Den regjerende mesteren tapte i første serierunde

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 15.august


Tottenham slo City

Det ble ikke noen enkel seriestart for Manchester City, selv om City-aktuelle Harry Kane ikke var med i Tottenham-troppen søndag ettermiddag.

Son Min-heung scoret seiersmålet da Tottenham vant 1-0.

Dermed har United tre poeng ned til byrivalen etter den første runden.

Gerd Müller er død

«Fotballen har mistet en av sine giganter» skriver Manchester United i kondolansemeldingen etter at Gerd Müller døde, 75 år gammel.

Rooney rammet av «Fergie time»

Lørdag ettermiddag, samtidig som Manchester United smadret Leeds, spilte Wayne Rooneys Derby borte mot Peterborough, laget som ledes av Darren Ferguson.

I en jevn kamp tok Derby ledelsen i det 77. minutt (målgivende fra ex-red Ravel Morrison), men Peterborough slo til med en avslutning som Ferguson senior ville vært fornøyd med. I det 91. minutt utlignet Posh, og før Siriki Dembele avgjorde i kampens 100. minutt.

To mål på overtid, altså, i beste Ferguson-stil.

En hilsen fra Varane

Nysigneringen Raphaël Varane ble vist frem på Old Trafford på lørdag, og søndag er Varane på Carrington for å starte opptreningen mot en mulig debut.

Han har spilt inn en liten melding til fansen hvor han takker for atmosfæren han fikk oppleve på Old Trafford da han ble presentert, før han sier at han er glad for å være i United, og at han nå er klar for å jobbe hardt.

Fredag 13.august


Arsenal tapte ligaåpningen

Brentford slo Arsenal 2-0 i sesongens første Premier League-kamp. Det nyopprykkede Premier League-laget leder dermed ligaen i noen timer.

Et svekket Arsenal-lag (bla. uten Aubameyang, Lacazette og Saka) får derimot mye å tenke på. Fredag kveld så de i alle fall ikke ut som noen som helst utfordrer til toppplasseringene i Premier League kommende sesong, selv om de muligens har en fordel av ikke å skulle spille i Europa.

Cavani har tatt med seg familien til Manchester

Edinson Cavani er tilbake i Manchester og denne gangen har han tatt med seg hele familien.

Cavani la selv ut en melding både på Twitter og Instagram der han skriver at han nå er tilbake og denne gangen blir det fire som skal være med på det nye eventyret.

Det er uklart nøyaktig når Cavani kom tilbake til Manchester, men veteranspissen skal ha fått innvilget ekstra ferie. I juni ble Cavani far på ny og han representerte Uruguay i Copa America i sommer.

Shaw er den mest populære Fantasy-spilleren

Luke Shaw hadde en fantastisk fjorårssesong og et meget solid påfølgende EM med England. Det har ikke gått ubemerket hen blant over 5,6 millioner Fantasy-managere verden over.

Uniteds venstreback er faktisk den aller mest populære spilleren, og hele 56 prosent av managerne i det populære spillet har Shaw på laget. 

Shaw har også selskap av en annen United-spiller på den eksklusive listen over de mest populære Fantasy-spillerne. Bruno Fernandes (50,5 prosent) og Liverpools Mohamed Salah (52,5 prosent) er de to andre spillerne som er valgt av over halvparten av Fantasy-managerne.

Ett minutts stillhet før Leeds-kampen

Det vil bli ett minutts stillhet på Old Trafford før kampen mellom Manchester United og Leeds United lørdag ettermiddag. Helgens storkamp på Old Trafford blir den første kampen med et fullsatt Old Trafford siden United slo byrivalen City i mars 2020, og lørdag skal et fullsatt Old Trafford hedre både tidligere spillere, ansatte og fans fra begge klubber som har gått bort siden Old Trafford sist var fullsatt for nesten halvannet år siden.

Torsdag 12. august


Ny kontrakt for Bielsa

Det er ingen tvil om at Marcelo Bielsa har vært viktig for lørdagens motstander siden han ankom Yorkshire, og nå har Leeds bekreftet at Bielsa har signert ny kontrakt med klubben.

Den nye kontrakten varer ut denne sesongen.

Chong ble skadet i debuten

Utlånte Tahith Chong imponerte stort i Birmingham-debuten i serieåpningen mot Sheffield United på Bramall Lane sist helg, men Chong var ikke i troppen da Birmingham vant mot Colchester i ligacupen i midtuka.

Birmingham-manager Lee Bowyer røpet under dagens pressekonferanse at Chong hadde en skade da han gikk av i serieåpningen, og at nederlenderen derfor ikke har trent denne uka.

Det skal derfor være usikkert om Chong er med i lørdagens hjemmekamp mot Stoke, så kanskje hjemmedebuten må vente. 21-åringen skal ifølge Bowyer undersøkes i morgen.

Onsdag 11. august


Villarreal tapte straffekonkurransen mot Chelsea

Hvis United hadde slått Villarreal på straffer i mai så ville United møtt Chelsea i den europeiske Supercup-finalen onsdag kveld.

Slik gikk det ikke. Det ble Villarreal som møtte Chelsea, og onsdag kveld gikk den kampen også til straffer. Der vant Chelsea straffekonkurransen 6-5, etter at det stod 1-1 ved full tid.

Ravel Morrison kan fortsatt – scoret flott og viktig mål i debuten for Rooneys Derby

Wayne Rooneys Derby County er i fullstendig krise, med kraftige overgangsrestriksjoner og problemer med eierskapet, men sportslig sett har det vært en grei start på sesongen.

I helga startet Derby ligaspillet med 1-1 mot Huddersfield, og tirsdag kveld gikk de videre i ligacupen etter straffekonkurranse mot Class of ’92-gjengens Salford City.

Mye av æren for det bør gå til Ravel Morrison, det tidligere United-supertalentet, som dessverre aldri har vært i nærheten av å bli så god som han kunne blitt. Han har nå signert for Derby County, og debuterte mot Salford City.

Det gjenstod mindre enn ti minutter da Morrison skulle ta frispark. Det forrige frisparkforsøket gikk langt over, og denne gangen gikk frisparket rett i muren – men så viste Morrison at han fortsatt kan få til utrolige ting da han banket returen i mål på spektakulært vis, og med det utlignet til 3-3, og sørget for straffekonkurransen som Derby vant.

Se målet: 

Tirsdag 10. august


Keane mener fortsatt at Schmeichel var overvurdert

Roy Keane fyller 50 år i dag, og det har i den forbindelse blitt publisert en video hvor Gary Neville stiller Keane 50 raske spørsmål, om både små og store ting.

Selvsagt kommer det frem noen sterke meninger der også (selv om det skjedde med godt humør), som da Keane ble spurt om hvilken keeper som er den beste han spilte med.

– Jeg må vel nesten si Peter, men jeg mener fortsatt at han var overvurdert. Peter Schmeichel.

– Overvurdert på hvilken måte?

– Jeg synes bare ikke at han var så god som alle skulle ha det til, men han var veldig god. Hvorfor stiller du spørsmål ved svarene mine?!

Det som er publisert av intervjuet hittil: 

Gratulerer med dagen, Keano!

Fernandes om sine favoritter

Det er ikke nødvendigvis alt klubben publiserer av intervjuer som er så veldig interessant i fotballsammenheng, men noen ganger kan jo det minst fotballrelaterte være det mest interessante siden svarene blir mindre standardiserte, og mer av personligheten kommer frem.

I dette intervjuet forteller Bruno Fernandes litt om sine favoritter innenfor ulik tematikk, så da kan en jo blant annet lære at portugiserens favorittfilm er Løvenes Konge (og at han er opptatt av å presisere at han snakker om 1994-versjonen, og ikke den nye).

Toppscorer i Kina

Marouane Fellaini gikk til Shandong Taishan (byttet navn i januar) fra Manchester United i 2019.

I Kina har han virkelig funnet målformen. I fjor scoret han hattrick på åtte minutter. Nå er ligaens toppscorer med 9 scoringer på 13 kamper. Laget har startet best i den kinesiske ligaen.

Mandag 9. august


3118 coronatestet i Premier League – ni positive svar

Premier League skriver mandag at foregående ukes testrunder avslørte ni positive testresultater. Testene ble utført mandag og søndag og hele 3118 spillere og ansatte i Premier League-klubbene ble testet.

Jesse Lingard er antakeligvis én av de ni, ettersom han gikk glipp av lørdagens generalprøve mot Everton, grunnet nettopp en positiv coronaprøve.

Fortsatt ni mann på benken neste sesong

The Athletic skriver at Premier League-klubbene kommer til å fortsette med regelen som tillater ni spillere på benken til samtlige ligakamper denne sesongen. Regelen ble innført i forbindelse med gjenoppstarten av engelske fotball etter den tre måneder lang coronapausen mellom mars og juni 2020.

Klubbene kan dog bare benytte seg av tre bytter per kamp, slik som foregående sesong. I tillegg har klubbene to bytter de kan gjøre ved hodeskader.

Tierney dømmer åpningskampen

Dommeroppsettet for den første Premier League-runden har kommet og det viser at Paul Tierney får ansvar for Uniteds møte med Leeds, som har avspark 13.30 skandinavisk tid på lørdag.

Han får med seg Constantine Hatzidakis og Neil Davies som assistentdommere, Anthony Taylor som fjerdedommer, samt Chris Kavanagh som VAR-dommer. Lee Betts assisterer Kavanagh foran skjermene.

Det er for øvrig Michael Oliver som får æren av å blåse i gang den nye sesongen, ettersom han dømmer fredagens rundeåpner mellom Brentford og Arsenal. Det som må kunne kalles sesongens første toppkamp, møtet mellom Spurs og Manchester City, dømmes av Anthony Taylor.

Ny unggutt med proffkontrakt

Tidligere i sommer har unggutter som Alejandro Garnacho og Logan Pye signert sine første proffkontrakter med klubben. I tillegg har spisstalentene Joe Hugill og Charlie McNeill begge signert langtidskontrakter med United.

Foreløpig siste mann i rekken til å sette penn til papir er den offensive midtbanespilleren Omari Forson. Det meddeler 17-åringen selv på Instagram. Avtalen er den første proffkontrakten for spilleren som scoret seks mål og serverte åtte målgivende pasninger for Uniteds U18- og U23-lag foregående sesong.

Gratulerer, Omari!

Sancho klar for trening – la ut ferievideo

Jadon Sancho gjennomfører mandag sin første trening med United etter overgangen fra Borussia Dortmund, og sent søndag kveld la han ut en video fra ferien sin på Instagram, med teksten: – Fin pause. Nå er det tilbake til jobben igjen. Kom igjen, United!

Powered by Labrador CMS