moyes190222

Moyes sendte United ned til sjuendeplass

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 3. april


Storseier for Spurs

Vi har tidligere i dag omtalt West Ham-seieren som sendte Manchester United ned til sjuendeplass, og det andre Premier League-resultatet søndag var heller ikke optimalt for Manchester Uniteds del.

Tottenham, som United slo på Old Trafford, vant nemlig hele 5-1 mot Newcastle etter å ha først havnet under.

Tottenham er med dette oppe på fjerdeplass på grunn av bedre målforskjell enn Arsenal, men Arsenal har spilt to færre kamper. Spurs har like mange kamper spilt som United, og er tre poeng foran (i tillegg til bedre målforskjell).

Opprykk for Liverpool

I 2019/20, Uniteds debutsesong i FA Women’s Super League (WSL), så havnet Liverpool helt sist, og rykket dermed ned til nest øverste nivå.

De klarte ikke å rykke opp i fjor, Leicester ble laget som rykket opp da, men i 2021/22 ordnet det seg for scouserne, som rykker opp til WSL igjen etter å ha sikret opprykket med en 4-2-seier mot Bristol City søndag ettermiddag.

Dermed kan vi forhåpentligvis glede oss til seks poeng mot Liverpool neste sesong.

Trolig blir Birmingham laget Liverpool erstatter i toppdivisjonen.

West Ham vant – Manchester United ned på sjuendeplass

Søndag ettermiddag vant West Ham 2-1 mot Everton hjemme på London Stadium.

Dermed klatrer de opp på femteplass på tabellen (i alle fall frem til Spurs har spilt), og sender United ned på sjuendeplass.

West Ham har like mange poeng som United (og har knepent bedre målforskjell), men David Moyes’ lag har også spilt én kamp mer enn Manchester United.

Ex-red Michael Keane ble utvist for Everton i denne kampen. Han må ikke stå over mot United neste helg, siden Everton har en kamp mot Burnley i midtuka.

Lørdag 2. april


Russo nominert til «månedens spiller» i WSL

Alessia Russo leverte sterkt i mars måned. Med sine fire scoringer var angriperen en viktig bidragsyter da Marc Skinners mannskap tok ti av tolv mulige poeng i WSL.

23-åringen leverte nettkjenning både i hjemmeseieren over Leicester og i borteseieren over Reading, før hun ble tungen på vektskålen da hun scoret to i seieren over Everton på Old Trafford.

Nå har Russo også blitt nominert til prisen for «månedens spiller» i WSL.

I kåringen kjemper hun mot Alex Greenwood (Manchester City), Sam Kerr (Chelsea), Maya Le Tissier (Brighton), Vivianne Miedema (Arsenal) og Guro Reiten (Chelsea).

Du kan stemme på Russo her.

Fredag 1. april


Ronaldo-suseren mot Spurs kåret til månedens Premier League-mål

Når vi en dag ser tilbake på Cristiano Ronaldos tilbakekomst til Manchester United er det meget mulig at 1-0-scoringen i 3-2-seieren over Tottenham vil stå igjen som et av de aller beste øyeblikkene.

Portugiseren mottok ballen etter en fin flikk fra Fred før han dundret til fra 25. Ballen stoppet ikke før den nådde nettmaskene i krysset bak Hugo Lloris og Old Trafford-publikummet gikk av skaftet.

Nå er nettkjenningen også kåret til den beste i hele Premier League fra mars måned, i konkurranse med blant andre Chelseas Reece James og Kai Havertz.

Ronaldo har naturligvis vunnet langt mer prestisjefylte individuelle priser tidligere, men vi tror han er fornøyd med denne også.

Torsdag 31. mars


United falt på Deloitte-ranking, City topper for første gang

Manchester United faller én plass og er nummer fem på Deloittes Money League-rangering. Byrivalen Manchester City topper rangeringen over klubbene i Europa med den største omsetningen. City er den eneste engelske klubben som har toppet listen foruten Manchester United.

Real Madrid kniper andreplassen på listen også denne sesongen, mens Bayern München beholder sin tredjeplass. Barcelona som toppet fjorårets liste faller til fjerdeplass.

Topp 10 ser slik ut: 

1. Manchester City 644,9 mill. euro
2. Real Madrid 640,7 mill. euro
3. Bayern München 611,4 mill. euro
4. Barcelona 582,1 mill. euro
5. Manchester United 558 mill. euro
6. PSG 556,2 mill. euro
7. Liverpool 550,4 mill. euro
8. Chelsea 493,1 mill. euro
9. Juventus 433,5 mill. euro
10. Tottenham 406,2 mill. euro

15 år siden Solskjærs siste mål

Ole Gunnar Solskjærs første mål for United kom i debuten mot Blackburn, og det skulle vise seg at Blackburn ble det siste laget han scoret mot også.

31. mars 2007 spilte United en svært viktig kamp mot Blackburn, og United-fansen fryktet det verste (nok en sesong uten ligagull, for fjerde gang på rad) da Matt Derbyshire ga Blackburn ledelsen før halvtimen var spilt, og det tok tid før United klarte å slå tilbake.

Utligningsmålet kom fra en glimrende soloprestasjon av Paul Scholes etter en time, og så scoret både Carrick og Park slik at United ledet 3-1. Like før slutt satte Ole Gunnar Solskjær inn Uniteds fjerde mål, bare noen minutter etter at han kom inn for Cristiano Ronaldo. Dette skulle vise seg å bli siste gangen han scoret for United i en tellende kamp.

I alt scoret Solskjær 126 mål på 366 kamper for klubben. En kan se alle målene i denne videoen, og helt på slutten av den kan en altså da også se målet mot Blackburn:

Onsdag 30. mars


Ruud van Nistelrooy ny PSV-manager

PSV Eindhoven ansatte onsdag tidligere United-spiss Ruud van Nistelrooy som sin nye hovedtrener. Det blir spissens første store jobb, og han overtar fra sommeren av.

PSV trener nå av Roger Schmidt, og kjemper side mot side i Nederland med Erik ten Hags Ajax, både om liga- og cupgull. Klubben har 24 ligagull og også seier i serievinner- og UEFA-cupen tidligere i historien.

Van Nistelrooy har tidligere vært assistent for Nederland og trener for PSVs G19- og 2. lag (Jong PSV).

Rund dag for Poborsky

30. mars 1972 ble Karel Poborsky født.

Han fyller med andre ord 50 år i dag – vi gratulerer!

Poborsky ble ingen stor suksess i United, men han scoret i det minste seks mål på de 48 kampene han spilte for klubben, og det ene var til og med mot Leeds.

Tsjekkeren ble hentet til United sommeren 1996, og ble solgt igjen halvveis i 1997/98-sesongen.

Ingen Queiroz i VM etter at Salah & co feilet i straffekonkurransen

Den tidligere United-assistenten Carlos Queiroz pleier å kvalifisere seg til VM med sine landslag, og hadde gode muligheter også denne gangen.

En straffekonkurranse avgjorde mellom Senegal og Ghana, og da vant Senegal etter at Egypt bommet på tre av fire straffespark.

Egypt straffeskyttere ble blendet av lasere, og både Mohamed Salah og de andre to som bommet hadde dermed en brukbar unnskyldning, uten at det hjelper nå: VM 2022 spilles uten Egypt og Carlos Queiroz.

Frem til dette var VM 2006 det eneste VM-sluttspillet i dette årtusenet hvor Queiroz ikke hadde kvalifisert seg til VM. Queiroz kvalifiserte seg til VM i 2014 og 2018 med Iran, han kvalifiserte seg til VM 2010 med Portugal, og til VM 2002 med Sør-Afrika (han sluttet i jobben noen måneder før mesterskapet).

Dette var det andre viktige straffetapet mot Senegal for Queiroz og Egypt på bare noen måneder, for Senegal vant finalen i Afrikamesterskapet etter en finale mot Egypt.

Van de Beek roses for hjelpeviljen av ukrainsk lagkamerat

Fotballen blir naturligvis svært lite viktig når man ser hva som skjer i Ukraina etter at Russland invaderte landet.

I et intervju med tribuna.com snakker Everton-spiller og ukrainer Vitalij Mykolenko ut om hvordan Merseyside-klubben har favnet om ham etter invasjonen.

Midtbanespilleren roser lagkameratene og spesielt Uniteds utlånssoldat, Donny van de Beek, som har tilbudt seg å hjelpe flere av de som flykter fra krigen.

– Donny van de Beek, en spiller i verdensklasse, kommer bort til meg og sier: «Faren min og jeg ønsker å leie et hus for folk, enten det er i Nederland eller i Polen. Vi kommer til å ta dem med fra grensen, hjelpe dem med å finne seg til rette og betale for det», sier Mykolenko.

– Jeg ble sjokkert. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få takket disse menneskene.

Tirsdag 29. mars


Rangnick vil ha med dommerne på trening

Neste sesong kan Premier League-dommerne trene sammen med klubbene. Det kan de i så fall rakke Ralf Rangnick for.

Ifølge Daily Mail la nemlig tyskeren fram et forslag på et møte nylig om at forholdet mellom spillerne og dommerne vil kunne forbedres dersom dommerne får trene på klubbenes treningsanlegg. Rangnick argumenterte for at partene omgås oftere – ikke bare i kampsituasjoner.

Forslaget fikk ifølge avisen stor støtte.

Mandag 28. mars


Det kunne blitt Collymore i stedet for Cole til United

Det forteller Collymore i et intervju med FA-cupens Twitter-konto.

Dan Gore scoret for England U18

Det engelske U18-landslaget spilte mandag 3-3 mot Danmark på Marbella. United-talentet Dan Gore scoret ett av de engelske målene, mens Sam Mather også skal ha vært involvert.

England slo Sverige 3-2 tidligere under samlingen, men da var Gore ubenyttet reserve og Mather kom kun innpå de siste 10 minuttene.

Pogba måtte gi seg på trening

Fransk landslagsfotball har ikke vært optimal for United i denne landslagspausen. Raphaël Varane måtte gi seg med et fotproblem da Elfenbenskysten ble slått 2-1 fredag, og søndag kom det rapporter fra Frankrike om at Paul Pogba ikke trente i det hele tatt grunnet en støtskade

Trøsten er at Varanes fotskade ikke skal være veldig alvorlig, han var så vidt tilbake på gress søndag og at støtskaden til Pogba heller ikke skal være det.

Frankrike spiller treningskamp mot Sør-Afrika tirsdag, mens United spiller hjemme mot Leicester lørdag kveld.

LES OGSÅ: – Ingenting er avgjort om fremtiden min

Powered by Labrador CMS