matic223

Chelsea-kampen får ny dato

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 17. april


Chelsea-kampen får ny dato

Chelsea er videre til finalen i FA-cupen etter å ha slått Crystal Palace 2-0 på Wembley søndag.

Ettersom finalen spilles lørdag 14. mai, kan ikke Uniteds hjemmekamp mot Thomas Tuchels menn spilles på datoen den opprinnelig er berammet til, 15. mai. Den vil i stedet spilles torsdag 28. april, slik Premier League skrev før i uken.

Avspark skjer 20.45 skandinavisk tid.

Flyttingen betyr at hjemmemøtet med Brentford i 36. ligarunde – 2. mai – blir Uniteds siste på Old Trafford denne sesongen.

West Ham gikk på poengtap

David Moyes’ West Ham er antakelig avhengige av å vinne Europa League dersom de skal ha en sjanse til å kvalifisere seg til Champions League.

Bobleblåserne fra London henger nemlig tynt an i kampen om en topp fire-plassering etter 1-1 og poengdeling hjemme mot nedrykkstruede Burnley søndag. Wout Weghorst og Tomas Soucek scoret lagenes mål.

West Ham ligger nå på syvendeplass, med to poeng opp til United og fem poeng opp til Tottenham. United og Spurs har også spilt én kamp mindre.

I søndagens andre kamp vant Newcastle 2-1 over Leicester etter en svært sen scoring fra storkjøpet Bruno Guimaraes.

Lørdag 16. april


United fikk hjelpende hender i topp fire-kampen

Tottenham kunne ha tatt helg med et godt forsprang i kampen om fjerdeplassen i Premier League med hjemmeseier mot Brighton lørdag ettermiddag.

Da sluttsignalet gikk i Nord-London var det dog Graham Potters menn som kunne dra hjem med samtlige tre poeng, etter Leandro Trossards sene 1-0-scoring, som også skulle vise seg å bli kampens eneste.

Resultatet betyr at United nå er bare tre poeng bak Spurs etter seieren mot Norwich. Dermed var det opp til Arsenal å beholde sitt tabellforsprang på Cristiano Ronaldo & co.

Men sannelig gikk ikke også Mikael Artetas mannskap på tap i sin kamp da Southampton vant 1-0 på sørkysten. Samtidig sørget målforskjellen (= lik, men United har flere scorede mål) for at neste neste helgs motstander ble passert på PL-tabellen. United klatret dermed opp på femteplassen, selv om det skal nevnes at Arsenal har en kamp til gode på de røde fra Manchester.

Fredag 15. april


Heaton fyller år

Langfredag fyller Uniteds veterankeeper Tom Heaton 36 år.

Sisteskansen kom gjennom United-akademiet som unggutt, men fikk ingen tellende førstelagskamper før han dro til Cardiff i 2010. Siden spilte han for Burnley i en årrekke og rasket også med seg landskamper for England.

I fjor sommer returnerte han til United for å bli klubbens tredjekeeper, og i Champions League-kampen på hjemmebane mot Young Boys fikk han endelig også sin debut for klubben.

Vi gratulerer med dagen!

Burnley sparket Dyche

Burnley har sparket Sean Dyche og resten av trenerapparatet til 50-åringen. Det skriver klubben selv på sine nettsider.

«Clarets» har ikke ansatt noen permanent erstatter, og det er trenere fra klubbens akademi som sammen med kaptein Ben Mee har fått ansvaret med å forberede laget før søndagens møte med West Ham.

United har allerede spilt ferdig sine ligakamper mot Burnley denne sesongen. De endte med 3-1-seier til United på Old Trafford og 1-1 på Turf Moor.

Dyche var én av fotball-Europas lengstsittende managere og den manageren som hadde sittet lengst i Premier League. Under Dyche rykket Burnley opp fra Championship to ganger, i tillegg til at de endte på øvre halvdel to ganger.

Dyche tok også Burnley til spill i Europa for første gang siden 50-tallet.

I skrivende stund ligger laget fra Turf Moor under nedrykksstreken, på en 18. plass, med fire poeng opp til Donny van de Beek og Everton.

Burnley spilte 14 kamper mot United med Dyche som manager. Åtte av gangene endte det med United-seier, mens fem av dem endte uavgjort. Én gang ble det Burnley-seier.

Torsdag 14. april


Chelsea-kampen har fått alternativ dato

Uniteds ligamøte med Chelsea er opprinnelig berammet til søndag 15. mai, men den kampen må flyttes dersom londonerne slår Crystal Palace og tar seg til finalen i FA-cupen, som spilles dagen før.

Dersom det skjer, vil kampen spilles torsdag 28. april klokken 20.45 skandinavisk tid. Kampen vil i så fall falle mellom bortekampen mot Arsenal lørdagen før og hjemmemøtet med Brentford mandagen etter.

United hyrer inn konsulenter til Old Trafford-ombyggingen

United har hyret inn konsulenter til å planlegge ombyggingen av Old Trafford. Det skriver klubben selv på sine nettsider.

Oppdraget har gått til selskapene Populous og Legends International. Ifølge The Telegraph er dette også selskapene som står bak det nye stadionet til Tottenham Hotspur.

– Arbeidet med å utvikle alternativer for Old Trafford og studere deres gjennomførbarhet vil begynne umiddelbart. Målet er å forbedre supporteropplevelsen betraktelig, skriver klubben, som også understreker at «fansen vil være i hjertet av prosessen».

Konsulentene vil møte Uniteds rådgivende supporterstyre senere denne måneden.

Det har tidligere blitt meldt at United sitter igjen med tre alternativer når de nå skal forbedre hjemmefasilitene sine. Det mest drastiske alternativet innebærer angivelig å rive hele Old Trafford og bygge et helt nytt stadion, men dette skal være det minst sannsynlige av forslagene.

Tirsdag 12. april


Vellykket behandling for Van Gaal

I forrige uke fortalte Louis van Gaal at han har prostatakreft. Nå forteller den tidligere United-manageren at behandlingen har vært vellykket.

– Jeg hadde 25 strålebehandlinger, og måtte vente fem-seks måneder for å se om det hadde gjort jobben. Det gjorde det, sier Van Gaal til ANP.

Mandag 11. april


Carlos Queiroz ferdig som landslagstrener for Egypt

Carlos Queiroz, som i flere år var assistenten til Sir Alex Ferguson i Manchester United, har blitt enig med Egypts fotballforbund om å avslutte kontrakten etter syv måneder i jobben.

Queiroz ledet Egypt til finalen i Afrika-mesterskapet, men i finalen mot Senegal ble det tap etter straffesparkkonkurranse. Kort tid etter måtte Egypt ut i Play Off i et håp om å nå Qatar-VM kommende vinter.

Også denne gangen måtte Queiroz og hans spillere se seg slått av Senegal, og nok en gang skjedde det etter straffesparkkonkurranse.

Berbatov gjør comeback i United-trøyen

Dimitar Berbatov skal igjen aksle Manchester United-drakten og er en av fem tidligere United-stjerner som i dag ble bekreftet til legendekampen mot Liverpool 21. mai. Paul Scholes, Nicky Butt, Dwight Yorke og Quinton Fortune er de andre spillerne som ble bekreftet mandag.

Manchester United v Liverpool - Premier League
MINNES MÅLENE: Det vil bli et populært gjendyn når Dimitar Berbatov igjen skal spille i Manchester United-drakten. Bulgareren ble mandag bekreftet som en av spillerne som skal representere United i legendekampen mot Liverpool 21. mai. Her jubler Berbatov sammen med Wayne Rooney og Ryan Giggs for sitt hat trick mot Liverpool i september 2010.

– Det vil bli fantastisk å få sjansen til igjen å oppleve Old Trafford når jeg kommer tilbake til Manchester for å spille i legendekampen i mai. Fremdeles er det mange fans som vil snakke med meg om mitt hat trick mot Liverpool, og jeg vet hva dette oppgjøret betyr. Det kommer til å bli en strålende dag, sier Berbatov.

Tidligere har Diego Forlan, Patrice Evra, John O’Shea, Mikael Silvestre, Karel Poborsky, Jaap Stam, Wes Brown, Louis Saha, Ronny Johnsen og Jesper Blomqvist blitt bekreftet til Manchester Uniteds lag som skal ledes av Bryan Robson og hans assistent for dagen, Andy Cole. 

Van de Beek ble pappa

Donny van de Beek og samboer Estelle Bergkamp, datteren til Dennis Bergkamp, ble lørdag foreldre til deres første barn – Lomée van de Beek. Det offentliggjorde de søndag.

Supporterklubben gratulerer – og kan vel legge til at vi også er spent på hva Van de Beek kan få til i United hvis Erik ten Hag blir ny United-manager. Ten Hag hadde jo suksess med Van de Beek i Ajax like før midtbanespilleren dro til United.

Powered by Labrador CMS