Arsenal

Arsenal tok tre nye poeng

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 6. mars


Arsenal tok tre nye poeng

Mikel Artetas Arsenal ser ut til å rykke fra i kampen om den viktige fjerdeplassen i Premier League, og søndag ettermiddag tok London-laget sin fjerde trepoenger på rad da de beseiret Watford med sifrene 3-2 på Vicarage Road.

Martin Ødegaard, Bukayo Saka og Gabriel Martinelli gjorde hver sin scoring for «the Gunners». Dermed ble nettkjenningene til Cucho Hernández og Moussa Sissoko lite annet enn trøstemål for det nedrykkstruede laget til Roy Hodgson.

Arsenal ligger nå ett poeng foran United før søndagens Manchester-derby. Før avspark på Etihad har også de røde fra hovedstaden to kamper færre spilt.

Martin Buchan fyller år

På denne dagen i 1949 ble en av tidenes beste United-stoppere, Martin Buchan, født i Aberdeen.

Buchan spilte 456 kamper (1972-1983) for United, og scoret fire mål.

Han er kanskje aller best husket som kaptein for laget som vant FA-cupfinalen mot Liverpool i 1977, og med det hindret Liverpool i å vinne trippelen.

Gratulerer med 73-årsdagen, Martin!

Tre år siden mirakelet i Paris

Forhåpentligvis blir dagens kamp mot City minneverdig – det ble i alle fall minneverdig forrige gang vi spilte en kamp på denne datoen.

Etter 0-2-tap hjemme mot PSG så så det ikke enkelt ut før returkampen i Paris, men allerede i kampens andre minutt så slo United til: Marcus Rashford presset frem et slurvete tilbakespill som ble snappet opp av Romelu Lukaku, som rundet Gianluigi Buffon og satte ballen i mål.

PSG utlignet i det 12. minutt, men etter en halvtime var United tilbake i ledelsen: Rashford skjøt fra 30 meter, og Buffon reddet…men glapp ballen, og igjen var Lukaku på riktig sted til riktig tid, og han satte returen i mål.

United trengte ett mål til, og det så ikke ut til at det skulle komme, men så fikk United straffespark på overtid etter en PSG-hands fra et Diogo Dalot-skudd, og Rashford satte straffesparket kaldt i mål, og sendte United videre til kvartfinalen i Champions League.

Se høydepunktene fra kampen her.

Lørdag 5. mars


Innbruddstyver også hos Jesse Lingard

Vi vet allerede at innbruddstyver tok seg inn i Victor Lindelöfs hus i januar, mens kona Maja var hjemme alene med barna.

Nå skriver The Suns Richard Moriarty at innbruddstyver i januar også tok seg inn i Jesse Lingards hus. Der fikk de med seg smykker og klær til en verdi av over én million kroner. Lingard, skal som mange andre fotballspillere som blir utsatt for dette, ha vært på reise med United da dette skjedde.

Lingard skal etter hendelsen ha lagt ut dette huset for salg og også ha solgt det.

Fredag 4. mars


Cole blir Robsons assistent i legendekamp

Andy Cole blir Bryan Robsons assistentmanager i legendekampen mot Liverpool i mai. Det bekrefter United på klubbens hjemmeside fredag.

– Jeg ser frem til å bli en del av Bryans trenerteam og forhåpentligvis kan vi hjelpe guttene til å vinne og sørge for at United-fansen blir fornøyde, sier Cole til manutd.com.

Inntektene fra legendekampen mellom Manchester United og Liverpool går til MU Foundations arbeid med barn og unge. 

Onsdag 2. mars


Liverpool – United utsatt

Manchester Uniteds bortekamp i ligaen mot Liverpool senere i mars er nå utsatt. Dette fordi datoen for kampen ble lagt til en FA-cuphelg, og onsdag kveld ble det klart at Liverpool, som slo Norwich 2-1 onsdag, nå skal spille FA-cup i stedet for å spille ligakamp mot United den helgen.

Dermed skal United kun møte City, Tottenham og Atletico Madrid i mars, før landslagspausen i slutten av måneden.

Her kan du se terminlisten ut sesongen.

Matic og co vant treningen

Nemanja Matic, Alex Telles, Marcus Rashford, Victor Lindelöf, Diogo Dalot og Lee Grant var på vinnerlaget på onsdagens trening.

Det la Matic ut på sin Instagram-konto onsdag.

Det har også vært merkbart utover i sesongen at det er Cristiano Ronaldo og Matic som er mest på når det gjelder å feire disse treningsseirene.

Kondogbia skadet – rekker han returkampen mot United?

Geoffrey Kondogbia imponerte mange på midtbanen i Atlético Madrids hjemmekamp mot United, og var en viktig del av grunnen til at Diego Simeones lag dominerte den kampen.

Men kommer han til å spille returkampen på Old Trafford?

I går bekreftet Atlético Madrid at den franske midtbanespilleren har pådratt seg det som beskrives som en lårskade, og at han starter med rehabiliteringen for det.

Kondogbia skal ha kjent på et ubehag mot slutten av helgas 2-0-seier mot Celta, og ble derfor undersøkt hos Clínica Universidad de Navarra.

Tirsdag 1. mars


Uniteds overmenn slo ut Tottenham også

Middlesbrough tar for seg i FA-cupen denne sesongen.

Først slo de ut Mansfield (ikke verst bare det, siden de har Uniteds Nathan Bishop i mål), så vant de straffesparkkonkurransen på Old Trafford i en noe kontroversiell kamp i fjerde runde av FA-cupen, og i kveld slo de sannelig ut Tottenham Hotspur også etter ekstraomganger.

Josh Coburn scoret det som viste seg å bli vinnermålet i det 107. minutt, og dermed trengte de ikke straffekonkurranse denne gangen.

Manchester City vant 2-0 borte mot Peterborough United, og vi håper selvsagt at de ikke vinner flere kamper mot lag som heter United denne uka.

Mandag 28. februar


Jesse Marsch ny Leeds-manager

Leeds sparket i helga manager Marcelo Bielsa, og nå er det klart hvem som blir hans erstatter. Navnet er Jesse Marsch, som var RB Leipzig-manager frem til desember, før han forsvant ut av den jobben.

Leeds har dermed hentet en manager som var ledig på markedet, og som hadde sin siste trenerjobb i Leipzig – akkurat som United egentlig gjorde det med Ralf Rangnick.

Amerikanske Marsch var før det suksesstrener i RB Salzburg, der han blant annet hadde Erling Braut Haaland.

Oliver dømmer, Attwell er VAR-dommer

Michael Oliver dømmer søndagens storkamp mellom City og United på Etihad. Det ble klart mandag.

Samtidig offentliggjorde Premier League at det er Stuart Attwell som blir VAR-dommer. De to siste gangene han var det så gikk det ikke bra for Uniteds del.

Attwell fikk nemlig hard medfart fra United-supporterne da han annullerte Raphaël Varanes heading mot Burnley, og i kampen før det godkjente han som VAR-dommer Middlesbroughs handsmål som bidro til å sende United ut av FA-cupen.

Powered by Labrador CMS