TB

Bourne bytter utlånsklubb

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Lørdag 29. januar


Bourne bytter utlånsklubb

Forsvarstalentet Tara Bourne skulle opprinnelig tilbringe hele inneværende sesong hos Championship-laget Sheffield United, men 18-åringen er nå kalt tilbake fra stålbyen.

Hun sendes i stedet til «the Blades» sine divisjonskolleger i Blackburn Rovers, hvor hun skal tilbringe resten av sesongen.

90-årsjubileum for fødselen til Tommy Taylor

Lørdag er det nøyaktig 90 år siden 29. januar 1932, dagen da Thomas «Tommy» Taylor kom til verden i Barnsley, en by i det sørlige Yorkshire. Her vokste han også opp til å bli en skikkelig kraftspiss og målsnik for hjembyens stolthet.

Dette førte til interesse fra United-assistent Jimmy Murphy, som anbefalte Sir Matt Busby å kjøpe den da 21-årige angriperen.

United fremforhandlet dermed en overgangssum på 30 000 pund, men Busby var bekymret for at Taylor skulle få prestasjonsangst av den høye summen og partene ble derfor enige om å nedjustere det offisielle beløpet til 29 999 pund.

Det siste pundet ble i stedet gitt som driks til servitrisen som hadde stått for teserveringen i løpet av samtalene.

Kjøpet av Taylor skulle vise seg å være valuta for pengene, ettersom spissen hamret inn mål på løpende bånd for sin nye klubb. Barnsley-gutten endte med 131 mål på 191 United-kamper og klubbhistoriens høyeste målråte, på nærmere 0,7.

Dessverre endte United-karrieren så altfor brått for Taylor, som var blant de åtte spillerne som døde som følge av den tragiske München-ulykken i februar 1958.

Taylor var 26 år gammel.

Fredag 28. januar


Carrasco suspendert mot United

Atletico Madrid-spiller Yannick Carrasco ble fredag utestengt i tre kamper etter å ha pådratt seg rødt kort da Atletico Madrid slo Porto i siste gruppespillskamp i Champions League. Det melder spanske Marca.

Det betyr at han mister begge 8. delsfinalene mot United.

Det er bare keeper Jan Oblak og forsvarsspiller Mario Hermoso som har spilt mer La Liga-fotball for Atletico enn Carrasco denne sesongen, og han har startet alle lagets seks kamper så langt i 2022.

Rooney takket nei til Everton-intervju

Wayne Rooney er en av managerne som Everton var interesserte i å snakke med om den ledige managerjobben.

Dette etter at Rooney har imponert med jobben han har gjort i kriserammede Derby County denne sesongen, hvor de mot alle odds fortsatt har en mulighet til å overleve i Championship.

Nå har Rooney bekreftet at Everton henvendte seg til agenten hans, men at han avslo å gå inn i Everton-samtaler.

Torsdag 27. januar


Ny sjef for Bernard

Hull City, hvor Uniteds Di’Shon Bernard er utlånt, har nylig blitt kjøpt opp av tyrkiske Acun Ilıcalı.

Da hjalp det lite med gode resultater mot topplag i de siste kampene: Manager Grant McCann har forsvunnet ut fra klubben, og han har nå blitt erstattet av georgiske Shota Arveladze.

Arveladze har foreløpig en mer imponerende spillerkarriere enn trenerkarriere, men for vår del er vel det viktigste uansett at han fortsetter med å gi Bernard tillit i forsvaret.

Onsdag 26. januar


U21-kvinnene til cupfinale

Onsdag kveld ble semifinalen i WSL Academy Cup spilt på Moss Lane i Altrincham, og Manchester United fikk besøk av Aston Villa, med United-hovedtrener Marc Skinner selvsagt på plass. 

Det endte med United-seier og avansement til finalen for United, som vant 5-0.

Maria Edwards, Alyssa Mae Aherne, Karna Solskjær og innbytter Eleanor Ashton (x2) scoret målene for United, ifølge MUWomenXtra.

Edwards og Solskjær har begge flere scoringer enn kamper for U21-laget denne sesongen. Karnas pappa, en viss Ole Gunnar Solskjær, har ofte vært til stede på U21-kampene til United.

I finalen skal Uniteds U21-kvinner møte Birmingham City. Finalen spilles 24. april (16.30 skandinavisk tid) på Loughborough Stadium.

Uniteds lag: Safia Middleton – Niamh Murphy, Emma Taylor, Poppy Lawson (C), Jess Simpson – Rebecca May, Polly Watson, Ella Kinzett – Karna Solskjær, Alyssa Mae Aherne, Maria Edwards.

WSL: Ingen hjelp fra West Ham

Chelsea vant oppskriftsmessig 2-0 hjemme mot West Ham i onsdagens WSL-hengekamp, og Emma Hayes’ lag har med det gått forbi Manchester United på tabellen.

De er nå ett poeng fremfor United, med én kamp til gode (og skal i tillegg møte United hjemme på Kingsmeadow senere i sesongen), så Uniteds ambisjoner nå handler nok heller om å havne fremfor Manchester City.

West Ham ligger på sjuendeplass, sju poeng bak United på tredjeplass.

To spillere på rundens lag

Vilde Bøe Risa og Hayley Ladd utgjør midtbanen på rundens WSL-lag.

Det skal sies at det er tidligere United-keeper Siobhan Chamberlain som har tatt ut laget, men hun spilte aldri sammen med verken Ladd eller Bøe Risa (Chamberlain var gravid den ene sesongen hun og Ladd hadde felles i klubben), og det er nok sportslige grunner til at hun har valgt United-duoen her.

Begge scoret i 3-0-seieren mot Tottenham.

Ny corona-regel i Premier League

Flere utsettelser i Premier League har skapt reaksjoner i England. I dag ble klubbene enige om en ny regel som skal hindre unødvendige utsettelser resten av sesongen.

For at en klubb skal kunne søke om utsettelse, må det være minst fire tilfeller av coronasmitte i troppen. Dette ekskluderer altså andre skader og annet fravær.

Tirsdag 25. januar


Hodgson blir ny Watford-manager

Roy Hodgson er ansatt som ny manager i Watford. Det skriver Premier League-klubben selv på sine nettsider.

Den tidligere Crystal Palace-treneren tar dermed over etter Claudio Ranieri og blir det 19. plasserte lagets tredje manager denne sesongen. 74-åringen forbedrer samtidig sin egen rekord som ligaens eldste trener noensinne.

United får et gjensyn med både Hodgson og hans Watford-mannskap når «the Hornets» gjester Old Trafford 26. februar.

Mandag 24. januar


Ranieri sparket i Watford

Han vant Premier League med Leicester, men kommer ikke til å gjøre det med Watford, Claudio Ranieri.

Mandag fikk han nemlig sparken som Watford-manager etter 7 poeng på 13 ligakamper.

Dessverre for United så ble hans store høydepunkt som Watford-manager 4-1-seieren mot United, kampen som beseglet Ole Gunnar Solskjærs skjebne.

Lingard, Rashford og Dalot trener i Dubai

Det er vinterpause i engelsk fotball. Det betyr at United-spillerne har fått fri frem til lørdag, og flere av gutta er allerede på tur.

Jesse Lingard la mandag ut videoer av at han, Rashford og Dalot trente i Dubai.

Det er imidlertid også ferietid for gutta.

Bekreftet kamptidspunkt for ligacupsemifinalen

United-kvinnene slo ut Arsenal på imponerende vis i ligacupkvartfinalen, og skal møte Chelsea i semifinalen – en svært tøff trekning.

Nå er kamptidspunktet bekreftet – oppgjøret på Kingsmeadow skal spilles 20.00 (skandinavisk tid) onsdag 2. februar. 

Kampen skal sendes på FA Player. Den blir trolig tilgjengelig der i Skandinavia også, på samme måte som kvartfinalen mot Arsenal.

Se terminlista her.

Powered by Labrador CMS