harry34432

Maguire har giftet seg

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Lørdag 25. juni


Maguire giftet seg

Manchester United-kaptein Harry Maguire har i dag giftet seg med Fern Hawkins.

Maguire har lagt ut et bryllupsbilde på sosiale medier, med følgende melding:

Gratulerer med dagen, Harry!

 

Fredag 24. juni


Thomas scoret to

England vant som nevnt soleklart fredag kveld, og det gjorde også Skottland. Martha Thomas scoret to av målene da skottene vant 4-0 i VM-kvalifiseringskampen borte mot Ukraina.

Thomas hadde også den målgivende pasningen til 2-0-målet.

Hun ble byttet ut i det 75. minutt, så det ble ikke noe hat trick, men uansett en god dag på jobben.

Signe Bruun, som var på lån til United i den andre halvdelen av sesongen, spilte ellers den første timen da Danmark vant 2-1 mot Brasil i en privatlandskamp.

Toone scoret igjen for England

England slo Nederland 5-1 i en treningskamp for kvinner fredag kveld. Uniteds Jackie Groenen spilte hele kampen for nederlenderne, mens Mary Earps spilte hele kampen for England.

Ella Toone kom innpå i 64. minutt, og satte 3-1 for England like etter. Hun har dermed scoret 11 mål på 14 kamper for England.

Alessia Russo kom også innpå like etter at timen var spilt, og var nest siste England-spiller på Englands to siste scoringer, så United-duoen scoret eller stod bak tre av de fem målene. Det må sies å være gode innhopp.

Begge lagene skal spille i EM som starter i juli.

LES OGSÅ: Slik ser du United-spillerne i EM

Rooney ga seg i Derby

United-legende Wayne Rooney har fredag informert Derby om at han ønsker å forlate klubben.

Det betyr i praksis at han gir seg i klubben med umiddelbar virkning.

Shola Shoretire inn i Mendes-stallen

United-talentet Shola Shoretire har nå bundet seg til stallen til superagent Jorge Mendes. Det offentliggjorde Instagram-kontoen til Polaris Sport, som altså er eid av Mendes.

18-åringen spilte totalt 39 minutter for førstelaget forrige sesong.

Mendes har fra før av en haug av verdensstjerner i stallen sin, inkludert Cristiano Ronaldo. Han er også kjent som en nøkkemann for Gestifute.

Så gjenstår det å se om dette er det første tegnet på at Shoretire kanskje begynner å bli utålmodig med tanke på førstelagsfotball, eller om det kun handler om å ha kontakt med en av de største agentfirmaene på det internasjonale markedet.

 

Reece Devine har signert for ny klubb

Reece Devine hadde to ganske mislykkede lån i St Johnstone og Walsall i sesongen som var, og venstrebacken ble frigitt av United. 20-åringen ble ikke værende uten klubb lenge, for nå har han signert for League Two-klubben Swindon Town.

−Det er en veldig god følelse å signere for klubben. Jeg hadde noen veldig positive samtaler med den nye manageren, og jeg elsker den angrepsfotballen laget spiller, som vil passe meg enormt. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, forteller Reece til Swindon Towns nettside. 

David May fyller år

24. juni i 1970 ble det født en fremtidig United-spiller i Oldham; nemlig David May.

I juli 1994 ønsket Alex Ferguson å hente inn en ny forsvarsspiller, gjerne engelsk på grunn av restriksjonene på utenlandske spillere i UEFA-turneringer, og valget falt på Blackburns David May.

May fikk 118 kamper for United, og scoret 8 mål. Samtlige mål kom i de første tre sesongene i klubben. Han scoret nemlig ikke i verken 1997/98, 1998/99, 1999/00, 2000/01, 2001/02 eller 2002/03, men det skal jo også sies at det var i de første sesongene han spilte mest.

Aller best husket er han nok uansett for en kamp hvor han ikke fikk spilletid: Måten han feiret Champions League-triumfen på i 1999 blir ikke glemt av United-fansen med det første, og vi får bare håpe for hans del at feiringen av 52-årsdagen blir bra også!

Torsdag 23. juni


FIFA utvider VM-troppene

I en pressemelding torsdag kunngjorde FIFA at VM-troppene utvides fra 23 til 26 spillere. Dette grunngis med at VM i år spilles på et unormalt tidspunkt til mesterskapet å være. I tillegg er Covid-19 fortsatt aktivt rundt om i verden og det gir landene større fleksibilitet i valg av spillere.

Videre får hvert land lov til å velge mellom 35 til 55 spillere å ha med seg i en såkalt «forhåndstropp», før denne kuttes kraftig når mesterskapet nærmer seg.

For United-spillere gjør dette at Marcus Rashford og Jadon Sancho har fått en økt mulighet til å være med i VM-troppen til England i desember.

U21-gutta opp mot seniormotstand i Papa John’s Trophy

Manchester Uniteds U21-lag er blant klubbene som er invitert inn i turneringen som huser alle de 48 lagene fra League One og League Two, i tillegg til 16 inviterte U21-lag fra Premier League.

U21-laget havnet i gruppe med Barrow og Carlisle United fra League Two og Fleetwood fra League One.

Turneringen starter helt i slutten av august.

Tirsdag 21. juni


Managerjobb for Carlos Tévez

Etter at han valgte å signere for Manchester City i 2009, så kommer aldri Carlos Tévez til å bli en spesielt populær ex-red, selv om han var en god bidragsyter til den fantastiske 2007/08-sesongen (og også da scoret på sitt straffespark i Champions League-finalen).

Etter at han i 2013 forlot Manchester City har han spilt for Juventus, Boca Juniors, Shanghai Shenhua og Boca Juniors igjen, men nå har Tévez avsluttet spillerkarrieren, og han starter heller en ny fase av sitt liv i fotballen.

I dag annonserte nemlig Rosario Central at Carlos Tévez er klubbens nye manager.

De spiller i den argentinske toppdivisjonen, og ligger for øyeblikket på 22. plass (av 28 lag) etter fire poeng på de første fire kampene.

Mandag 20. juni


Ryan Giggs slutter som manager for Wales

Mandag kom bekreftelsen på at Ryan Giggs slutter som manager for Wales. Giggs har vært suspendert fra Wales-jobben siden slutten av 2020, da han ble pågrepet etter meldinger om bråk hjemme hos han og kjæresten. Giggs er tiltalt for vold mot to kvinner, og venter nå på rettssak. Han trer derfor av jobben for å unngå å forstyrre landets forberedelser til VM. Wales kvalifiserte seg til VM tidligere denne måneden, for første gang siden 1958.

Dette sier Giggs om situasjonen:

– Etter mye frem og tilbake trekker jeg meg fra stillingen min som manager for Wales herrelandslag med umiddelbar virkning. Det har vært en ære og et privilegium å lede landet mitt, men det er bare riktig at Wales FA, trenerteamet og spillerne forbereder seg til turneringen med sikkerhet, avklaring og uten spekulasjoner rundt stillingen til hovedtreneren deres. Jeg ønsker ikke at landets forberedelser til VM skal påvirkes, destabiliseres eller ødelegges på noen som helst måte på grunn av min pågående sak. Jeg er lei meg for at vi ikke kan fortsette på denne reisen sammen videre fordi jeg tror denne ekstraordinære gruppen kan gjøre landet stolte under den første VM-deltakelsen siden 1958. Målet mitt er imidlertid å returnere som manager senere.

Fire United-spillere tatt ut i den walisiske landslagstroppen

Tirsdag 28. juni spiller Wales’ landslag mot New Zealand i Spania, og landslagssjef Gemma Grainger har tatt ut en tropp på 25 spillere til den kampen – og fire av dem er United-spillere!

Hayley Ladd er selvskreven, og 18 år gamle Carrie Jones (bildet øverst i saken) har allerede fått elleve landskamper for Wales.

Chloe Williams har ikke fått debuten for Manchester United ennå, men hun har debutert på landslaget, og er igjen i troppen.

Til slutt er også den 17 år gamle keeperen Safia Middleton-Patel med i troppen, hennes første A-landslagsuttak. Hun har heller ikke debutert for United, men hun var på benken da United møtte Arsenal borte i februar, da andrekeeper Sophie Baggaley var suspendert.

Powered by Labrador CMS