Norwich rykket opp

Manchester Uniteds siste motstander i neste sesongs Premier League er klar.

Mandag skulle Middlesbrough og Norwich gjøre opp om den siste Premier League-billetten. Etter 90 nervepirrende minutter var det de gule og grønne som kunne juble for seier i opprykksfinalen på Wembley.

Cameron Jerome sendte kanarifuglene i ledelsen tidlig i kampen, etter å ha utnyttet en feil fra Daniel Ayala. Tre minutter senere doblet Nathan Redmond ledelsen, og dermed stod det 2-0 etter 15 minutter.

Dermed kunne Norwich gå ut i andre omgang med mange mann bak ballen. Middlesbrough forsøkte å kjempe seg tilbake, men klarte aldri å score mot det kompakte Norwich-laget.

Manchester United taper aldri hjemme for nyopprykkede lag, men står med to tap på de fire siste bortekampene mot Norwich.

Da lagene møttes i fjorårets Premier League-sesong, vant United begge kampene mot Norwich. David Moyes vant først 4-0 i Capital One Cup, før han vant 1-0 på Carrow Road i serien, mens Ryan Giggs tok en solid 4-0-seier i sin første kamp som midlertidig manager. I sistnevnte kamp scoret Wayne Rooney og Juan Mata to ganger hver.

Manchester United v Norwich City - Premier League
SENKET NORWICH: Juan Mata imponerte i Ryan Giggs’ første kamp som midlertidig Manchester United-manager.

Men i sesongen før trakk Norwich det lengste strået på Carrow Road. Anthony Pilkington banket inn kampens eneste scoring bak Anders Lindegaard. United vant imidlertid 4-0 i hjemmekampen på Old Trafford, etter et hattrick av Shinji Kagawa.

United har i det hele tatt en meget god hjemmestatistikk mot Norwich, og vi må helt tilbake til 30. august 1989 for å finne forrige gang Norwich tok alle tre poengene på Old Trafford.

Manchester United og Norwich ni ganger på 2000-tallet – åtte ganger i serien og én gang i Capital One Cup. United har vunnet syv av disse ni kampene. Begge tapene har kommet på Carrow Road.