forest blir Uniteds motstandere i FA Youth Cup-finalen, som spilles på Old Trafford senere i år.

Det ble klart etter at Forests unggutter fullførte et sterkt comeback i sin semifinale hjemme mot Chelseas unge og lovende mandag kveld. Forest lå under til det 86. minuttet, da Dale Taylor utliknet for hjemmelaget.

Senere sørget Detlef Esapa Osong for både 2-1 og 3-1 til vertene, som dermed er i finalen for første gang i historien.

Dette blir derimot Uniteds 15. finale i turneringen. Klubben har vunnet cupen ti ganger tidligere, men det har riktignok gått elleve år siden forrige finaleseier, den gang med spillere som Paul Pogba og Jesse Lingard på laget.

Kampen har ikke blitt berammet til noen dato ennå.

Nytt avsparktidspunkt for Brighton-kampen

Premier League har nå offentliggjort avsparktidspunktene for flere av kampene i mai. Uniteds bortemøte med Brighton vil fortsatt finne sted lørdag 7. mai, men får nytt avsparktidspunkt 18.30 skandinavisk tid.

Hjemmekampen mot Chelsea har fortsatt ikke fått bekreftet avsparktidspunkt. Oppgjøret er berammet til søndag 15. mai, men vil måtte flyttes dersom Thomas Tuchels mannskap slår Crystal Palace og tar seg til finalen i FA-cupen.

Kai Rooney med fin scoring mot City

Wayne Rooneys 12 år gamle sønn scoret for Uniteds U12-lag i helga. Den fine målgivende kom fra fra Tunde Shoretire, lillebroren til Shola Shoretire.

Casper Ruud med Ronaldo-spøk

Norske Casper Ruud er blitt en av verdens beste tennisspillere, og søndag kveld var han i finalen i en stor ATP-turnering i Miami. Det ble tap, men samtidig sørget innsatsen hans for at nordmannen mandag er verdens 7. beste tennisspiller. Det er karrierebeste.

Legg så det tallet til nordmannens initialer – hva får man da? Jo, CR7.

– Det er alltid flott å nå ny karrierebeste. Jeg må nok ringe Ronaldo, for CR7 er i fare nå. Jeg vet ikke om vi må gjøre noen forhandlinger for å se hvem som virkelig kan ha dette nummeret, sa Ruud ifølge eurosport.no etter kampen.

Powered by Labrador CMS